Formentor og Palma på Mallorca
Mallorca byder både på fantastisk natur og spændende kultur. © Privatfoto

11 unikke steder på Mallorca, som selv de lokale vil anbefale

Vi ved slet ikke, hvor vi skal starte

16. april 2019 af Amalia Kristiansen

Når du tænker på Mallorca, så er det ret sandsynligt, at du forbinder det med grisefester, masser af turister og store all-inclusive hoteller. Men Mallorca er altså meget mere end det.

Ferie er selvfølgelig tid til at stresse af, og det er altid godt med afslapning. Hvis du udelukkende vil ligge på en solstol og få en slem solskoldning (husk lige solcreme!), så bør du ikke læse videre. Hvis du derimod gerne vil opleve mere af alle de magiske ting, som Middelhavets perle byder på, så læs med – for der er masser at tage af.

Derfor skal turen gå til solskinsøen Mallorca

En enkelt dag med roadtrip kan gøre det, og I skal blot have fat i en lejebil. Trafikken på Mallorca er desuden rigtig fin, men for at komme til mange af de smukke steder, kræver det bjergkørsel, så du kan godt pakke en pose, hvis du har nemt ved at blive køresyg.

Vi har samlet 11 fantastiske steder, som selv de lokale vil fremhæve, hvis du skulle spørge dem om magiske steder på Mallorca. 

1. Markedet i Arta

Den lille, charmerende landsby ligger langt fra alt det, turisterne normalt kender. De små, snoede gader fører dig igennem den gamle bydel, hvor du ender ud på et lokalt marked med et virvar af farver. 

Du kan købe alt fra hjemmelavet keramik til friske grøntsager til bland-selv-slik a la Mallorca. Så hvis du gerne vil opleve shopping på mallorcanske måde, er det Arta, du skal tage til. 

2. Udsigten ved Ca's Patro March

I en lille bugt på bjergsiden af Mallorca finder du Ca's Patro, som ligger ved Cala de Deiá. Udsigten fra restauranten er fænomenal, og du kan nyde en kop kaffe efter en svømmetur i det krystalklare vand, som bugten også er kendt for. Den udsigt må du ikke snyde dig selv for. 

3. Små hyggelige oaser ved Catedral-Basílica de Santa María i Palma

Den smukke katedral i Mallorcas hovedby Palma har du måske set før. Den er meget velkendt, og det forstår vi – for den er utrolig fin.

Men bag katedralen findes der utallige fine oaser, hvor du kan slå dig ned med en god bog og en kop caffe latte. Og selvom du befinder dig i storbyens travlhed, bliver du overrasket over, hvor fredfyldt det kan være lige midt i centrum. 

Oase bag katedralen i Palma
Hyggelig oase bag katedralen i Palma, hvor du kan nyde solen. © Privatfoto

4. Den skjulte strand ved Torrent de Pareis

Er du til adventure, så må du ikke gå glip af at besøge denne strand. Den ligger gemt bag klipper, bjerge og grus, så du skal ud på et lille eventyr for at komme dertil. Du går blandt andet igennem en snæver tunnel i et bjerg. 

Men vi kan med sikkerhed sige, at det er alt besværet værd – for se lige det vand, der venter. 

5. Udsigten ved Mirador Es Colomer

For at komme til den suveræne udsigt, som du får ved Mirador Es Colomer, skal du køre på snoede bjergveje, hvor pinjetræerne står på rad og række. De ser eventyrlige ud, når sollyset skinner ned gennem dem, og det er muligvis den bedste velkomst til Mirador Es Colomer, du kan få. 

Udsigten i sig selv er en ekstra gevinst. Tag et par sunde snacks med, så du kan sidde og nyde udsigten i lang tid. 

Udsigten ved Cap de Formentor
Udsigten ved Mirador Es Colomer bliver du aldrig træt af.© Privatfoto

6. Den gamle Alcudia by

Lidt udenfor turistparadis Alcudia ligger den gamle bydel. Her boomer det med charme, gammel mallorcinsk byggestil og hyggelige restauranter. 

Hele den gamle bydel er omringet af en bymur, og du kan med fordel gå en tur på den, så du får et overblik over den charmerende bydel. 

7. Køretur til Port de Sa Calobra

På bjergsiden af Mallorca gemmer sig en meget lille, charmerede by. Byen byder ikke på så meget andet end en lille café, hvor du kan nyde en friskpresset appelsinjuice (og en smuk strand, hvor du kan tage en lille lur i solen), men det er mest køreturen fra hovedvejen til den lille havneby, der er værd at nævne – se selv hvorfor. 

8. Valledemossa en tidlig morgen

Tag en tur til den afsides bjergby Valledemossa en tidlig morgen inden byen vågner. Her vil du opleve de lokale, som gerne vil gøre deres daglige rutiner uden alt for mange turister. Hvis du blot lader dem håndtere deres gøremål uden forstyrrelser, får du med stor sandsynlighed et “hola” med et tilhørende smil, når du slentrer forbi og nyder de mange smukke udsigter, byen har at byde på.  

9. Nyd appelsinlundene fra det gamle tog i Port de Sóller 

Hop på det charmerende, antikke tog i havnebyen Port de Sóller, som vil føre dig ud på den suveræne rute gennem bjergene og til hovedbyen Palma (hvor du skal slutte af med et koldt glas sangria). Togturen erstattede hestevognene i sin tid, og turen varer cirka en time, hvor du kan nyde det spektakulære landskab og de mange fine appelsinlunde. 

Undervejs passerer I 13 tunneller og syv broer, hvor udsigten er fænomenal. Du skal nok ikke tage turen med tømmermænd, for så kan det godt være, at gårsdagens tequila kommer op igen.

10. Palmas formidable bygninger

Når du er på ferie, har du nok travlt med at tanne og drikke sangria på stranden. Nogle gange kan det dog betale sig at kigge op og nyde den arkitektur, der omgiver dig.

I Palma er det i hvert fald en rigtig god idé, for der er utrolig mange smukke bygninger, som netop gør Palma til den charmerende spanske by, vi kender. Tag en slentretur gennem Palma, når du har brug for skygge – hvem ved, måske kommer du forbi en butik med en smuk spansk kjole? 

11. Strandtur til Playa de Formentor

På spidsen af Mallorca finder du Playa de Formentor, som er en populær strand, der vil tage dig med storm. Det krystalklare vand og den afsides placering gør, at den er unik i forhold til de mange andre strande, du finder på Mallorca. 

Stranden er velbesøgt af turister og både, så vær der i god tid, hvis du vil have en god plads. Heldigvis er der masser af plads i havet – så husk snorkel. 

Mange muligheder på Mallorca

Hvis du mangler inspiration til sommerferien, så er det en god ide at have Mallorca in mente.

Mallorca er faktisk også en populære feriedestination i både forår og efterår, da vejret er forholdsvis solrigt og sjældent under 14 grader fra april til oktober. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.