Sex and the City Samantha og Carrie
Skab de bedste minder sammen. © New Line Cinema, Home Box Office (HBO),) HBO Films, Village Roadshow Pictures

6 fede ferier, der giver dig mulighed for at opleve Danmarks bedste side

Hvem vil du have med på ferie?

19. maj 2020 af Zenia Andine Kehlet

Ferie i Danmark – det behøver slet ikke at være så kedeligt. Der er mange måder, du kan opleve vores fantastiske land på. Måske endda måder du ikke selv havde tænkt over. Du kan tage på roadtrip i Danmark og opleve en masse på de lange og lune sommeraftener. Det sværeste bliver at vælge den, der passer bedst til dig.

I denne artikel har vi samlet seks ferietyper, du kan tage på i dejlige Danmark. 

1. Sommerhus-tur

En klassiker – en sommerhustur går nemlig aldrig af mode. Der er mange steder at tage i sommerhus i Danmark, men et af de mere populære områder er selvfølgelig ved Vesterhavet. Tag afsted med lige dem, du ønsker at bruge tid med! Kæresten, veninderne eller familien. 

En sommerhustur med dine bedste venner eller veninder kan skabe rigtig gode minder. Start ferien og første aften med et godt spil Jeg har aldrig eller andet drukspil – så er I i gang!

Bedste veninder på sommerhus-tur
© Getty Images Saml dine bedste veninder.

2. Cykelferie

En cykelferie er en anderledes men fed måde at holde ferie på. Pak de mest nødvendige ting, og så er det ellers bare derudaf. Om I vil sove i telt eller overnatte på et hostel (eller andet), er selvfølgelig helt selv op til jer! 

Husk at holde jer hydreret med en god mængde mad og væske – og derudover skal I selvfølgelig også huske solcreme, det er et absolut musthave. Som bonus får I også en masse motion ind på kontoen. 

3. Vandretur

Til denne ferie er det en god idé, at du er vant til at gå langt. Ellers kan du nemlig hurtigt komme til at få ondt i fødderne, kramper i benene eller vabler – og tro os, det er du ikke interesseret i! Det kan være en god idé at pakke en omgang vabelplaster alligevel, hvis uheldet skulle være ude. 

Mand og kvinde vandrer sammen
© Getty Images Tag kæresten med på vandretur.

4. Hotel i ny by

Oplev en helt ny by som turist. Du vil helt sikkert opleve nogle af de mange fede og smukke ting, som Danmark har at byde på. Lev en luksusferie, hvor du kan tage ud om dagen og opleve og skabe minder, men hvor du samtidig har muligheden for at smide dig i en lækker seng på hotelværelset og slappe helt af om aftenen.

5. Campingferie

Der er noget nostalgisk i at tage på campingferie, og det er vi helt vilde med. Selv når vejret er dårligt, kan du bare låse dig inde i teltet eller campingvognen og se danske serier eller spille Ludo. Det er da hyggeligt!

Både når det er godt og dårligt vejr, er camping en noget så hyggelig ferie. Men husk, at når du er ude i naturen, kan det næsten ikke undgås at du kommer hjem med et myggestik eller to, så hvis du virkelig hader myg, er det sandsynligvis ikke den perfekte ferietype til dig. 

Campingtur med veninderne eller familien
© Getty Images Tag ud i det blå.

6. Bilferie

Bilferie er lidt ligesom cykelferie... bortset fra at du her ikke er fysisk aktiv, og så har du mulighed for at komme meget længere på kortere tid. Derudover er plads til mange flere ting i bilen – win win. 

Mon ikke, at der altid har været nogle steder på landkortet, som du gerne vil se, men endnu ikke har haft muligheden for? Så er det bare med at pakke bilen og smutte afsted – måske byder oplevelsen på flere steder undervejs, end I havde regnet med. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.