Dublin temple bar
Der er både smuk natur og gode barer i Dublin.© Woman/Getty Images

9 fede steder i Dublin, der giver dig lyst til at tage på venindetur

Hvem skal du på storbytur med?

8. november 2019 af Rie Louise Kirkebjerg

Lækker mad, gode shoppingmuligheder og masser af barer er tre rigtig gode grunde til at pakke håndbagagen og tage en forlænget weekend til hovedstaden i Irland: Dublin. 

En god kombination af mad, øl, shopping og gåture

Storbyen giver dig og din veninde, ven, kæreste eller familie rig mulighed for at mæske jer i god morgenmad og varm café latte, mens I går langs kanalen eller slentrer rundt i en af Dublins shoppinggader. 

Hvis I er friske på at feste, ligger der barer på noget nær hver eneste gadehjørne, så feststemningen fejler intet i Irlands hovedstad. 

Den kulturelle del af Dublin kan udforskes på museer og colleges – og så kan I nyde den fantastiske natur ved Irlands kyst, hvis I tager toget en halv times tid i den retning.  

Vi har herunder samlet en række fede steder, I bør slå et smut forbi, hvis jeres næste weekend-get away skal gå til Dublin. Som ved de fleste andre storbyer er en weekend eller en forlænget weekend nemlig helt perfekt, da I ikke behøver en hel uge at udforske i. 

1. Drik en Guinness på Temple Bar

Denne bar ligger i området nær kanalen, som (også) bliver kaldt Temple Bar. Både området og baren er meget turistet, men klart værd at opleve! Og så kan I jo nyde “Den sorte øl fra Irland”, som er Guinness-øllets kælenavn.

2. Få en fornemmelse af, hvordan det er at gå på college 

I Dublin kan I besøge Trinity College, som har over 16.000 elever. Der er helt fantastiske bygninger, som klart fortjener at komme på din Instastory. 

3. Gå en tur langs kanalen

En kæmpe kanal går tværs over Dublin og deler storbyen i en nord og sydside. Køb en kaffe to go, og tag veninden i armen, mens I slentrer rundt og nyder udsigten.

4. Nyd lækker morgenmad på Dublins hyggelige caféer

Du kan eksempelvis få en vanvittig smoothiebowl i en kokosnød på caféen Urbanity, der ligger tæt på kanalen. Også Lemon Jelly Cafe byder på god morgenmad og lækker juice.

5. Shop amok!

Du finder både shoppingcentre og gågader, der er propfyldt af gode butikker som Zara, H&M, Mango og Pennys.

6. Tag på en hikingtur lidt uden for Dublin

En halv time i tog og voilá, så befinder I jer i kystbyen Howth. Her kan I gå en rute langs kysten – I kan både vælge den lange på 12 kilometer eller en kortere på seks eller otte kilometer.

7. Bliv betaget af Trinity College Library

I ægte Harry Potter-stil kan I udforske det gigantiske bibliotek, der er fyldt med over 200.000 bøger!

8. Spis en donut

The Hot Donut laver de lækreste af slagsen! Du kan blandt andet vælge en donut med Ferrero Rocher, Kinder Maxi, Oreo og Salted Caramel.

9. Se et tidligere fængsel

Lidt gyserfilm er der over det, når I bevæger jer rundt på Kilmainham Gaol, der er et tidligere fængsel. 

Regner det altid i Dublin?

Det siges, at der er tre slags vejr i Dublin: Enten regner det, det har lige regnet, eller også skal det til at regne. Husk derfor en paraply eller en god regnjakke!

Den irske hovedstad byder på en kølig sommer og en mild vinter. Der er altså ikke de helt store udsving, når det gælder vejret i Dublin. I vintertiden kan du opleve en stemningsfuld og hyggelig by, når der pyntes op til jul, og der dukker julemarkeder op.

Kilde: Dublin.dk

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.