Sommerferie i Danmark
Skal du holde sommerferie i Danmark i år? © Getty images

10 grunde til, at det er (mega) fedt at holde sommerferie i Danmark

Du slipper for at stå ved et random busstoppested og ikke ane, om og hvornår den næste bus mod Lissabon afgår

14. maj 2023 af Ida Hagsholm Jonassen

1. Du får mere tid. Er du typen, der hele tiden har gang i nye projekter, så får du endelig tid til at få malet stuen eller skiftet emhætten (hvis du selvfølgelig ikke har planer om at bruge alle dine feriedage ved det lokale badested). 

2. Du kan besøge Danmarks ikoniske steder. Det kan godt være, at Danmark ikke er så eksotisk som Puerto Rico, men det betyder altså ikke, at du ikke kan få en på opleveren. Besøg Danmarks historiske byer, skønne natur, gamle museer og smukke øer! Og så er hele den ferie vist også brugt op. 

3. En klimavenlig ferie. Ferie i Danmark betyder ingen flyrejser og ingen 10 timers lange køreture. Derfor er det også en mere klimavenlig måde at holde ferie på, hvilket jo bare er et ekstra plus. 

4. Måske lærer du noget nyt. Du kan for eksempel tage på sommerskole og udfolde din kreativitet på et keramikkursus eller prøve kræfter med et judo-hold! Find ler og gi frem, for det bliver en lærerig sommer! 

5. Ingen sved og overophedning. Du slipper i hvert fald for at jagte skyggen, mens du for 30. gang siger “det godt nok varmt, hva...?” og dupper panden for sved. Eller okay, det kommer du jo alligevel til, selvom vejrudsigten “kun” siger 22 grader. 

6. Du sparer penge. Ferie i Danmark er typisk billigere end en rejse til udlandet, og det er jo skønt, for så kan du sparre penge op, som du kan bruge på alle mulige super fornuftige ting, som for eksempel tøj og kaffedates. 

7. Du kan ses med alle dine venner og familie. Så kan I sove i shelter sammen, dase på stranden eller gå en dejlig tur. At hænge ud med venner og familie må være en af de bedste ferieaktiviteter, du kan lave i din sommerferie. 

8. Spise masser af is. Endelig får du tid til at tage på tour-de-is og afprøve ALLE de lækre ishuse i Danmark. Mums! 

9. Mindre transport. Du slipper i hvert fald for at stå ved et random busstoppested og ikke ane, om og hvornår den næste bus mod Lissabon afgår. 

10. Forskellige ferier. Ferie i Danmark behøver ikke være kedelig, tværtimod. Cykel Margueritruten, afprøv glamping, leg turist i egen by, tag på festival eller smut i sommerhus – mulighederne er uendelige!