Lykkeligt, ungt par
© iStock

Er du i et åbent parforhold? Så er du formentlig mere lykkelig end de fleste

Det skyldes især én ting, der nok ikke er noget for alle...

10. april 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

Har du en helt fantastisk kæreste, der gør en masse søde ting for dig, som du slet ikke opdager? Er han den eneste ene, og passer både jeres personlighed, stjernetegn og forhold til penge perfekt sammen? 

Hvis du har fundet HAM, har du alverdens grunde til at være lykkelig, men vidste du, at du (måske) kan blive endnu lykkeligere, hvis I har et åbent forhold? 

En ny undersøgelse viser i hvert fald, at personer i åbne forhold er mere lykkelige end personer i monogame forhold.

Føler en større tillid

Det er en gruppe forskere fra University of Michigan, som har undersøgt mere end 2.100 personer. Omkring 1.500 af deltagerne var i monogame forhold, mens cirka 600 af dem var i et åbent forhold.

Deltagerne skulle vurdere deres parforhold ud fra fem kriterier: Tilfredshed, engagement, tillid, jalousi og forelskelse.

Der var ingen forskel på de åbne og 'lukkede' parforhold i forhold til tilfredshed og forelskelse, men det viste sig, at de mænd og kvinder, som levede i et åbent forhold, havde større tillid til deres partner, og at de generelt var mindre jaloux i forhold til de personer, som levede i et monogamt forhold.  

Vejen til lykke?

Men er det helt sikkert, at et åbent forhold er vejen til lykke? Svaret er faktisk nej, hvis vi spørger forskerne – det handler i hvert fald om, hvilke parametre vi ser på. 

De personer, der levede i åbent forhold, var nemlig ikke helt ligeså engagerede i deres parforhold som de personer, der var i et monogamt forhold.  

Hvis din definition af et lykkeligt parforhold hviler på engagement, er et åbent forhold altså ikke vejen frem, mens hvis du derimod lægger mest vægt på tillid, kan et åbent forhold måske være lykken for dig. 

Men hey, husk lige at cleare det med din kæreste, for der skal som bekendt to til tango! 

Vil du læse flere spændende artikler om kærlighed og parforhold, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori