Per der booker airbnb
Få de bedste tips til en god oplevelse med Airbnb. © Getty Images

7 gode råd til dig, der vil booke Airbnb

Ved du, hvad du skal kigge efter?

3. maj 2019 af Amalia Kristiansen

Skal du med veninden på sjov storbyrejse? Eller måske med kæresten på romantisk sommerferie? Uanset hvilke planer, du har, så kan det godt være en jungle at finde rundt i de mange hoteller, der er. Men hvem siger også, at det skal være et hotel?

Book et sted at bo gennem Airbnb

Det er blevet meget populært at booke Airbnb, fordi det giver en anden frihed, da I oftest har køkken, så I selv kan lave mad, men I får også nogle helt unikke oplevelser ved at bo i en Airbnb-lejlighed. 

Tænk at bo i en charmerende loftslejlighed midt i Rom, hvor I fra jeres altan kan se Vatikanet (mens I nyder en iskold Aperol Spritz og solbader). Hvem synes ikke, det lyder tiltrækkende? Det bliver bare mere personligt med Airbnb end et hotel.

Det skal du være opmærksom på

Men du har måske nogle betænkligheder ved at booke Airbnb, for kan du stole på udlejer? Bliver du snydt? Tager de overpris? Der kan være flere bekymringer ved at booke et lokalt hjem frem for et hotel, og derfor har vi samlet syv gode tips til dig, der gerne vil booke Airbnb. 

Veninder planlægger rejse
Planlæg jeres rejse i god tid, så der er ledige boliger på Airbnb. © Getty Images

1. Tjek at udlejer er verificeret

Når en host er verificeret på Airbnb, betyder det, at de har tilknyttet flere informationer til deres profil, som bekræfter, at det er dem. 

Du kan på deres profil se, hvilke verificeringer de har. Her kan de blandt andet have deres ID, telefonnummer, Facebookprofil og e-mailadresse. Verificeringerne gør, at det er en mere troværdig host, du booker ved. Verificeringerne kan også tilfredsstille dit indre stalker-gen, så du ved, at din udlejers moster hedder Ursula og bor i Rotterdam, hvad end du skal bruge det til. 

2. Se om de har anmeldelser fra andre

Det er altid en rigtig god idé at tjekke, om din host har haft gæster tidligere. Under anmeldelser kan du også se, hvad de tidligere gæster synes om lejligheden, og du kan også se, hvis den specifikke host tidligere har haft til vane at annullere bookinger, hvilket ikke altid er et særligt godt tegn. 

Hvis der derimod er et overtal af gode anmeldelser, så kan du roligt booke lejligheden og se frem til ferie og iskold øl i udlandet. 

3. Tjek om din host også har brugt Airbnb

Du kan med fordel også tjekke, om din host selv har benyttet Airbnb tidligere, når hun har været ude at rejse. Hvis din host selv bruger Airbnb, når hun rejser, er det et tegn på, at hun selv er fortrolig med tjenesten, og det er et ganske godt tegn.

Men du skal ikke helhedsvurdere udelukkende på det, da det sagtens kan være en rigtig god host alligevel. 

4. Er det et privat hjem eller kun til Airbnb?

Der findes mange storbyer, som er så populære at rejse til, at nogle har set en værdi i at købe en lejlighed udelukkende for at leje den ud på Airbnb. Det kan der være mange fordele i, men hvis du ønsker det personlige element ved Airbnb, så er det nok en god idé at undgå de lejligheder. 

Du kan oftest kende dem på at være meget kliniske, hvor private hjem mere har det personlige element på billederne. 

Par der skal booke ferie
Airbnb har lejligheder overalt, så I bestemmer selv, hvilken ferie I er til. © Getty Images

5. Kun et værelse eller et helt hjem? 

Der er uendelige muligheder for at booke ferie på Airbnb. Du kan nemlig både leje en hel villa i Grækenland eller et enkelt værelse i Barcelona

Der er flere filtre på Airbnb, som I kan benytte, når I skal finde det, der passer perfekt til jer. Det er en god idé at gøre op med jer selv, hvor meget I kommer til at være i jeres Airbnb-lejlighed.

6. Placeringen

Airbnb er rigtig smart, for du kan se alle de ledige lejligheder eller huse på et kort. Hvis du allerede ved, at I vil bo tæt på Eiffeltårnet i Paris, så kan du udelukkende tjekke ledige Airbnb i det område.

Det er en god idé at have et område, hvor I tænker at kigge først, da der ellers kan være uoverskueligt mange lejligheder at vælge imellem. Husk at tjekke, om området indeholder det, I ønsker. Der er ofte forskellige bydele af en storby, så de kan alle byde på noget helt forskelligt.  

7. Vær i god tid

Som nævnt tidligere, så er det virkelig populært at booke Airbnb, så lejlighederne ryger altså som varmt brød – især i højsæson og weekender, som er populære rejsetidspunkter. Derfor er det en rigtig god idé at tjekke ledige lejligheder, så snart I ved, hvornår I skal afsted, så I ikke risikerer, at alle lejlighederne bliver booket for næsen af jer. Hvis du allerede nu ved, at dig og veninderne skal holde nytår i udlandet, kan I med fordel tjekke Airbnb for jeres festdestination. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori