Veninder på ferie
Tag på venindeferie og gør brug af de gode rejseapps. © Getty Images

12 apps, der er guld værd, når du er ude at rejse

Hav altid den bedste restaurant lige ved hånden

9. april 2019 af Amalia Kristiansen

Det er fantastisk at se verden, men det ved du nok, hvis du har klikket dig ind på denne artikel. Nogle gange er der bare så meget godt at se, spise og prøve, at du slet ikke har en chance for at vide, hvor du skal starte. 

Derfor er det heldigt, at der er nogle smarte hoveder, der har udviklet apps, som du kan bruge, når du er ude at rejse. Det kræver selvfølgelig, at du har internet inkluderet i dit mobilabonnement eller er et sted, hvor der er wifi.

Vi har samlet de fem bedste apps, som er uundværlige, når du skal afsted på rejse. 

1. LocalEats

Du har sikkert stået og været på grænsen til at blive hangry, fordi du ikke kunne finde en restaurant, der så lækker ud eller havde det, du gerne ville spise. 

Appen LocalEats hjælper dig med at finde restauranter i udvalgte lande, og du kan filtrere i pris, område og madtype. 

Kvinde med en rejseapp
Hav din rejseapp ved hånden, så ferien glider nemmere.© Getty Images

2. SayHi Translate

Når du så endelig har fundet en god, lokal restaurant, hvor de serverer den lokale tapas (hvis du eksempelvis rejser til Benidorm), sætter du dig ned og finder ud af, at hele menukortet er på spansk. Måske kan du et par gloser, men så hører din spansk-parlør op. 

Her er det heldigt, at et klogt hovede har opfundet SayHiTanslate, hvor du nemt og hurtigt kan oversætte, uanset hvor du er. 

Appen har som standard 41 forskellige sprog, men du kan altid købe flere, hvis ikke det er nok. 

3. Uber

Appen har tidligere været tilgængelig i Danmark, og selvom den er blevet lukket herhjemme, så er den altså stadig tilladt i mange lande, hvor du med fordel kan bruge den. 

Appen er nemlig en meget brugervenlig kørselsapp, hvor du nemt kan finde en taxa til billige penge. Prisen er nemlig sat på forhånd, så der er ikke noget med, at den arabiske taxachauffør kan snyde dig for fire kameler og 300 kroner for en tur på tre minutter.  

Appen lokaliserer dig via din telefon, så du ikke skal ud i at bestille taxa på et andet sprog og forklare et gadenavn på arabisk. 

Veninder der bruger en rejseapp
I kan hurtigt finde den bedste restaurant via en rejseapp. © Getty Images

4. Free WiFi Finder

Der er ikke noget værre end at stå alene i udlandet og ikke kun komme på nettet. Det gør det bare meget nemmere at finde vej, når du har et kort, du kan følge, eller du kan ringe til hotellet for at spørge om vej. 

Appen Free Wifi Finder sikrer, at du altid ved, hvor du kan connecte. Det er nemt og smart, så du også altid ved, at du kan holde Instagram opdateret med stories fra din rejse. 

5. XE Currency Converter

Hvor meget er det nu helt præcist, at en euro er? Og hvad med de thailandske baht? 

Det kan godt være svært at skulle omstille hjernen til en helt anden valuta, og derfor er det smart, at en app kan gøre det for dig. 

Du kan med ro i maven bestille din Pad Thai og Singha øl, for du kan blot smide beløbet i XE Currency Converter, og så ved du præcist, hvor meget det koster. 

6. TripAdvisor

Er du i tvivl om, hvad du skal se på ferien, for der er så meget, du gerne vil nå? 

TripAdvisor samler alle de bedste anbefalinger til det område, du er i. Anbefalingerne kommer direkte fra andre mennesker, så de er helt reelle. Du kan både finde tips til jeres bryllupsrejse eller til en roadtrip i Danmark. Du kan også selv gå ind og skrive et tip, så du hjælper de næste, som også skal planlægge deres ferie. 

Kvinde der bruger rejseapp på ferie
Hav din telefon klar, så du altid har en rejseapp ved hånden.© Getty Images

7. Flush

Det lyder måske spøjst, men dette er altså en app, der lokaliserer alle de nærmeste toiletter. Du kender det måske – hvis du virkelig skal tisse, så skal der helst være et toilet indenfor fem meter.

Flush er en offline GPS, hvor den har indsat alle toiletter, så du forhåbentlig ikke skal løbe alt for langt med en fyldt blære. Det kan altså være ganske smart, når du er til karneval med veninderne. Selv tak!

8. Prey Anti Theft

En af de ting, der er bekymrende ved at rejse, er, at du pludselig kan stå uden pung, telefon og taske. 

Hvis du er så uheldig, at du er ude for tyveri, hjælper appen med at spærre din telefon og sætte en alarm i gang. Du kan dernæst følge dens færdsel på appen – også hvis du bare har fået et glas rosé for meget og har glemt, hvor din telefon er.

Kvinde med en sin telefon
Husk at download de bedste rejseapps inden du tager afsted. © Getty Images

9. YR

Du tager til Costa del Sol og forventer høj sol og 30 grader. Når du står op dagen efter til en dag ved poolen regner det... Forfærdeligt irriterende.

YR er en vejrapp, der sikrer, at du kan planlægge din ferie strategisk. Hvis det skal regne onsdag, kan du hygge dig på museum i stedet og være klar til sol dagen efter.

10. Skype

Hvis du er væk i længere tid, kan det være, at mor derhjemme gerne vil høre, hvordan det går. Og længere tid betyder muligvis blot én dag for din mor. 

Skype lader dig både ringe og skrive hjem på alle tidspunkter af døgnet. Dem derhjemme får blot en notifikation, som de kan reagere på. Det eneste, det kræver, er en internetforbindelse, og ellers er det helt gratis.

11. AroundMe

En smart rejseapp, der samler det hele for dig. 

Når du bruger appen, identificerer den hvor du er, og giver dig et overblik over de nærmeste ting, som du selv filtrere i. Du kan eksempelvis vælge at se de nærmeste banker, benzinstationer, hoteller, restauranter og natklubber. Så skal du ikke rulle alt for langt med din smarte trolley!

Kvinde i lufthavn med telefon
Du kan bruge tiden i lufthavnen til at planlægge din tur med dine rejseapps.© Getty Images

12. Google Translate

Det er næsten lidt for high-tech, når man på Google Translate appen kan downloade et sprog og holde telefonen over den tekst, som skal oversættes, og den så oversætter hele teksten for dig.

Nemt skal det åbenbart være, og det kommer dig helt sikkert til gode på ferien, når din franske begrænser sig til merci.

God forberedelse med rejseapps

Når du skal afsted på ferie, så er det altid en god idé at forberede dig hjemmefra. Du kan derfor med fordel hente alle de brugbare rejseapps ned på forhånd, så du lige kan lære dem at kende, inden du står i kampens hede og mangler en oversætter.

Og selvom apps er en god idé på rejsen, så husk at lægge din telefon fra dig, så du kan nyde dit eget og andres selskab. Rigtig god tur!

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.