5 gode tips til sjove og hyggelige roadtrips

Var det noget med en roadtrip, hvor I glemmer alt om jeres mobiler? Her får du de bedste tips til en fed biltur – selv med småbørn.

29. april 2021 af Benjamin Creative for Netflix

Kunne du tænke dig noget kvalitetstid, hvor telefonerne pakkes væk og nærvær og gode samtaler er i fokus? Så er det oplagt med en roadtrip, hvor aftalen er mindre skærmtid og mere øjenkontakt.

Men hvordan får du stablet en sjov tur på benene, hvor der ikke må tages mobiler eller iPads frem? Influenceren Hanne Münster (yes, hun er mor til de to youtubere Naja og Morten Münster) har netop taget den store analoge udflugt, og her får du hendes bedste råd til, hvordan det bliver en fornøjelse.

(Pssst ... du kan se en video, hvor hun drager afsted på sit roadtrip-eventyr med familien i bunden af artiklen!)

1. Forbered jer på en roadtrip med nærvær i fokus

Før I begiver jer ud på roadtrip, er det godt at få hele familien med på idéen om, at det er for at være mere sammen med hinanden – og ikke på mobilen. Hvordan får du lige overbevist dine børn om, at det bliver fedt, hvis de ikke må have skærmtid? 

I kan jo se filmen 'Familien Mitchell mod maskinerne', inden I tager afsted. Det er en ny Netflix-film, der gør op med skærme og har nærvær og hygge med familien i fokus. Filmen giver anledning til en god snak om analog familietid, og hvorfor det er vigtigt.


© Netflix

2. Pak en stor taske (med snacks...)

Når I skal ud på udflugt, er det selvfølgelig oplagt med at pakke de mest essentielle ting. Hvis du har småbørn, er det et must med legeting. Du kan for eksempel pakke en lille taske med små klistermærker, der kan sættes ind i en bog, eller en ny bamse, som kan åbne op for en god leg.

Derudover er det selvfølgelig (livs)nødvendigt, at du husker SNACKS og drikkevarer. 

3. Udforsk og oplev lokalt

Og hvor skal turen så gå hen? Danmark er fyldt med små, uopdagede gemmesteder, så du behøver ikke at tage til udlandet for at få én på opleveren. Når du planlægger ruten på din roadtrip, kan du gå på opdagelse alverdens steder. Udforsk for eksempel din naboby, ø eller fjord og opdag sider af Danmark, du endnu ikke har set. 

Tip: Få inspiration til oplagte ruter

Vil du opleve en sjov og analog roadtrip med familien, som ryster jer sammen? Bliv inspireret på www.megetmereendbare.dk/netflix, hvor du kan finde ruter til dit næste eventyr.

4. Lav sjove lege i bilen 

Det er helt genialt at lave quizzer, tests og lege i bilen, som alle kan være med til, og som skaber god stemning. Til børnefamilien er ’Alfabetslegen’ er en god en af slagsen. Her handler det om at finde ting alle kan se, som begynder med et specifikt bogstav. For eksempel B for bakspejl eller bøgetræ. Hvem kan mon finde på flest? 

5. Hold masser af pitstops

Husk at turen hen til jeres destination er et eventyr i sig selv – det er jo hele idéen med roadtrips! Forbered stop på vejen og oplev mange af de hemmelige steder, som det danske land gemmer på. Find ud af, om der ligger en smuk attraktionen i nærheden eller stop op og gå en tur, hvis I passerer flotte naturområder. 

Følg med i familien Münsters analoge udflugt

I forbindelse med Netflix-lanceringen af 'Familien Mitchell mod maskinerne' tog familien Münster på en family road trip – helt uden mobiler. Her kan du møde dem og de andre familier, som drog afsted – og glæde dig til de kommende afsnit, hvor du kan se, hvordan turen forløb.