Ting at lave i Skagen
Har du besøgt nogle af Skagens museer? © Instagram: @perallerup, @emmakassow

7 skønne oplevelser i Skagen, du ikke må snyde dig selv for

Vi kender nok alle Grenen, men kender du det grå fyr? Eller Anchers hus?

6. juli 2021 af Ida Storm Frøslev Hansen

Står sommeren på dansk hygge på toppen af Danmark? Så lover vi dig for, at du har en ting eller to at glæde dig til. 

Allerhøjest mod nord venter massevis af oplevelser, og vi har her samlet inspiration, til hvad du skal se og opleve, mens du besøger det nordligste af Nordjylland. Der er både klassikerne som Grenen og Sandormen, men måske er der også en ting eller to, du ikke lige vidste, der var værd at slå vejen forbi?

Her er syv skønne ting, steder og oplevelser i Skagen, du ikke må snyde dig selv for denne sommer. 

1. Bolcheriet Skagen

Har du en sød tand? Okay, lad os være ærlige, hvem har IKKE en sød tand? Derfor vil vi anbefale det søde bolcheværksted til alle, der besøger toppen af Danmark.

På Bolcheriet kan du opleve, hvordan de lækre bolcher bliver skabt lige for næsen af dig. Medarbejderne på Bolcheriet svinger bolchemasse gennem luften, koger det op over åben ild og trækker bolcherne på krog. Ret imponerende!  

Og det bedste af det hele: Du kan selvfølgelig købe dig fattig i deres lækre bolcher i shoppen bagefter. NAM!

Læs mere om Bolcheriet her

2. Den tilsandede kirke 

Hvis du tager vest for Skagen for at gå en tur i klitterne, kan du blive mødt af det meget mærkelige syn: Tårnet af en gammel kirke, der er totalt dækket i sand!

Den gamle sognekirke i Skagen samlede meningheden i hele 400 år, indtil sandflugten lagde sig hen over kirke og kirkegården, og kirken derfor blev lukket i 1795. 

Selvom kirken er lukket, vil vi nu alligevel anbefale dig at stikke snuden forbi den tilsandede kirke, for det er virkelig et særligt syn!

3. Skagens Kunstmuséer – Anchers Hus

Hvis du er til muséer, skal du endelig ikke snyde dig selv for de fine af slagsen, du finder i Skagen. 

Huset er kunsterparret Michael og Anna Anchers gamle hjem, hvor de boede i næsten 30 år. Huset er i dag bevaret som kunstnerhjem med det originale interiør og en større samling kunstværker af familien selv og andre af den tids kunstnere. Huset er i dag en del af Skagens Muséer. 

Læs mere om Anchers hus her

4. Grenen

Gode, gamle Grenen, hvor du kan stå plantet med den ene fod i Kattegat og den anden fod i Skagerrak. Det er et imponerende syn, selv hvis du har set det før – naturen er simpelthen for vild! 

5. Det grå fyr

Hvis du er en fuglenørd, kender du måske allerede til Det grå fyr. Her findes nemlig tusindvis af forskellige trækfuglearter, hvilket virkelig er et mekka for fugleelskere!

Hvis du ikke er så nede med de bevingede væsner, kan vi alligevel anbefale dig at slå et smut forbi fyret – simpelthen fordi det er hammerflot! Og ved du, hvad der er endnu flottere? Udsigten fra det 46 meter høje tårn! Wow, siger vi bare. Det må du ikke gå glip af. 

6. Skagens Museum 

Hvis du vil se Krøyer, Ancher og Tuxens berømte værker, er det Skagens Museum, du skal besøge! Museet huser over 1900 skulpturer, tegninger og malerier, der primært er skabt af de kunstnere, der besøgte Skagen i perioden 1870-1930.

Selv hvis du ikke er den største kunsthund, er museet faktisk et besøg værd. Det er nærmest en hel, lille tidslomme, hvor du bliver taget tilbage til datiden og oplever Skagen gennem kunstnernes øjne. Et besøg værd!

Læs mere om museet her

7. Sandormen

Tro det eller lad værd, men i Skagen kan din ferie få maks optur med en tur i traktor. Men ikke hvilken som helst traktor! Nemlig selveste Sandormen, der mange gange hver dag i sommerperioden, bringer glade turister ud på toppen af Grenen for at stå med en fod i Kattegat og en fod i Skagerrak. 

Til med koster det kun 35 kroner at komme en tur med den pimpede traktor i Skagen. Ikke dårligt, ikke dårligt. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide