Vildeste vandlande i verden
Der er mange gode vandland at vælge imellem – både i og uden for Europa.© Getty Images, Therme Erding

Gaven til vandhunden: De 9 vildeste vandlande i verden

Kender du en, der trænger til et adrenalinkick?

11. juli 2019 af Simone Overgaard Aaberg

Når varmen slår ind, drømmer vi os til store vandlande med kølige bassiner og vilde rutsjebaner, der kan underholde os i timevis! Og dem finder du faktisk en del af både i og uden for Europas grænser. 

Vi har samlet de ni vildeste vandlande, der kan tilfredsstille selv den største vandhund.  

1. Therme Erding, Tyskland

Er du glad for vand og vilde vandrutsjebaner, skal du et smut forbi Tyskland. I den sydtyske by Erding – ikke langt fra München – kan du prøve hele 27 forskellige vandrutsjebaner, så der er helt sikkert noget for enhver smag. 

Du kan blandt andet tage en tur i verdens længste rør-rustjebane, der transporterer dig hele 365 meter! Eller måske en tur i VR Slide, hvor du har virtual reality-briller på, alt imens du rutsjer de 160 meter ned af rutsjebanen.

Du kan læse mere om Therme Erding her

2. Aquaventure, Bahamas

Har du nogensinde tænkt på, hvordan det føles at rutsje direkte ned i et haj-bassin? Nå, ikke? Så kan du begynde at forestille dig det nu! Det er nemlig, hvad du (blandt andet) kan få fornøjelsen af i Aquaventure på Bahamas. 

Bevares, du er omkranset af glas imens, men ikke desto mindre må det føles ret vildt at rutsje under et bassin fyldt med hajer!  

Du kan læse mere om Aquaventure her.

3. Terme 3000, Slovenien

Hvem havde troet, at Slovenien kunne være paradis for adrenalinsøgende vandhunde? Det slovenske vandland har muligvis ikke det største antal af vandrutsjebaner – til gengæld har det rutsjebanen Aqualoop, der får det til at gå stærkt. Rigtig stærkt! Oven i hatten tager den dig gennem et 360 graders loop, og det synes vi lyder ret vildt. 

Du kan læse mere om Terme 3000 her.

4. Aquaventure, Dubai

Det er ikke kun Bahamas, der kan bryste sig af et Aquaventure-vandland. Dubai har nemlig sit egen, og det er oliestatens absolutte største af slagsen (og der er alligevel en del vandlande i Dubai). 

Ikke nok med, at du kan prøve rutsjebaner, der har slået rekorder på størrelse og længde, så kan du også give dig i kast som surfer i vandlandets surf-bassin eller slænge dig i en badering, mens du glider afsted under et bassin fyldt med fisk og hajer. 

Du kan læse mere om Aquaventure Dubai her.

5. Beach Park, Brasillien

Det brasilianske vandland har en af verdens højeste vandrustjebaner, Insano, der skyder dig afsted fra godt 42 meters højde. Så her kan du godt forvente at trusserne ryger op mellem ballerne af bare fart! 

Der er muligvis et stykke vej til Brasillien, men skulle du nu alligevel være i nærheden, så er der til mange timers sjov for vandhunden! 

Du kan læse mere om Beach Park her.

6. Area 47, Østrig

Area 47 her kommer på listen over de vildeste vandlande, til trods for at det ikke decideret er et vandland. Det er nemlig meget mere end det! 

Her får du et fuldt ud adrenalinkick både i vand, på land og i luften. Eksempelvis kan du stå på wake-board, klatre i 27 meters højde og, ikke mindst, prøve vandrutsjebaner der fører dig direkte ud i en sø! 

Du kan læse mere om Area 47 her. 

7. Disney's Blizzard Beach, Florida – USA 

Florida har mange forrygende vandlande, så der er nok at tage fat i, hvis du er pjattet med vandrutsjebaner og timevis af tidsfordriv i våde omgivelser! Blandt andet Universal's Volcano Bay og Wet ’n’ Wild Water Park.

Et tredje vandland er i ægte Disney-stil (og det kan vi jo ikke stå for). Her kan du suse ned af vandrutsjebanerne i høj fart, omgivet af et smukt Disney-inspireret snelandskab, der på ingen måde er så koldt, som det lyder! Det perfekte vandland til vandhunden og Disney-elskeren (Og fik vi nævnt, at det er en del af selve Disney World!?).

Du kan læse mere om Disney's Blizzard Beach her.

8. Noah's Ark Water Park, Wisconsin – USA 

Alt er større i USA (har vi i hvert fald fået fortalt) – og derfor finder du selvfølgelig også et af verdens største vandland i Wisconsin, USA. Med 51 vandrutsjebaner er parken den største af sin slags i USA, og vi tør næsten godt garantere, at din adrenalin vil stige til vejrs! 

9. Siam Park, Tenerife

Du behøver heldigvis ikke ikke rejse langvejs for at opleve vandland i særklasse. På den populære ferie-ø Tenerife, finder du nemlig Siam Park, der på Tripadvisor er kåret til det bedste vandland i verden!

Her kan du også for fornøjelse af at glide afsted ind i et rør af glas, mens du er omringet af hajer. Eller måske du mere er til en komplet mørklagt rutsjebane, der ender ud i et gigantisk lasershow? Mulighederne er mange!

Du kan læse mere om Siam Park her.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.