Pamukkale, Tyrkiet
Hvor skal din næste rejse gå hen? © Getty Images

8 alternative rejsedestinationer til din næste ferie

Skal du besøge bomuldsslottet i Pamukkale eller den gamle bydel i Riga?

14. juli 2022 af Ida Hagsholm Jonassen

Det kan være meget svært at planlægge en ferie i Europa, særligt hvis du gerne vil undgå at besøge alle de mest kendte steder. 

Der findes rigtig mange perler rundt om i Europa, som du måske ikke har overvejet kunne være dit næste stop på rejsen. Det handler bare om at kende til dem. 

Derfor har vi lavet en lille mini-guide over alternative rejsedestinationer, hvor du kan du læse om otte forskellige destinationer, som kan inspirere dig til din næste rejse. 

1. Menorca, Spanien 

Menorca er en lille ø i middelhavet. Hvis du ikke har hørt om den før, har du nok hørt om dens noget mere turistede naboer, Mallorca og Ibiza. 

Menorca er noget mere stille og med øens endeløse sandstrande, smukke natur og gamle, charmerende bydele, er den bestemt et besøg værd! 

Du har rig mulighed for at beskæftige dig, mens du nyder dine feriedage på øen. Hver dag afgår flere sejlture, hvor du får mulighed for at gå på opdagelse på mange af øens bedste strande og bugter, for eksempel den smukke sandstrand Cala Pregonda. 

Du kan både komme til Menorca via båd og fly. Øen har nemlig sin egen lufthavn, og uanset hvor du skal hen på øen, er det max en times køretur fra lufthavnen, grundet dens lille størrelse. 

Menorca, Spanien
Mallorca og Ibizas rolige nabo. © Getty Images

2. Thassos, Grækenland

Den græske ø Thassos er endnu en perle i Europa, du bare må opleve. Hvis du elsker stand og hav, vil dette være det rene paradis for dig. 

Thassos gemmer på et utal af smukke strande, små som store. Blandt andet Aliki Beach på øens sydøstside, som med sit klare blå vand og skinnende sandstrand omkranset af frodige oliventræer næsten kun er til at drømme om. 

Udover et udsøgt strandliv byder Thassos også på kulturelle seværdigheder, som du kan opleve. Den græske fortid har sat sit præg på øen, hvor du både kan se Acropolis og det gamle amfiteater med udsigt over havet. 

Thassos, Grækenland
Hvem ville ikke bade i dette klare vand? © Getty Images
Thassos, Grækenland
Det gamle amfiteater med udsigt over havet. © Getty Images

3. Bilbao, Spanien

Den nordspanske havneby Bilbao er bestemt værd at have med i dine overvejelser, hvis turen går til Spanien. 

Byens mest berømte attraktion er kunstmuseet Guggenheim, som for de kunstinteresserede er en anbefalelsesværdig attraktion. Dog byder Bilbao på meget mere end det. Den er nemlig spækket med museer og smuk arkitektur, og hvis du får nok af storbylivet, har du efter en togtur på blot 30 minutter både mulighed for at bade i Atlanterhavet og hike i de baskiske bjerge. 

Også maden er noget at se frem til i den skønne havneby. Tager du et stop i Bilbao, må du absolut smage deres svar på tapas: Pintxos, som består af en lille skive brød med delikate råvarer i alle afskygninger placeret ovenpå. Derudover byder menuen på forskellige lokale fisk- og skaldyrsretter. 

Bilbao, Spanien
Her er en a Bilbaos smukke bygninger, Arriaga teatret. © Getty Images

4. Pamukkale, Tyrkiet

Pamukkale, som også går under navnet bomuldsslottet, er en by i det vestlige Tyrkiet. Byen er særligt kendt for sit naturområde, som strækker sig over flere kilometer, hvor naturlige kalkstenterasser og varme kilder af mineralvand er at finde. Et smukt syn, du ikke vil fortryde! 

Udover det ekstraordinære naturområde i Pamukkale, er den forhistoriske by Hierapolis også et besøg værd. De første bebyggelser i byen er helt tilbage fra år 300 f.v.t. (wow!). 

Pamukkale er på UNESCO's Verdensarvsliste, og det med god grund! Så hvis du er på udkig efter unik natur, historiske bygninger og underjordiske grotter, så er Pamukkale et perfekt stop på din rute. 

Pamukkale, Tyrkiet
De smukke, naturlige kalkstenterasser i Pamukkale. © Getty Images

5. Cassis, Frankrig

Lidt øst for den franske storby Marseille ligger den noget mindre ferieby Cassis. Byens stille fiskermiljø har sin helt egen charme og ro – perfekt hvis du ønsker at komme helt ned i gear på din ferie. 

Havnen er noget af det smukkeste i byen. Her kan du tage på bådture, lystfiske eller nyde et glas lokal hvidvin på en café. Ved havnen ligger en lille strand, hvor du kan ligge og nyde solen på den smukke, gyldne sandstrand. 

Ønsker du et par aktive dage på din ferie, ligger Cassis tæt på bjergområdet Massif des Calanques, som er velegnet til vandre- og klatreture. 

Cassis
Lad dig charmere af den skønne fiskerby. © Getty Images

6. Riga, Letland

Er du vild med smukke, gamle bygninger vil du elske Letlands hovedstad Riga. Byens centrum er nemlig fyldt med den ene arkitektoniske perle efter den anden, hvor over en tredjedel af bygningerne er bygget i den unikke jugendstil, som kendetegnes ved de dekorative detaljer. 

I Riga kan du blandt andet besøge den gamle bydel Vecrīga, som er med på UNESCO's verdensarvsliste. Her ligger nogle af byens ældste byggerier, og de smukke pastelfarver på husene er enhver instagrammers drøm. 

Og tro det eller ej, men blot 30 minutters togtur fra byens centrum ligger mere end 30 kilometers smuk sandstrand, som du kan slænge dig på, hvis temperaturen bliver for høj til en storbyferie. 

Riga, Letland
Den gamle bydel Vecrīga. © Getty Images

7. Asturien, Spanien

Asturien er en lille, og for mange ukendt, region i Spanien. Hvis du ikke kan vælge mellem bjergferie eller badeferie, er Asturien det perfekte match til dig. 

Med en kombination af strande, bjerge og naturparker byder Asturien nemlig på lidt af hvert. Udover smuk natur gemmer sig en perlerække af smukke byer i Asturien, som hver og en har sit unikke præg. 

Du kan for eksempel besøge byen Gijón; en gammel fiskerby, som har bevaret sin autentiske atmosfære. Byen har en smuk strandpromenade, som munder ud i den gamle bymidte på en lille halvø. 

En anden by, som er et besøg værd, er Ribadesella, som er kendt for sine to historiske grotter. Grotternes vægge er dækket af malerier, som er mere end 14.000 år gamle, hvilket gør dem til de ældste forhistoriske malerier i verden! 

Gijon
Den smukke havn i Gijon. © Getty Images
Ribadesella
Panoramabillede over Ribadesella. © Getty Images

8. Perast, Montenegro

På trods af sin utrolig smukke natur, lækre strande og varme vejr er Montenegro stadig en af de mindre turistede destinationer for rejsende. 

Har du planer om at rejse til Montenegro, kan du med fordel tilbringe en dag eller to i den lille kystby Perast. Byen er på listen over UNESCO's verdensarv, og det forstår vi godt!

I den lille by, som huser under 300 indbyggere, får du virkelig følelsen af at træde ind i et lokalt miljø, og hvorend du kigger hen, kan du se smukke gamle bygninger og kirker. 

Perast er anbefalelsesværdigt, hvis du ønsker at opleve Montenegros lokale miljø og gå på opdagelse i en smuk, gammel by. 

Perast, Montenegro
Den smukke kystby Perast. © Getty Images