Par der kører på scooter
Par der kører på scooter© Shutterstock.com

4 tips til at gøre ferien i Danmark lidt mere spændende

Lyder Lolland ikke særligt ophidseende? Er regn og blæst ikke det, du forbinder med ferie? Og får sovs og kartofler ikke mundvandet til at løbe? For mange af os er Danmark ikke ligefrem den mest spændende feriedestination - men det kan blive løsningen, hvis du hverken har tid eller penge til at rejse udenlands.

20. januar 2023 af Annoncør

Derfor giver Woman.dk dig 4 tips til at gøre ferien i Danmark en smule mere spændende. Det skal nok blive godt!

1. Gør op med dine forventninger

Nej, Danmark er hverken eksotiske Bali, romantiske Frankrig eller maleriske Italien. Dét skal du gøre dig klart, inden feriens realiteter ikke når dine forventninger til sokkeholderne. Til gengæld er Danmark andre skønne ting: Madkulturen er god og bred, strandene er rene, og afstandene er til at forstå. Med andre ord: Ferie i Danmark er altid lig med god mad og rene oplevelser inden for rækkevidde.

2. Opdag en anderledes ferieform

Når ferien skal være lidt mere spændende end normalt, så glem alt om de hvide hotelværelser og traditionelle campingvogne. Det er for velkendt. Book i stedet et glampingtelt, hvor du kan opleve fantastisk luksus midt i naturen. Her kan du få alt fra en blød seng og centralvarme til eget køkken og udendørs spa - midt i naturen.

Glamping findes overalt i Danmark. Du kan tage på glamping på Sjælland i alle øens kroge, booke flere glampingtelte på Fyns campingpladser og opleve anderledes glamping flere steder i Jylland. Uanset hvor du ender med at glampe, kan du være sikker på en anderledes ferieform fyldt med oplevelser, du sent vil glemme.

3. Spis mad fra eksotiske himmelstrøg

Selvom du ikke er udenlands, kan din mad godt være det. I Danmark kan du nemlig få mad fra hele verden - og endda i verdensklasse. På trods af at din ferie går til Danmark, behøver du altså ikke begrænse dig til dansk mad. Det er derfor lige meget, om du er på telttur i Nordjylland, bor på Hotel på Sjælland eller glamper på Sydfyn - du kan mæske dig i alt fra asiatisk gastronomi til fransk michelinmad og sydamerikanske deleretter overalt i landet. Dét kan gøre enhver dansk ferie lidt mere eksotisk. 

4. Ta’ på øhop

Okay: Forvent ikke græske, hvide sandstrande eller vilde regnskove ved vandkanten. Forestil dig i stedet små byer og lokal charme. Danmark har nemlig en masse skønne øer, du kan besøge i din ferie. Flere færger tilbyder for eksempel daglige overfarter - hvor antallet af afgange oftest fordobles i ferierne.

Du kan for eksempel tage på øhop i det sydfynske øhav: Fra smukke Lyø til lille Avernakø og bilfrie Bjørnø. Befinder du dig i stedet på Sjælland, Lolland, Falster eller Møn, har du mulighed for at øhoppe rundt i Smålandshavet. Her kan du for eksempel købe en billet til færgen mellem Femø, Fejø og Askø, så du kan sejle frit mellem de tre øer i feriens syv dage.