Smukke tenerife
Tenerife byder på skjulte skatte udenfor turistbyerne.© Getty Images

9 fantastiske steder på Tenerife, som selv de lokale giver tips til

Tenerife har så mange skjulte skatte

12. juli 2019 af Amalia Kristiansen

Måske har I bestemt jer for en tur til Tenerife, men er ikke helt sikre på, hvad øen egentlig kan? Det kan også være, at du blot overvejer, om Tenerife skal være din næste feriedestination frem for det velkendte og solrige Kreta. Uanset hvad, så forstår vi godt, at du har Tenerife i tankerne.

Mere end et turistparadis

Selvom du måske har hørt, at Tenerife er et pensionistparadis, hvor der er en overflod af turister og mad, der ikke har været i nærheden af en spansk mamma, så er der faktisk mange steder, der er helt unikke, som selv de lokale vil tippe dig til at besøge.

Vi har samlet ni helt unikke steder, som du absolut må besøge, hvis du lægger vejen forbi den kanariske ø. 

1. Trekking I Mascadalen

Åh nej, trekking lyder virkelig hårdt. Det kan det også sagtens være, men heldigvis kan I tage turen i jeres helt eget tempo. I vil ikke fortryde de sublime udsigter. 

2. Teide om aftenen

Tenerife er jo faktisk en vulkanø. Sejt, ikke? Vulkanen Teide er nærmest et must, når du er på Tenerife, fordi landskabet er storartet og smukt. Der arrangeres dog også ture, hvor du besøger vulkanen om aftenen og ser den unikke solnedgang med tæpper og vin. Husk varmt tøj, for du er jo altså i højderne, så det kan godt blive lidt koldt.

3. Santa Cruz shopping 

Det er absolut ikke kun turistboder, som du finder på Tenerife. Den største by, Santa Cruz, byder nemlig på fænomenal shopping, og det er også her, de lokale handler. Slå dig ned på en fortovscafé, og følg med i livet i storbyen med en friskpresset appelsinjuice. 

4. Siam Park

Det er jo ikke for sjovt, at Siam Park er blevet kåret til det bedste vandland i verden af Tripadvisor. Der er nemlig timevis af sjov for vandhunde, men parken er også smukt udsmykket, så hvis du blot vil slappe af, så er der også rig mulighed for det. Der er blandt andet en rutsjebane, der fører dig under et hajbassin. Blæret, ikke? 

5. Botanisk have i Puerto de da Cruz

Uvirkeligt smukke omgivelser i byen Puerto de la Cruz giver dig en gåtur, du sent vil glemme. Den botaniske have i Puerto de la Cruz danner nemlig rammerne for alverdens sjældne planter, blomster og flotte palmer. 

6. Solnedgang på stranden i Fañabe

Eftersom Tenerife er en ø, så er der aldrig langt til en solopgang eller -nedgang. Men du skal absolut ikke snyde dig selv for den i Fañabe. 

© Privatfoto

7. Heldagstur til La Gomera

Tæt på Tenerife ligger den lillebitte ø La Gomera, som er frodig, varm og naturskøn. Du kan tage på en heldagstur dertil, og der er nærmest ingen turister, så du kan nyde naturen helt for dig selv. 

8. Snorkeltur i grotterne

Tenerife er en klippeø, og der er rigtig, rigtig mange grotter, som du kan tage et dyk i. Hvis du ikke er komfortabel med dykkerudstyret, kan du med fordel snorkle og se de fantastiske klippe formeringer. 

9. Stranden Las Teresitas

Billedet taler lidt for sig selv – stranden er lang, lækker og smuk. Du kan med fordel gå op til udsigtspunktet (eller køre, for der er lidt langt), så du kan se den smukke udsigt over hele stranden. 

Tenerife har godt vejr hele året

Det gode ved de kanariske øer er, at der er ganske varmt hele året. Jovist, det bliver koldt om natten om vinteren, men så giver det dig en unik mulighed for at danse hele natten i selskab med en lækker sangria.

Der bliver (næsten) aldrig under 20 grader i dagtimerne om vinteren og 15 grader om natten. Om sommeren kan det dog blive ganske varmt, og du kan være heldig at få helt op til 30 grader, og så er det altså tilladt at spise mindst tre is om dagen – men så igen, det er det jo alligevel.

God tur!

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.