Malmø
Turen går til Malmø! © Woman

10 beundringsværdige billeder, der overbeviser dig om at slå et smut forbi Malmø

Shopping og billigt bland selv-slik? Ja, tak!

25. november 2019 af Rie Louise Kirkebjerg

At spise lækre kanelsnäckor, shoppe nyt til boligen og garderoben og blande slik er vores tre favoritbeskæftigelser, når vi tager et smut over Øresundsbroen og besøger Malmø.  

Malmø byder dog på meget mere end billig shopping og Godisflyget (du ved, bland selv-slikbutikken i et nedlagt fly). Hvad med at gå en tur i Kungsparken eller slå et smut forbi Malmøhus eller Turning Torso?

Vi har samlet en række fine steder, du med fordel kan hive veninden, kæresten eller familien med forbi, hvis I har planlagt en forlænget weekend (eller en enkelt dag) i den svenske by.

1. Drik kaffe, og spis en kardemommesnurre på Lilla Kafferosteriet

Du må ikke gå glip af at besøge den drønhyggelige café Lilla Kafferosteriet, som byder på eksemplarisk kaffe og varm kakao med flødeskum – for ikke at glemme velsmagende kanelsnäckor og kardemommesnurrer. Mums. Afsted med dig!

Lilla Kafferosteriet cafe
Du finder Lilla Kafferosteriet på Baltzarsgatan 24. © Woman

2. Gå en tur ved Malmøhus Slot

Tag et smut forbi borgen Malmøhus, der i dag huser flere forskellige museer. Det er Nordens ældste bevarede renæssanceslot og et smukt sted at besøge, hvis turen går til Malmø.

3. Se den fede skyskraber Turning Torso

Skyskraberen, der har fået navnet Turning Torso, er Skandinaviens højeste bygning. Utrolig fed!

4. Bland en kæmpe pose slik i Godisflyget

Vi kan ikke sige Malmø uden også at sige billigt bland selv-slik! Og findes der en federe (eller mere underlig) kombination end en slikbutik og et fly? Vi tror det ikke. Så besøg Godisflyget, og få slikskuffen fyldt godt og grundigt op!

5. Shop amok i Emporia

I shoppingcenteret Emporia finder du H&M, Gina Tricot, MANGO, Vero Moda, Vila, Zara og mange flere tøjbutikker, du stensikkert kan finde noget interessant i. 

6. Tag på biblioteket

Er du en læsehest? Og synes du, at dét at befinde sig på et bibliotek blandt tusindvis af spændende bøger er en oplevelse i sig selv? Så kan du smutte forbi Stadsbiblioteket i Malmø.

7. Køb en kop kaffe to go, og gå en lang tur i Kungsparken

Det er sundt at gå en tur, så hvorfor ikke booste din sundhed i smukke omgivelser? Med en god krimipodcast i ørerne er du garanteret underholdning på turen. 

8. På eventyr i Malmøs hyggelige gader

Om du er på rov efter en bryllupsgave, et par nye funklende øreringe, en god kop kaffe, en forfriskende Espresso Martini eller noget lækkert at spise, har du mulighed for at finde det på gågaden i Malmø. 

Hvis du er vild med at komme lidt på afveje, kan du smutte ned ad sidegaderne og gå på eventyr i de svenske, hyggelige gader.

9. Se solnedgangen ved Scaniabadet

Om sommeren kan der bades, og om vinteren kan der vinterbades, men uanset sæsonen er det smukt at se den fine badebro, mens solnedgangen viser sig som en prægtig baggrund. 

10. Se skulpturen Optimistorkestern

I starten af gågaden, som du er nødt til at besøge, hvis du er på udkig efter noget nyt til boligen eller klædeskabet, står skulpturen Optimistorkestern af fire spillende personer. Ofte får turister taget et billede som det femte medlem af orkesteret – måske du skulle stjæle idéen til din Story?

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.