Veninder der spiser is
© iStock

De bedste (og billigste) ferier til dig og veninden, der trænger til ren selvforkælelse

Hvad mere behøver du end en kande sangria, tapas og en god veninde?

29. marts 2017 af Victoria Carlsson

Drømmer I også om et lille afbræk fra en hektisk hverdag? Vi har her samlet seks fantastiske (og budgetvenlige) destinationer, som du og din veninde kan tage til. I kan rejse til alle destinationer for under 5.000 kroner per person, så spørgsmålet er bare: Hvor vil du gerne nyde din venindes selskab

1. Marrakech, Marokko 

Kultur og natur i Marrakech
© iStock

Marrakech bliver med tiden en mere og mere populær destination for de trendy og kreative typer – og her er masser at opleve for dig og din veninde. Arkitekturen er utrolig smuk og ligner ikke noget, vi før har set andre steder. Tager I dertil, bør I indlogere jer på de lokale riads. Det er hoteller, som er bygget op om en atriumgård med de smukkeste farver og mønstre, som skaber en meget autentisk stemning – næsten som i 1001 Nats Eventyr! I byens smalle stræder er der en masse hyggelige caféer og butikker. Ud over dette er byen kendt for Jardin Majorelle, som er den franske designer Yves Saint Laurents hus, som I har mulighed for at besøge.

Priseksempel fra Atlantis Rejser: 1 uge med direkte fly og hotel fra 3.550 kroner per person på 4* Riad El Youssoufi inklusiv morgenmad

2. Barcelona, Spanien

Kultur, strand og mad i Barcelona
© iStock

Hvad mere behøver du end en kande sangria, tapas og en god veninde? Faktisk ikke så meget andet, hvis vi skal sige det! Barcelona er det oplagte valg til jer, der ønsker at kombinere strand- og storbyferie. Byen er fyldt med arkitektoniske vidundere, blandt andet den berømte kirke, La Sagrada Familia. Inde i byen kan I gå langs Ramblaen og få stillet jeres shoppelyst og sult i de hyggelige gader, og ønsker I at slå benene op, kan I snildt gøre det på det fire kilometer lange strandstykke. Når mørket har lagt sig, er der et natteliv, der siger spar to – så I kan godt finde danseskoene frem!

Priseksempel fra Bravo Tours: 1 uge med fly og hotel fra 3.998 kroner per person på 4* Zenit Conde De Borell

3. Budapest, Ungarn


Termiske bade, kultur og øl i Budapest
© iStock

Budapest er stedet, hvor I kan få en liter (ja, vi skrev LITER) øl til ikke mere end 15 kroner og Michelin-mad til noget nær 100 kroner per ret. I skal bestemt ikke undervurdere denne by, da den både indbyder til shopping og afslapning i stor stil. Da Budapest ikke ligger længere væk fra Danmark end to timer i fly, er den perfekt til en miniferie (og måske et nytår i udlandet) og er oven i købet billig at rejse til. 

Floden Donau løber gennem byen og deler den op i to dele, Buda og Pest. På Pest-siden er der mest gang i den både om dagen og om natten. Her er der en masse restauranter, barer og shoppemuligheder. Buda-siden er den mere rolige og gamle bydel, hvor I finder alle de eksklusive hoteller og forskellige wellness-fornøjelser. Budapest er kendt for deres mange kurbade (hele 80 styks), og her kan du og din veninde kan komme heeelt ned i gear oven på dagens sightseeing.

Priseksempel fra Spies: 4 dage med fly og hotel fra 2.576 kroner per person på 4* Aquincum Hotel Budapest.

4. Sardinien, Italien

Strand, gader og natur i Sardinien
© iStock

Italien har pizza, og bare dét giver jer en (virkelig) god grund til at rejse dertil! Som en bonus er Sardinien en utrolig smuk, italiensk ø med smaragdgrønt vand og en helt fantastisk autencitet. Øen byder på en masse – eksempelvis snorkling, gode spisesteder og lange, hvide sandstrande. Vil I besøge naboøen Korsika, har I mulighed for at tage en katamaran og få en dagsoplevelse. Vi har fundet et hotel i den hyggelige og charmerende by Alghero, som ligger ved en lækker strand og tæt på bymidten. Det skulle være sundt at svømme (læs: solbade), så det går vel an med pizza til alle dagens måltider, ikk'? 

Priseksempel fra Star Tour: 1 uge med fly og hotel fra 2.658 kroner per person på 3* San Marco TTT

5. Amsterdam, Holland

Kanaler, huse og tulipaner i Amsterdam
© iStock

Byen, som også bliver kaldt Nordens Venedig på grund af de mange smukke kanaler, der går gennem byen, er perfekt til en hyggelig veninde-tur. Amsterdam er en meget alsidig by og byder på alt fra høje, skønne kanalhuse og muséer til gode shoppemuligheder og coffeeshops (som altså IKKE sælger kaffe...). Ønsker I at opleve byen fra andet end gåben, kan I leje en cykel på stort set hvert gadehjørne og joine de mange tusinde cyklister i byen. Amsterdam har også et meget livligt natteliv med mange natklubber og barer!

Priseksempel fra Spies: 4 dage med fly og hotel fra 3.421 kroner per person på 3* Hampshire Hotel Lancaster

6. Kreta, Grækenland

Græsk mad, strand og huse på Kreta
© iStock

Er I til rigtig charterferie med garanti for sol, strand og afslapning, så er de græske øer altid en god idé. Chania er den anden største by på Kreta og byder på et skønt by- og natteliv samt gode græske tavernaer – og hvem siger lige nej tak til feta, tzatziki, gyros og alle de andre traditionelle retter? Vi gør i hvert fald ikke! (Trods den uhyggeligt store mængde hvidløg). Vi har fundet et voksenhotel til jer, der ligger lidt uden for Chania by, hvor I vil få afslapning og sol for alle pengene.

Priseksempel fra Star Tour: 1 uge med fly og hotel fra 3.098 kroner på 4* Iris Boutique & Suites TTT.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide