Par der bader i Danmark
Tag din veninde eller kæreste under armen til en sommerdukkert i Danmark. © Getty Images

Her kan du tage de bedste sommerdukkerter i Danmark

Er du mest til strand eller havnebad?

28. juni 2021 af Amalia Kristiansen, Henny Müller Dahl

Sommeren kommer snigende, og snart vil det være nødvendigt at hoppe i det kølige vand for at holde de hede (men dejlige!) sommerdage ud.

Den danske sommer var suveræn sidste år, og hvis vi får bare halvt så god en sommer, så er det altså nødvendigt at kende alle de gode badesteder, hvor du kan få en kold dukkert (og måske en is).

Danmark er omringet af vand, hvilket også betyder, at der er utallige lækre strande, havnebade og søer, som du drage afsted imod. Vi har her samlet 10 af dem, og du kan enten tage en af dem, der er tæt på dig, eller smutte på roadtrip i Danmark og prøve et par stykker. 

1. Aalborg Havnebad

Midt i hjertet af Aalborg kan du snuppe en kølig dukkert. Når du kommer op igen, kan du med fordel slikke sol i Jomfru Ane Parken, som ligger lige ved siden af, men husk en god solcreme, så du ikke bliver solskoldet. 

2. Thyborøn Strand

På vestkysten ligger det storslåede Vesterhav, og det byder på mange dukkerter. Der findes utallige steder, hvor du kan stoppe og bade langs Vesterhavet, men Thyborøn strand er simpelthen et af de fineste steder om sommeren. Vandet er klart, og sandet er hvidt, så det er bare med at hoppe i. 

3. Amager strandpark i København

Lidt udenfor hjertet af København finder du Amager Strandpark. Her er der plads til alle, og du kan risikere at støde på kitesurfere, atleter der træner, dykkere og blot glade badegæster. Amager Strandpark er nemlig alsidig, og stranden er perfekt til grill og rosé på en lun sommeraften. 

4. Den Permanente i Aarhus

Du skal være tidligt ude, hvis du vil have en god plads, for den permanente er en velbesøgt strand i Aarhus om sommeren. Stranden finder du i Risskov, og du kan med fordel tage veninderne under armen og nyde en lang dag på stranden. Der er omklædning på stranden, så I kan smutte videre ud at få drinks efter. 

5. Løkken Strand

Løkken er en populær dansk ferieby, og det forstår vi godt. Stranden, som ligger i gåafstand fra byen, er bred og flot, så der er plads til alle. Hvis du er i bil, kan du endda tage bilen med ned på stranden, for du må køre på stranden i Løkken, og det er en oplevelse i sig selv. 

6. Havnebadet Sandkaj i København 

Den hurtigtvoksende bydel i København, Nordhavn, har fået sit helt eget havnebassin, og det er populært. Omringet ef boliger, gode restauranter og iskiosker kan du nyde en kold dukkert på Sandkajen i Nordhavn, hvor der også er plads til, at du og veninderne kan ligge at sole efter.

7. Strandbaren i Aarhus

Tæt ved Aarhus Lystbådehavn finder du strandbaren, som giver dig en urban feeling. Du har rig mulighed for at bade, men du kan også bare tage afsted for at nyde de gode drinks, spise en is, høre god musik og hygge med veninderne. 

8. Bremdal Strand i Struer

I Struer bugt kan du tage en dukkert i vandet ved Bremdal Strand. Du vil finde flere badebroer, hvor du kan nyde en lun sommeraften med et glas rosé og en veninde, men du finder også en fin sandstrand, hvor I kan sole dagen lang. 

9. Havnebadet Islands Brygge i København 

Nærmest i hjertet af København finder du en oplagt mulighed for en kold dukkert. På Islands Brygge har de nemlig lavet et fantastisk havnebad, hvor du også kan sole dig på græsset ved siden af. Det er dog meget populært, så du skal være tidligt ude på de helt varme dage, hvis du gerne vil have en plads. 

10. Svanemøllen Strand i København

Lidt udenfor København finder du en perle, der kan det hele. Der er nemlig både sandstrand, hvor du kan ligge og sole i fred, men du finder også en 130 meter lang lang mole, hvor du i stedet kan hoppe i vandet og lave tricks, hvis det er noget, der optager dig.

11. Blåvand Strand

Ved Danmarks Vestligste punkt finder på Blåvand Strand, som indbyder til mange gode kølige dukkerter i det skønne sommervejr. Når du er i vandet, kan du tænke på, at du er den i Danmark, der er tættest på England, og det er da lidt blære-fakta? Så pak nogle sunde snacks, håndklæder og tag din veninde under armen til en hyggelig dag på stranden. 

12. Odense Havnebad 

Lægger du vejen forbi det fynske, skal du helst sikkert tage chancen for at køle af i Odense Havnebad, der ligger ved havnen i byen. Området er skønt og emmer især om sommeren af liv. Lige i nærheden finder du også lækre is og god mad fra street food-stedet Storms Pakhus. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide