Kvinde der nyder ferien
Det er en god idé at sætte sig ind i de skikke, der er i det land, du skal rejse til. © Getty Images

Har du styr på disse 13 normale skikke i udlandet?

Vidste du, at du ikke må tygge tyggegummi i Singapore?

22. september 2021 af Helene Desirée Jørgensen

Verden er et fantastisk sted med smukke syn og spændende kulturer, der helt klart er en oplevelse værd. Du har måske en liste med alle de steder, du kunne tænke dig at rejse hen? 

Et godt tip er at være opmærksom på og sætte sig ind i et lands normer og skikke for, hvad der er uhøfligt i nogle lande, kan være et tegn på respekt i andre – hvor spøjst det end lyder.

Vi har samlet en masse interessante, smukke og forbavsende skikke, som du måske ikke kendte til, som du kan læse mere om her. 

1. Det er helt i orden at komme for sent i Argentina

Hvis du er så heldig at blive inviteret hjem til en argentinsk familie, skal du ikke være nervøs for at komme fem minutter for sent. Faktisk er det normalt at ankomme omkring 15-45 minutter senere end tidspunktet, du er inviteret til. 

2. Kys fremfor kram i Frankrig

Da kram kan blive opfattet som mere intimt end et kys, skal du forberede dig på at give kindkys – også til folk, du måske ikke kender så godt. Oftes skal du give to kindkys på hver kind efterfulgt af et fast håndtryk. 

3. Undgå at spise helt op, når du er i Kina

Du har sikkert lært hjemmefra af dine forældre, at det er uhøfligt at efterlade mad på din tallerken. Men i Kina er det faktisk lige omvendt, da du viser værten, at måltidet var mættende og lækkert.  

Franske skikke
I Frankrig er et kram faktisk mere intimt end et kindkys.© Getty Images

4. Tatoveringer er ikke et hit i Japan

I Japan er tatoveringer ikke velsete, da de forbindes med kriminalitet. Så hvis du har tatoveringer, kan du med fordel dække dem, når du er ude i offentligheden.

5. Pas på med at pege i Vietnam

Hvis du skal pege på noget, skal du bruge hele hånden, da én finger virker stødende og nedladende. Dette gælder faktisk en del asiatiske lande såsom Bali, Indonesien og Vietnam.

6. I Sri Lanka skal du give og modtage med begge hænder

Især når du er ude i offentligheden på restaurant eller lignende, er det vigtigt, at du modtager din mad og drikkelse med begge hænder. Også denne skik gælder i store dele af Asien. Derudover må du faktisk gerne spise med fingrene. 

Normale skikke i udlandet
Pas på med at pege med én finger, når du er på ferie i Asien.© Getty Images

7. Bliver du tilbudt en blomsterkrans på Hawaii, skal du tage imod den

Og beholde den på, så længe personen, der har givet dig den, er tilstede. Blomsterkransen, der også kaldes en lei, er et fredssymbol og har en dyb kulturel betydning på Hawaii.  

8. I USA må du ikke drikke på åben gade i flere stater

Du husker måske scenen i Sex and The City, hvor Carrie sidder på gaden og drikker en øl med en brun pose rundt om? Det skyldes, at USA har stramme regler omkring indtagelse af alkohol offentligt. I værste tilfælde kan det ende med en anholdelse eller bøde.  

9. Bed ikke om ekstra ost i Italien

“...Vent, hvad?”. Ja, selvom italienerne elsker ost, bør du ikke bede om ekstra, medmindre du bliver tilbudt. Det opfattes som en kritik af kokken at bede om ekstra ost på din pizza. 

Skikke på Hawaii
Hvem ville ikke tage imod sådan en smuk blomsterkrans?© Getty Images

10. I Spanien kan du sagtens risikere at blive afbrudt, når du taler

Men til gengæld er det helt i orden, at du også afbryder, selvom det måske føles ret unaturligt.  

11. Lad være med at ryge i Australien

Hvis du overhovedet kan finde et sted, hvor det er lovligt, da landet har en af de hårdeste lovgivninger på dette område.

12. Det er ulovligt at tygge tyggegummi i Singapore

Ja du læste rigtigt. Og hvis du spytter det ud på gaden og bliver opdaget i det, kan det koste dig op til 3500 kroner i bøde! 

13. I New Zealand er det helt almindeligt at gå rundt uden sko

Det skyldes blandt andet det varme klima hele året rundt. Så find din indre Pocahontas frem, og mærk naturen på en helt anden måde, end du er vant til. 

Kilder: Kiplingtravel, Asiatours, Readersdigest & Traveletiquette

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide