kvinde på stranden
Få smarte tips til din sommerferie© Getty Images

7 praktiske tips, der får din sommerferie til at glide nemmere

Så har du styr på alt inden afrejse

12. juni 2021 af Amalia Kristiansen

Du glæder dig temmelig sikkert til at komme mod varmere solstråler og mærke solen bide i dine kinder, og vi forstår det godt. Sommeren i Danmark er ikke altid helt til at regne med, så hvis du vil være sikret at tage hul på din gode solcreme, så er det en god idé at booke en tur til syden.

Når du endelig er afsted, vil du selvfølgelig gerne have, at det hele glider fuldstændig perfekt, så du blot kan gå målrettet mod poolen og de mange lækre Piña Coladas.

Derfor har vi samlet syv gode tips til dig, så du kan få ferien til at glide lidt nemmere. 

Kvinde holder ferie
Er du klar til kolde øl ved stranden?© Getty Images

1. Vær opmærksom på dataroaming

De fleste mobilabonnementer indeholder nu et bestemt antal gigabyte til benyttelse i Europa eller hele verden, men det er forskelligt fra udbyder til udbyder, og det er derfor vigtigt, at du tjekker det, inden du tager hjemmefra. 

Hvis du blot bruger din 3G i udlandet, kan det nemlig godt gå hen at blive en meget dyr fornøjelse, hvis ikke dit abonnement indeholder dataroaming i udlandet.

2. Få vand i maven

Selvom du virkelig har set frem til de kolde øl ved poolen, så er det altså rigtig vigtigt, at du husker at få lidt almindeligt vand i dig, så du ikke ender med en gigantisk hovedpine. 

En god tommerfingerregel siger en liter per 10 grader. Det betyder, at hvis der er 30 grader, så skal du drikke mindst tre liter dagligt – og det er altså vand, du skal drikke. 

Husk at drikke vand i varmen
Husk at drikke vand i varmen.© Getty Images

3. Hav håndsprit ved hånden

Hvis ikke du ønsker at tilbringe 60 procent af din ferie på toilettet, eller hvis du blot har en sart mave overfor bakterier, så er det en god idé at have en håndsprit med i tasken, når du er på ferie. Der er nemlig mange nye bakterier, som din mave ikke er vant til, og det kan godt skabe lidt turbulens i din mave. 

4. Solcreme

Det er lækkert at blive brun, men hvis det hele skaller af, inden du er kommet retur, så er det måske ikke helt så fedt alligevel. Derfor er det en rigtig god idé at investere i en god solcreme og endda flere af slagsen. Det kan nemlig betale sig at starte ud med en høj faktor og gradvist hoppe ned i en lavere faktor, når din hud har vænnet sig til solen.

Det er desuden en god idé at smøre dig ind 30 minutter, inden du skal i solen, så solcremen er tørret ind, og du slipper for fedtet hud, hår, tøj, bog, solbriller, strandtaske og så videre… 

Glad kvinde på strand
Solcreme er alfa og omega!© Getty Images

5. På med solhatten

Når du endelig har fået smurt dig ind, har du temmelig sikkert glemt i hvert fald et sted – håret. Din hovedbund er meget udsat for solen, fordi den faktisk altid bliver ramt, og det er ikke særligt rart at redde håret igennem, hvis din hovedbund er fuldstændig solskoldet

Husk derfor en solhat, som jo både kan være en pæn kasket, fræk bøllehat eller en stråhat med rigtige ferievibes

6. Solbriller er et must 

… i mere end én forstand. Selvfølgelig er solbriller et must, når du får den mest farverige drink i byen og skal have taget et billede, så du kan se lækker ud på billedet til Instagram. Men solbriller er også nødvendige for at passe på dine øjne, og det er jo egentlig det, deres formål er.

Dine øjne kan nemlig blive UV-skadet, ligesom din hud kan, så derfor skal du passe på dem, for du skal jo helst kunne bruge dem hele livet.

7. Lås dit pas inde

Det er ikke, fordi du skal være mistænksom overfor lokalbefolkningen, men det er altid en god idé at låse dit pas inde, hvis der findes en safebox. Så ved du i hvert fald, at de er sikre.

Kvinde med solbriller
På med solbrillen.© Getty Images

Få den bedste ferie

Det er fuldstændig ligegyldigt om du skal på storbyferie til solrige Barcelona eller daseferie i smukke Benidorm, for hvis du følger disse syv tips, så vil du helt sikkert opleve, at det hele glider lidt nemmere, når du er afsted. 

God ferie!

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide