Kvinde på flod
Du lærer eksempelvis meget mere om dig selv, hvis du rejser alene.© Getty Images

7 gode grunde til, at du skal opleve verden ved at tage på solo-rejse

Du finder ro i at være alene og gøre ting alene

6. april 2019 af Rie Louise Kirkebjerg

Vil du udfordre dig selv og rejse ud i den store verden alene? Det kan både være som backpacker i længere tid eller en i uge i sommerferien til Paris

Uanset hvor lang tid du vil på solo-rejse, er der en lang række fordele ved at rejse alene. Læs med herunder.

1. Du lærer nye mennesker at kende

Ja, det er du faktisk tvunget til, medmindre de eneste samtaler, du vil have på turen, skal være med mor over FaceTime, når hun bekymrer sig for, hvordan du har det. 

På en solo-rejse har du ikke en god veninde ved din side, og det giver dig en oplagt mulighed for at tale med andre mennesker og finde nye venner i stedet for at holde dig til det trygge, som du måske havde gjort, hvis det var en veninderejse.

2. Du lærer dig selv bedre at kende

I hverdagen er der en række praktiske ting, du skal have klaret. På studiet eller jobbet har du ansvar for både dig selv og dine medmennesker, men på en solo-rejse har du mulighed for at smide alle tanker og bekymringer væk for en stund.

Du lærer meget mere om dig selv, når du bliver klar over, hvad der gør DIG glad. Ja, en solo-rejse lærer dig mere om dig selv end en god personlighedstest ville gøre.

Giver det dig eksempelvis ro at starte dagen langsomt med en kop kaffe på en lokal café? Får du det vildeste adrenalinkick af at smutte på stranden og leje et surfboard? Eller får du energi af at være omringet af mennesker hele tiden og feste til karneval?

Kvinde på rejse
Du lærer, hvad der gør DIG glad.© Getty Images

3. Du bryder grænser

Den første grænse er allerede brudt, hvis du vælger at tage på solo-rejse. Det kan nemlig være en nervepirrende beslutning. 

Du bryder med garanti grænser hver eneste dag på din rejse, fordi du er komplet ude af din komfortzone. Bare det at spise aftensmad på en restaurant alene er måske angstprovokerende for dig, men jo flere gange du bryder en grænse og får noget positivt ud af dine valg, jo nemmere (og federe!) bliver det også.

4. Du lærer at være mere spontan

Det kan godt være, at du har planlagt at se nogle forskellige seværdigheder på Ibiza, i Benidorm eller hvor du nu har valgt at rejse hen. Dog er der helt sikkert også dage, hvor du vågner og ikke aner, hvad dagen kommer til at gå med.

Hvis du får venner og rejsemakkere på turen, er det derfor bare om at sige et rungende “ja!”, hvis de spørger, om du vil med på stranden, ud at vandre, ud at spise eller lignende. Det kan være grænseoverskridende – og især, hvis du er typen, som er lidt af en kontrolfreak. Men så kan du også skrive spontanitet på CV'et!

Kvinde i bil i smuk natur
Bliv mere spontan ved at tage på solo-rejse!© Getty Images

5. Du finder ro i at være alene og gøre ting alene

Herhjemme kunne du sandsynligvis ikke finde på at tage i biografen eller på restaurant alene, men når du er på solo-rejse, finder du også ro i at gøre ting alene. Oplev det sted, du er rejst hen, alene, og lær, at det er helt okay (og virkelig rart) at have kvalitetstid med dig selv.

6. Du lærer at være mere opsøgende

Hvis du ikke gør noget, sker der ikke noget. Hvis du vælger at rejse helt alene, er det op til dig selv at få dagen til at gå – uanset om det så er alene eller med nogle spændende mennesker, du har mødt på rejsen. 

Det er en egenskab, du i den grad kan tage med dig hjem igen, for på den måde bliver du mere opmærksom på, hvad du selv har lyst til at lave, og at du selv er dronning over, hvad der skal ske i dit liv.

7. Du får mere selvtillid

I takt med at du både møder nye mennesker, lærer dig selv bedre at kende, bryder grænser og lærer at være mere spontan og opsøgende, vil du sikkert opleve, at du også får noget af et selvtillidsboost. Det vil også hjælpe dig med et bedre selvværd.

For tænk lige over det: Du er jo SÅ sej, hvis du vælger at tage på solo-rejse og udfordrer dig selv på denne måde!

Er du overbevist? Så kan du her få inspiration til, hvor du skal rejse hen. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.