to piger tager billeder på ferien
Tag ud at rejse med dine veninder – billigt!© iStock

Ferieguide til dig, der vil spare!

Få idéer til en fed (og billig!) sommerferie

17. maj 2018 af Josephine Christine Hald

Puha, det er sommer, du har ferie, og du vil faktisk allerhelst rejse på ferie. Men du har absolut ingen penge at holde ferie for. Der er dog ingen grund til at fortvivle, for du kan faktisk komme rigtigt langt på et lille budget. Vi har lavet en rejseguide på to budgetter, så du også kan få en rigtig dejlig sommerferie – uden at bruge alle pengene.

1. Budget – ikke en krone

Har du absolut ikke en krone? Fortvivl ikke! Det handler om at undersøge, hvad der er af gode oplevelser i nærheden. Du skal rundt i din by og finde aktiviteter. 

De fleste større byer har et turistkontor. Du kan forhøre dig hos dem, om der sker noget spændende i dit lokalområde. Ellers er Google din ven, og du kan jo søge løs på begivenheder i nærheden. Tag dine veninder under armen og smæk ja-hatten på, så skal I nok finde nogle sjove aktiviteter! 

Men ja okay, budgettet holder bare ikke til cafébesøg og masser af is, men det er på ingen måde en hindring. Lav lækre madpakker, når du skal ud i det blå, og hav altid en vandflaske på dig, som du kan genopfylde, så du ikke skal bruge dine penge på dyre sodavand. Du kan eventuelt komme noget citron eller lime i vandet, hvis du har lyst til noget med smag i.

Men hvordan kommer du så rundt omkring? Der er to svar. Din cykel og dine gode ben. Det er gratis, og du får god motion. Hvis vejret er virkelig skidt, kan du jo altid høre nogle du kender om de kan tage dig med på vejen, hvis de har bil. 

to kvinder sidder i en bil og griner
Roadtrip med veninderne© iStock

2. Budget – en lille opsparing

Dette budget er for dig, som har sparet lidt penge op til at holde ferie. Det er ikke nok til en charterferie sydpå, men du vil gerne lidt længere ud end din baghave. Du har arbejdet hårdt for de penge, så du vil gerne have god ferie. Du kan jo tage et sted hen i Danmark eller Nordeuropa. Det kommer an på, hvad du har lyst til, og hvor stort budgettet er til transport.

Hvis du planlægger i god tid, kan du få billige tog- eller busbilletter. 

Du har forskellige muligheder alt efter, hvor du skal hen. Hvis du rejser ud i Danmark, og du har nogle veninder i udlandet, kan du spørge dem, om du kan bo dér. De fleste vil være glade for at få besøg. Du kan eventuelt tilbyde at passe lejligheden, mens de er på ferie. Det gælder bare om at gribe knoglen og lave en aftale med dem. Du kan også høre, om du kan låne dine venners sommerhus. Der er mange, der udlejer deres sommerhus, når de ikke selv er der. Hvis du ikke kender nogen, kan du undersøge muligheden for couchsurfing. På couchsurfing.org kan du finde folk i hele verden, der har en sofa, du kan låne.

Måske har du set filmen The Holiday, hvor Cameron Diaz og Kate Winslet bytter bolig i juleferien. Det kan du også gøre i sommerferien. På hjemmesiden bytbolig.com kan du finde folk i hele verden, der gerne vil bytte bolig i nogle uger.

veninder krammer og kigger ud over byen en sommeraften
Husk at leve og nyde livet om sommeren© iStock

Du er på ferie, så du skal forkæle dig selv med iskaffe, smoothies og is, når du er ude. Til gengæld, kan du spare mange penge ved selv at lave maden. Derfor er det en rigtig god idé at finde et sted at bo med køkken. På de lokale markeder og små grønthandlere, kan du spare en del penge i forhold til at handle i store supermarkeder. Og så kan du selvfølgelig afslutte ferien med en god middag på en restaurant.

Det kommer meget an på, hvor du er henne. Er du i Danmark kan du cykle rundt. Du kan tage cyklen med toget, så du har et billigt transportmiddel, når du er fremme. Og så kan du bruge dine egne to ben. Du ser meget mere af stedet, hvis du går rundt. Er du i udlandet, kan du bruge den offentlige transport. Du kan undersøge, om der er nogle rabatordninger det pågældende sted. Du kan også undersøge, om det er muligt at låne eller leje en cykel.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide