fest
Europa byder på masser af fest og farver.© Getty Images

Her er Europas 13 bedste festbyer

Er du også træt af den lokale?

11. oktober 2021 af Michelle Andersen

Europa har uendeligt meget at byde på: Du kan få alt fra kulinariske oplevelser, lækre strande, skønne storbyer og alverdens attraktioner til de vildeste fester. Hvis du og veninderne, eller kæresten for den sags skyld, elsker at give den gas på dansegulvet eller spille sjove drukspil i baren, så vil en tur til en af Europas bedste festbyer helt sikkert vække begejstring hos jer! 

Men hvor skal turen så gå hen? Det kan du finde svaret på her. Europas festbyer har noget for enhver smag. Hvad end I er til billig alkohol, eksklusive klubber eller lokale pubber, så vil disse 13 europæiske festbyer være et hit! 

Tag dine bedste festveninder eller din kæreste under armen, pak kufferten og afsted! Husk dog at tjekke op på indrejsereglerne i forhold til corona, inden du bestiller flybilletten.

1. San Antonio, Ibiza, Spanien

San Antonio på Ibiza er den ultimative festby. Byen har verdens største diskotek, Privilege, hvor der er plads til – hold nu fast – 10.000 festglade mennesker! Hvor vildt det end måtte lyde, så er det altså sandt! Ibiza er desuden den perfekte destination for jer, hvis I har lyst til at pleje jeres tømmermænd med en tur i bølgen blå – strandene byder nemlig på lækkert hvidt sand og blåt vand. Så bliver det ikke bedre, vel?

2. Berlin, Tyskland

Berlin er især kendt for de mange underground-diskoteker, hvor du kan svinge hofterne til house- og techno-musik. En af de største klubber i Berlin hedder Matrix. Her kan du feste i flere forskellige rum, som alle har forskellige temaer med barer og dansegulv. 

I Berlin kan du være sikker på, at bassen pumper til den lyse morgen. Du kan selvfølgelig også sagtens feste i Berlin, selvom du ikke er til den slags musik – uanset hvad er de lokale helt sikkert klar til at give dig en festlig oplevelse, som du sent vil glemme. 

3. Lissabon, Portugal 

Portugals hovedstad byder på masser af klubber og festligt natteliv – men du skal bevæge dig ned af de smalle gader for at finde det. En af de største (og mest populære) klubber hedder Lux Frágil. Her er du garanteret en kæmpe fest med to store dansegulve og en tagterrasse, hvorfra du kan se solen stå op – hvis du da kan holde den kørende så længe... 

Det er en fordel for jer at rejse til Lissabon i sommermånederne, for der er I garanteret fest, farver og masser af gang i gaderne.  

4. Budapest, Ungarn

Budapest er vild, billig og en af Europas fedeste destinationer. Derfor er det også den oplagte festby for jer, som gerne vil have en vild fest – uden at bruge en kæmpe formue. Budapest er især kendt for sine såkaldte ‘ruin’ barer, som er farverige, festlige og billige barer med retro stemning og masser af møbler, der har set bedre dage – baren Szimpla Kert er en af slagsen, og den er absolut et besøg værd! 

I Budapest betaler du ofte ikke mere end 20 kroner(!) for en stor øl – så der er ingen undskyldning for ikke at give den gas i baren natten lang. 

5. London, England

En af de allerstørste fordele ved London er, at det er nemt og hurtigt at komme dertil – og samtidig er det til at betale for de fleste. Især i den østlige del af London kan I finde masser af barer og diskoteker, hvor I kan slå jer løs til den lyse morgen. I skal dog være opmærksomme på, at der ofte er en særlig dresscode på byens natklubber – så hvis I vil være sikre på at komme ind, så udskift jeans og sneakers med et fint outfit for en aften. 

6. Amsterdam, Holland

I Amsterdam er I sikret en vild bytur, for byen byder på et hav af både barer og natklubber. De fleste af dem ligger i områderne omkring Dam Square, Leidsplein og Jordaan. Måske har du allerede hørt om nattelivet i Amsterdam? Det er nemlig kendt for at være vildt, hektisk og fuld af muligheder – og netop derfor er det et utrolig populært sted! 

I skal være opmærksomme på, at det er helt normalt at give dørmanden lidt drikkepenge, inden I går ind på et diskotek. Det koster også penge at gå på toilettet på mange af diskotekerne – så det er lidt træls at være tissetrængende...

7. Prag, Tjekkiet

I skal tage til Prag, hvis I vil have en billig og virkelig vild bytur med masser af udskejelser! Prag er især kendt for de enormt billige barpriser (i hvert fald sammenlignet med danske priser), og derfor kan I drikke jer i hegnet for næsten ingen penge. Nattelivet i Prag er ikke så classy, fordi de fleste mennesker er utrolig fulde – så I skal ikke tage dertil, hvis I vil på eksklusive natklubber og danse i de dyreste hæle, I ejer. I er også garanteret at møde mange grupper af unge, som er til forskellige polterabender.

8. Magaluf, Mallorca, Spanien

Magaluf kaldes også for mini Ibiza – og det er med god grund, for langs strandpromenaden i den populære by bugner det med barer og diskoteker. I Magaluf kan I få alt fra skumfester til pubcrawls og lokale klubber. Her er alt, hvad I skal bruge for at få en bytur, I aldrig glemmer – eller måske gør I...

9. Sunny Beach, Bulgarien

Hvis du har set det populære realityprogram Sommer i Sunny Beach, så ved du, hvor vanvittigt nattelivet i Sunny Beach er. Mange unge danskere rejser hvert år til den bulgarske by for at slippe alle hæmninger, danse halvnøgne på barerne, drikke alkohol i spandevis og ligge med voldsomme tømmermænd i flere dage. 

Sunny Beach er stedet for jer, som vil skeje fuldstændig ud og glemme alt om gode manerer. Behøver vi at sige mere? 

10. Alanya, Tyrkiet

I Alanya kan I finde noget for enhver smag. Nattelivet byder på både lokale tyrkiske barer og kæmpe store diskoteker i flere etager. Hvis I rejser dertil om sommeren, er det jo også en kæmpe fordel, at vejret er varmt og lækkert – så kan I sagtens lufte stængerne og de fine festtoppe! 

En af de mest populære diskoteker i Alanya hedder Robin Hood. Diskoteket har fire etager, som hver spiller forskellig musik – så der er i den grad lagt op til dans! 

11. Mykonos, Grækenland

Udover at Mykonos er en utrolig smuk græsk ø, så er den også kendt som festøen. Mykonos er en ø, som aldrig sover, for der er utrolig festligt – både om dagen og om natten. De populære strandbarer langs kysten tiltrækker dj's fra hele verden, og på de lækre strande kan I feste under åben himmel sammen med en masse andre unge. Mykonos er uden tvivl et besøg værd, hvis I vil have en fest i paradis. 

12. Saint Tropez, Frankrig

Saint Tropez er festbyen for jer, som vil have en eksklusiv og glamourøs (og ret dyr) bytur. På de franske barer og klubber kan I mænge jer med VIPs fra hele verden. Og hvem ved, måske er I heldige at blive inviteret til fest på en overdådig yacht? 

Hvis I skal i byen i Saint Tropez, er det en god idé at pakke jeres allerfineste outfits og al dullegrejet. Det er bedst at rejse til den eksklusive festby om sommeren – så er I sikret, at der er gang i gaderne! 

13. Glasgow, Skotland 

Glasgow er det oplagte valg for jer, som bedst kan lide at gå på barer og pubber. Byen byder på masser af traditionelle skotske pubber, hvor I kan smage en såkaldt ‘Wee dram’, som er en særlig skotsk whisky. I kan selvfølgelig også gå på festlige natklubber i Glasgow, hvis I har lyst til det – men den autentiske skotske stemning får I bedst på byens festlige pubber, hvor også mange af de lokale kommer og fester. 

Kilder: RejseHjælp, Lonely Planet

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide