Karneval med god stemning
Tag på karneval med din veninde og få en fest.© Getty Images

De 7 bedste karnevaller i verden, som du og din veninde skal opleve sammen

I behøver ikke engang rejse så langt

1. maj 2019 af Amalia Kristiansen

Hvis du og din veninde gerne vil ud at rejse, men godt vil have, at der skal ske noget andet end solbadning, drinks og strand (selvom det heller ikke er dårligt), så kan det være, at I skal gå efter et af de fantastiske karnevaller, som verden har at byde på.

Karnevalsæsonen er året rundt, så uanset om I er til sommerkarnevaller eller vinterkarnevaller, så er der noget for jer.

Hvis I tager på karneval, er I sikret en folkefest af rang. Der vil være farverige parader, fin udklædning og ritualer, der får hverdagen til at se kedelig ud. I kan jo lave en bucket-list med dem alle – og tage dem ét af gangen!

Så pak kufferten, det passende kostume og slå jer løs i gaderne. Vi har samlet de syv bedste karnevaller i verden her. 

1. Carnival Santa Cruz de Tenerife – februar 2020

Måske forbinder du Tenerife med charterferie og turisme. Men Tenerife kan så meget mere end charterferie. For på Tenerife kan I nemlig kombinere solbadning med et gigantisk karneval, når Santa Cruz, som er den største by på Tenerife, byder op til dans og farver.

Den store karneval bliver holdt i slutningen af februar, så I kan allerede nu begynde at planlægge jeres ferie. 

2. Aalborg Karneval – maj 2019

I Danmarks fjerde største by, Aalborg, finder I en farvefest af rang. Her behøver I ikke engang rejse ud af landet for at komme til karneval, så det behøver altså ikke at vælte budgettet at opleve et farverigt karneval. 

Aalborg Karneval er nemlig Nordeuropas største karneval, og det har eksisteret siden 1983 og bliver kun større med årene. 

3. Cologne Carnival – februar 2020

Vi skal heller ikke alt for langt ind i nabolandet, før de igen forstår at feste med manér.

Det populære karneval i Køln starter allerede 11 november klokken 11:11 hvert år, men det er først sidst i februar, at hovedbegivenheden finder sted. Her forvandles hele byen til en folkefest, der spreder glæde og grin. 

Igennem byen vil I se den fantastiske parade, som foregår i udsmykkede vogne, hvor der er fest dagen lang. Så snup en bajer og fest med! 

4. Carnival Rio de Janeiro – februar 2020

Er det overhovedet muligt at sige karneval uden at nævne kronjuvelen af et karneval i Brasilien?

Den kolossale begivenhed, som hvert år tiltrækker mennesker fra hele verden, er et festfyrværkeri! I vil ikke opleve, at I er de eneste tilrejsende, som udelukkende kommer for at opleve det karneval, som alle snakker om.

I kan med fordel tage en sambalektion hjemmefra, for musikken gør det næsten umuligt at stå stille. Og hvis ikke i når det, så er der over 150 sambaskoler at tage på under karnevallet. 

5. Karneval i København – juni 2019

Vores charmerende hovedstad, København, danner også rammerne for et festligt karneval. Det har kun 37 år på bagen, og det er derfor ikke lige så stort, som nogle af de andre populære karnevaller. 

Selvom København ikke har det største karneval, så har der været over 100.000 tilskuere de sidste par år, og I kan både deltage eller være tilskuere (kombineret med den gode shopping i København – what’s not to like?) 

6. Carnaval de Nice – marts 2020

Hvis I er vilde med store byer, caffe latte og shopping, så kan I med fordel tage et smut til det vanvittige karneval i Nice. Den lange strandpromenade kan stadig nydes, selvom det er marts, da gennemsnitstemperaturen i marts er på 15 grader. 

Når karnevallet står på, bliver byen tildækket med smukke og farverige blomster, og de kaster endda fine buketter ud fra vognene, der er med i paraden. 

7. Venice Carnival – februar 2020

Et smukt og meget klassisk karneval på karnevalscenen er det ekstravagante karneval i Venedig. Der er noget mystik over karnevallet, da det udformer sig som et maskebal (så I nemt kan tjekke de pæne mænd ud). 

Karnevallet startede for at gøre op med klassesystemet, der var i gamle dage, og siden da har Venedig festet med manér hvert år traditionen tro. 

Fest til karneval på ferie

Karneval har I måske ikke overvejet som en ferieform, men hvis I gerne vil kombinere en kæmpe fest med venindehygge, så kan det altså være en oplagt mulighed for jer. 

Der findes mange forskellige karnevaller, og det gælder bare om at finde det, der passer til jer. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.