Fantastiske surf-steder i Danmark
Hvem kommer først, når bølgen er størst?© Instagram: surfcenterdk, coldhawaiisurfcamp, westwindborkhavn

5 fantastiske surf-steder i Danmark, du skal besøge

Udlev surferdrømmen i Danmark

9. september 2021 af Camilla Stubbe

Drømmer du om at blive en haj til at surfe? Eller er du måske allerede en rutineret balance-mester? Så har du helt sikkert også et stort ønske om at rejse mod varmere himmelstrøg for at surfe på turkisblåt hav. 

Desværre har vores alle sammens 'yndlings'veninde Corona sat en brat stopper for at rejse til de varme lande i en lang periode. Vi er derfor mange, som er begyndt at holde ferie i Danmark, og selvom Danmark ikke ligefrem kan sammenlignes med Bali, kan det altså også noget at være turist i eget land! 

Lever surferdrømmen stadig, men ligger udenlandske rejser ikke i kortene for dig? Så fortvivl ikke! Vi har samlet fem fantastiske surf-steder, du kan besøge herhjemme i Danmark.

1. Lynæs i Hundested

Hvis du aldrig har besøgt Lynæs, så er det klart på tide! Oppe nordpå, nær Hundested, finder du Lynæs, som er det helt perfekte surf-sted på Sjælland. Her finder du nemlig både surfskole, surfcafé, surfhytter og masser af surfvibes. What's not to like?

Er du helt grøn, hvad angår surfing, kan du blive undervist i surfing samt leje af al det udstyr, du mangler – det er jo ikke alle, som lige har en våddragt hængende i gaderoben. Hvis du er en øvet surfer, har Lynæs også noget for dig. Du kan nemlig kombinere surfing med stedets mange andre aktiviteter på havet, og ikke nok med det, kan du samtidig booke overnatning og god mad i deres camp. Her kan du sove i hyggelige hytter og tenthouse – ja du læste rigtigt! Tenthouse! Det skal da prøves.

Du finder Lynæs Surfcenter på Lynæs Havnevej 8 i 3390 Hundested.

2. Thy (Cold Hawaii)

Har du altid drømt om at flyve til Hawaii og surfe? Så behøver du ikke længere spare op til de pebrede flybilletter. I Thy finder du nemlig Cold Hawaii, som er Danmarks svar på... Ja, Hawaii selvfølgelig. Du kommer nok ikke til at opleve lige så varme temperaturer ved Vesterhavet som ved øerne i Stillehavet – men vi garanterer dig, at Cold Hawaii er noget helt specielt! Faktisk så specielt, at surfere fra hele verden rejser til Danmark for at prøve de brusende nordiske bølger.

Cold Hawaii ligger ved Klitmøller i Thy, og det er et sandt mekka for både garvede surfere og nybegyndere. Der er rig mulighed for at låne udstyr og blive undervist i surfing samt mange andre aktiviteter, hvor dresscoden enten er våd- eller badedragt. Du kan også booke overnatninger gennem Cold Hawaii Surf Camp. 

Hele surfområdet strækker sig fra det nordlige Hanstholm til Agger, som ligger længere mod syd. Vi kan klart anbefale at besøge det kendte og populære Cold Hawaii i Thy.  

3. Hvide Sande

Ved Hvide Sande kan du, udover utroligt flot, dansk natur, opleve to særdeles gode surf-spots. Der ligger både et i nord og et i syd. Her kan du tilmelde dig et surf-kursus, hvis du ikke er helt øvet i at fange bølgerne. Er du en mere hardcore surfer, er Hvide Sande det perfekte sted at surfe, da du selv på de (meget sjældne) vindstille dage godt kan blive udfordret. 

Uanset om du besøger det nordlige eller sydlige surf-spot, er der masser af aktiviteter, som du både kan invitere veninderne, familien eller måske dine kolleger med til. I Hvide Sande findes der nemlig også gode muligheder for at leje skønne sommerhuse, der ikke ligger langt væk fra kysten. 

Mon ikke næste sommerhus-tur til det Vestjyske skal kombineres med surfing? Det tror vi nok!

4. Bork Havn

Dette sted er også kaldet “Surfparadiset i bunden af Ringkøbing Fjord”. Det er nemlig det perfekte sted, hvis du er nybegynder eller måske endda surf-freestyler – du kan nemlig bunde tæt på over det hele. Det vil derfor også være det perfekte sted at tage familien med til, hvis du skal på surfkursus. Du kan her også leje udstyr, hvis du ikke selv har plads til et surfbræt på taget af bilen.

Udover de skønne surf-muligheder, kan du også booke sauna og vildmarksbad ved Bork Havn – det lyder da som den perfekte afslutning på en dag i de friske, danske bølger, ikke? 

Tag familien med på en tur til Brok Havn, og få øvet balancen på bølgebrættet!

5. Bornholm

Går turen til Bornholm, er du næsten nødt til prøve en surf-tur i de bornholmske bølger. Det siges nemlig, at bølgerne sydøst på øen sagtens kan måle sig med bølgerne, du finder i Californien og Australien! Specielt stranden Balka på Bornholm er et hotspot for surfere, og mange turister og lokale er vilde med stedet. 

Hvis du vil prøve at surfe på den populære strand Balka, kan du sagtens kombinere det med en overnatning, da der er rig mulighed for at leje et hyggeligt Bornholmsk sommerhus i nærheden. 

Udover surf-mekkaet på Balka strand er der masser af andre spændende surf-muligheder rundt omkring på øens kyster – og ærlig talt, hvem har ikke lyst til en surf-rundtur på Bornholm? 

Vi vil klart anbefale at kombinere næste ferie eller forlængede weekend på Bornholm med et surf-kursus. Det findes både kurser for dig, som aldrig har surfet før, og dig som surfer med begge hænder på ryggen. 

Foto: Emil Sun Mortensen

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide