Kvinderne fra Sex and the City til fest
Tag veninden under armen, for I skal da på fest-ferie!© Darren Star Productions, Home Box Office (HBO), Sex and the City Productions

10 festbyer i udlandet, du og din partyveninde skal tage til

Salsaklub eller skumfest? Der er noget for enhver smag

14. februar 2019 af Amalia Kristiansen

Det er skønt at have en veninde, som du altid kan regne med, når der langes tequilashots over baren. Det kan dog godt blive lidt kedeligt at drikke tequila på den lokale, og hvis der er et hav af muligheder derude, hvorfor så ikke gribe dem? 

Verden har nemlig ekstremt meget at byde på, når der skal festes hele natten. Det kan være svært at finde et sted at starte, men det er her, at vi kommer dig til undsætning. 

Vi har samlet de 10 bedste festbyer i verden, som du og din festveninde kan tage til. I kan lige så godt gå i gang med at planlægge jeres næste festrejse med det samme, for der er utallige af sjove festmuligheder at tage fat i. Og nogle af byerne byder endda på et festligt karneval, som I kan planlægge ud fra. Læs selv med her og bliv inspireret. 

1. Budapest, Ungarn

Budapest er en klassiker på festscenen i Europa. Den charmerende storby byder på ekstremt meget historie, og det kan I jo udforske om dagen (hvis ikke I har for mange tømmermænd).

Det gamle jødiske kvarter boomer af flotte natklubber og hyggelige barer, så der er noget for enhver smag.

På de fleste barer kan du få øl helt ned til 10 kroner, og så er der altså ingen undskyldning for ikke at feste natten lang.

Budapest er kendt for sine gamle ruin-barer, som ligger inde i midtbyen. Baren Szimpla Kert, der er den største ruin-bar, vandt i 2012 prisen som den bedste bar i verden. Det er helt oplagt til en festferie. 

Prisklasse: Lav
Flytid: Cirka 1 time og 50 minutter

2. Las Vegas, USA

Hvad ville listen være uden Las Vegas? Den ultimative festby. 

Skal I gå all in på jeres festferie, så er Las Vegas altså værd at overveje. Det er lidt en anden prisklasse end Budapest, og I skal helt sikkert have en større pengepung frem, men det er alle pengene værd, når I slentrer ind på casinoerne i den lille sorte og får drinks af de gavmilde pokerspillere. 

En rigtig god bonusinfo om Las Vegas er, at du oftest kommer gratis ind på klubberne, hvis du er kvinde. Lige der er det altså meget godt at være på venindeferie! 

I kan jo se, om I kan gøre mændene fra Tømmermænd i Vegas kunsten efter. 

Prisklasse: Høj 
Flytid: Cirka 12 timer

3. Istanbul, Tyrkiet

Det er ikke umiddelbart fest, vi forbinder med Istanbul normalt, men den smukke by har mere at byde på end bare flotte historiske bygninger. 

I kan kombinere (vanvittig billig) shopping i Grand Bazaar med de farverige drinks. Nattelivet i Istanbul er stilfuldt. I kan få lov til sidde og snakke hele natten, samtidig med at I nyder de lækre cocktails. Hvad har I mere brug for som veninder?  

Prisklasse: Mellem
Flytid: Cirka 3 timer og 20 minutter

4. Magaluf, Mallorca

Hvis du tror, at Mallorca bare er grisefest og gamle mennesker, så tager du grueligt fejl. Mallorca er meget mere end det. Det er det i hvert fald blevet, og det kan to festveninder altså nyde rigtig godt af.

Magaluf, som ligger tæt på hovedbyen Palma de Mallorca, bliver jo ikke kaldt “mini Ibiza” for ingenting. Der er alt fra salsaklubber til foamparty (skumfest) på en båd, så der er virkelig fest for enhver smag.

Det bedste af det hele er, at det ligger langs stranden, så I kan dase om dagen og svede tømmermændene ud.

Prisklasse: Mellem
Flytid: Cirka 3 timer og 30 minutter

5. New York, USA

New York er en oplagt destination for jer, der gerne vil opleve storbylivet både om dagen og om natten. 

Mulighederne for fester er mange i New York, og I kan både komme til highstreet rooftop fest med alle de kendte eller til hip-hop fest i Bronx. Der er virkelig noget for enhver smag, og især også i hver prisklasse. 

Flybilletter til New York er de seneste år faldet, og derfor kan I være heldige at komme forholdsvis billigt af sted, hvis I holder øje med priserne.

Prisklasse: Dyr
Flytid: Cirka 8 timer

6. Prag, Tjekkiet

Prag er blevet en virkelig stor spiller på festcenen i Europa. Et meget stort plus ved Prag er, at det både er billigt at tage dertil og at leve der.

I Prag ligger et af verdens største diskoteker, der heder Karlovy Lazne, med hele fem etager. Det er jo oplagt at tage en fem-dages tur og så tage en etage ad gangen. Der er generelt mange diskoteker og barer i Prag, så der er noget for enhver smag, når I skal give den gas hele natten.

Prisklasse: Billig
Flytid: Cirka 1 time og 20 minutter 

7. Tel Aviv, Israel

Det er lidt en joker på listen, fordi du nok ikke lige umiddelbart regner med, at Tel Aviv er den store festby. 

Faktisk er Tel Aviv kendt som Israels Miami, fordi byen både rummer det vilde natteliv og den lange, lækre strandpromenade. I kan altså feste hele natten og dase hele dagen på stranden. Whats not to like? 

Prisklasse: Mellem
Flytid: Cirka 5 timer

8. San Antonio, Ibiza

Når vi snakker festdestinationer for dig og din veninde, så kommer vi altså ikke udenom Ibiza.

I højsæsonen er Ibiza i den dyre ende, fordi den populære festø godt ved, at det er eftertragtet at komme dertil.

Men det kan godt betale sig at spare op, for Ibiza vil I altså ikke gå glip af, når nogle af verdens største kunstnere spiller op til fest på superklubben Privilege, der har plads til hele 10.000 gæster – inklusiv din festveninde og dig. Det er (ikke overraskende) verdens største diskotek, og det er altså ganske oplagt til en partycation med en festveninde.

Prisklasse: Dyr
Flytid: Cirka 3 timer og 30 minutter

9. Havana, Cuba

Altså. Caribisk stemning, saltvandskruset hår og rom? Hvad mere er nødvendigt for en god og festlig venindeferie. 

Cuba er oplagt, hvis I gerne vil prøve noget helt andet end de klassiske festdestinationer. Det er en lang rejse, du og din festveninde skal på, men det er altså det hele værd, når I først ser de labre moves, som cubanerne fyrer af. 

Der er rom og lækre toner i lange baner, så I kan give den gas hele natten. Hvis I tager til Cuba, får I altså både kultur, lækre cubanere og fest for alle pengene. 

Prisklasse: Dyr
Flytid: Cirka 13 timer

10. Berlin, Tyskland

Berlin har for længst overhalet alle de andre festbyer i Europa. Det er byen, der aldrig lukker, og hvor bassen fortsat pumper længe efter, solen er stået op. 

Der er utallige af barer, natklubber og cocktailsteder, som I kan give jer i kast med, når du og din festveninde indtager Berlin. 

Berlin har et kæmpe plus i, at det ligger tæt på, og det er forholdsvis billigt. 

Prisklasse: Billig
Flytid: Cirka en time 

Uanset hvor I skal hen, så er det på tide at pakke din trolley, for der er så mange grunde til, at du skal rejse med din veninde

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.