© Netflix

Fridage med børn: 3 gode råd til at skabe hyggelige, sjove og nærværende familieture

En populær influencer med fire døtre giver sine bedste tips til familie-udflugter, I sent vil glemme.

6. maj 2021 af Benjamin Creative for Netflix

Måske har du allerede tilrettelagt familiens sommerferie og de mange kommende weekender. Det kan også være, at papiret er blankt. Uanset om du har planlagt nogle udflugter eller ej, kan du få et par råd til at skabe de bedste forhold for ægte familieråhygge, som I ikke vil glemme lige foreløbigt.

De tre råd kommer fra Allan, som står bag den populære Instagramprofil @fartilfirepiger med over 30.000 følgere. Han elsker tid med familien på ferie og getaways – og han har lige været afsted med døtrene på roadtrip helt uden mobiler (som du kan se i videoen nederst i artiklen!). 

1. Gør brug af den smukke natur

Ønsker du at få mere nærvær med familien, er naturen faktisk et rigtig godt sted at starte. Udflugter ved smukke skov- og naturområder giver nemlig anledning til leg, fordybelse og beundring – samtidig med at I får en masse frisk luft og mulighed for bevægelse. 

Du kan sagtens finde oplevelser i det små ved at hjælpe en mariehøne til vejrs ad din finger eller lade tiden gå i stå ved en hyggelig bålplads eller stor sø. 

TIP: Find inspiration til smukke roadtrips og ruter

Har du brug for inspiration til at opdage nye steder, kan du scrolle løs på www.megetmereendbare.dk/netflix og se, hvor du kan få mikroeventyr for hele familien. Der er ruter til hele syv fantastiske roadtrips i Danmark, som bare ligger og venter.

2. Skab hyggestunder med snacks

En gåtur i skoven, kanalrundfart eller en tur i parken. Uanset, hvor du skal hen med familien, er snacks fuldstændig uundværlige (særligt også fordi sultne børn og udflugter ikke er en god kombi). En god idé er hjemmelavede müslibarer, frugtspyd eller rosinrugbrødsboller. Det er alle nemme snacks at have med på tur, og så gør det pitstoppet lige dét ekstra hyggeligt for ungerne (og forældrene).

Efter en lang dag på tur er det også vigtigt med lækre snacks, når I flader ud på sofaen til en sjov film.

3. Få børnene med på ideen

Gode snakke om oplevelserne både før og efter, de har fundet sted, er guld værd. Det får børnene til at føle sig som medskabere af oplevelserne og giver dem en god portion ansvar for, at udflugterne bliver en succes. 

'Familien Mitchell mod maskinerne' er en ny film på Netflix, som kan give input til nærværende familietid til alle børnestørrelser i familien. Få kvalitetstid på sofaen og se den en grå søndag eftermiddag og snak over middagsbordet om, hvad I som familie kunne tænke jer at opleve sammen.

'Familien Mitchell mod maskinerne' er en splinterny Netflix-film, der gør op med skærme og har nærvær og hygge med familien i fokus. 

© Netflix

Følg med i influenternes analoge roadtrips

I forbindelse med Netflix-lanceringen af 'Familien Mitchell mod maskinerne' tog Allan (@fartilfirepiger) sine døtre med på roadtrip – helt uden mobiler. Her i afsnit 2 kan du møde dem og to andre influencer-familier, som drog afsted, og se, hvad de oplevede. Glæd dig også til allersidste afsnit!