En glad kvinde pakker en kuffert
Vi guider dig til den gode ferie-kuffert – så du får det helt rigtige med på ferie!© Getty Images

Pak den gode ferie-kuffert

Hvad skal du have med? Og hvordan undgår du krøllet tøj i kufferten?

21. august 2018 af Mette Andrea Boesgaard & Freyja S. Anderberg

Juhuu, ferien står for døren, og så skal vi ud i den store, vide verden og nyde livet. Men inden vi når så vidt, er der lige en ferie-kuffert der skal pakkes – og som altid er de store spørgsmål: Hvad skal jeg have med på ferie? Hvad kan jeg i bund og grund sagtens undvære? Og hvordan undgår jeg at komme frem med kufferten fyldt med lutter krøllede ting?  

Woman er som altid din ven i nøden, for her får du den komplette pakke-guide, hvadenten turen går til Holme Olstrup eller Honululu. Læs med og pak den ultimative kuffert!

Hvad skal jeg pakke til ferien?

Se det i øjnene, det største problem er sjældent at få nok tøj med på ferie – langt de fleste af os ender med en propfyldt kuffert, hvor halvdelen af kuffertens indhold aldrig kommer i brug.

Så vær realistisk... Hvad er planerne for din ferie? Skal du ligge ved hotellets swimmingpool, skal du på fancy storby-shopping-ferie eller skal du vandre i bjergene? Er der varmt eller koldt på din ferie-destination? – og husk at tjekke vejrudsigten på din feriedestination, inden du pakker. 

1. Hvad skal der i kufferten til strandferien?

Strandferien betyder en hel del sved og sand, og samtidig bleger solen tøjet, så lad være med at pakke dit lækreste tøj (i hvert fald til dagsbrug). Allerhelst skal dit tøj være løst, let, kunne skylles op i håndvasken og ikke behøve strygning. Sats på et par sæt badetøj og noget billigt strandtøj. Husk også, at dine fødder svulmer op i varmen, så sandaler i kufferten er et must.

2. Og hvad så med kufferten til storbyferien?

Storbyferien kan være mere tricky. Uanset årstiden risikerer du, at der enten er hedt udenfor i solen eller indendørs om vinteren, eller air-condition-koldt indendørs om sommeren og iskoldt udendørs om vinteren. Vælg tøj, som du let kan tage af og på, behagelige sko, og husk en taske til paraply og andre accessories i din kuffert som du får brug for, når du vandrer rundt i byens gader.

En kvinde pakker en kuffert med tøj og kamera
Det er ikke helt ligemeget, hvad du pakker, hvis du skal på strandferie eller storbyferie.© Getty Images

Vælg det rette indhold til din ferie-kuffert

Det er ikke helt ligegyldigt, hvad du pakker – i hvert fald ikke hvis du går op i, hvad du har på. Måske har du taget højde for vejret på din feriedestination, men hvis du har det helt ‘forkerte’ tøj med, så kan vejret jo være lige meget. Derfor får du her tre gode pakke-råd: 

En kvinde vælger det rigtige tøj til sin kuffert
Vælg tøj til din ferie-kuffert som passer sammen på kryds og tværs.© Getty Images

1. Vælg tøj, du let kan kombinere

Selvom du prøver, vil du aldrig med sikkerhed kunne forudsige vejret, der hvor du kommer hen – tricket er derfor at pakke flere tynde lag, så du kan fjerne et lag, hvis det bliver varmt, og tage et ekstra lag på, hvis du fryser. Ensfarvet tøj er lettere at kombinere på kryds og tværs end tøj med mange mønstre.

Og husk så at pakke det tøj, som du også bruger mest hjemme – for det er også det, som du vil bruge (og savne, hvis du mangler det) når du er på ferie – det nytter ikke noget kun at pakke det lækreste tøj, hvis det ikke er det, du går i til dagligt.

Du skal også huske at pakke minimum et sæt tøj i kufferten, der kan fungere som pænt tøj, hvis du skal være præsentabel en aften på din ferie. 

2. Glem ikke dine accessories, når du pakker til ferien

Et fedt smykke, et tørklæde eller noget andet lidt iøjenfaldende kan let ændre et outfit fra helt ordinært til festligt og fedt, alt efter dit behov. Og så er det jo altid fedt med lidt valgmuligheder på ferien (som du jo har der hjemme). 

En kvinde pakker en kuffert med solhat, kamera og accessories
Husk accessories til ferien – og at lave en grundig pakkeliste. © Getty Images

3. Lav en liste over det, du vil pakke

Og læg så tingene frem, så du kan se hvor meget det fylder, og planlæg så præcis hvilke outfits, du vil have på i løbet af ferien. En god huskeregel er, at tre toppe gerne skal gå til én underdel.

Næste skridt er at droppe det tøj, du alligevel ikke har plads til – eller får brug for. Vær ubarmhjertig, når du beslutter dig for, hvilket tøj der ikke skal med i kufferten! Er du i tvivl? Så husk på, at du selv skal slæbe kufferten, og du får garanteret alligevel ikke brug for det hele...

Husk også, at du kan vaske eller få vasket dit tøj de fleste steder. Tag eventuelt selv lidt vaskemiddel med i kufferten, så du kan klare det i håndvasken. Desuden kan de fleste ting købes på ferien, så hvis du glemmer noget, er katastrofen til at overse – og så giver det dig også en god grund til at shoppe...

Hvilke toiletsager skal jeg pakke til ferien?

Toiletsager kan let få din kuffert til at svulme urimeligt meget op. Men I dag kan du heldigvis få de fleste toiletsager i små rejsestørrelser, så sats på dem. Hvis du ikke lige kan finde yndlingsproduktet i miniformat, så kan du med fordel købe små tomme flasker i din lokale Matas, og fylde dem op med dine yndlingsprodukter. 

De små rejseflasker må du også gerne have med i håndbagen, når du skal flyve – så det er win-win. 

Det er en god idé at vælge produkter, der kan bruges til flere formål, så du undgår at slæbe hele arsenalet af dullegrej med (du kan nok heller ikke medbringe det hele, hvis du skal have kufferten med i håndbagagen, når du skal flyve) – for eksempel kan tørolie både bruges til at fugte kroppen, ansigtet og til at samle tørre hårspidser. De fleste hoteller har også hårtørrere i dag, så ofte behøver du ikke medbringe din egen.

Skønhedsprodukter i små tomme rejseflasker
Pak dine yndlingsprodukter i små rejseflasker – så kan du have mere med.© Getty Images

Feriens pakkeliste

Til en uges ferie skal din ferie-kuffert cirka indeholde: 

 • Undertøj til en uge
 • Et til to par lange bukser
 • En til to nederdele, shorts eller kjoler
 • To til tre t-shirts
 • Én langærmet bluse eller en skjorte (varmer hvis det er koldt – og beskytter huden, hvis du er blevet forbrændt i solen!)
 • Én let trøje
 • Ét stykke overtøj
 • Ét par behagelige sko, som du kan bruge til at gå langt i
 • Ét par sandaler, hvis du skal et varmt sted hen
 • Ét par pæne sko
 • Sokker og eventuelt nylonstrømper
 • Noget tøj, der kan bruges i regnvejr – enten en regnfrakke eller en sammenklappelig paraply
 • Badetøj, solbriller, og solhat, hvis du skal på strandferie
 • Toiletsager
 • Nål og tråd, plaster, hovedpinepiller og en rejsepakning med vaskemiddel, bind eller tamponer

En kvinde med en rød kuffert i en lufthavn
Har du brug for et par gode råd til at pakke den gode ferie-kuffert? Dem får du her. © Getty Images

Sådan pakker du din ferie-kuffert

Her får du lige et par gode råd med på vejen, til når du skal pakke din kuffert

1. Lad være med at pakke tasken i sidste øjeblik, så du ikke bare ender med en tilfældig blanding af dit eneste rene tøj. Det vil helt sikkert også gøre, at du ender med at pakke for meget. 

2. Tag så vidt muligt dine allermest pladskrævende ting på, når du rejser (for eksempel din største jakke og de lange bukser) – de fylder ikke så meget på kroppen, som de gør i rejse-tasken.

3. Læg altid de største ting (såsom føntørrer, den store toilettaske og sko) nederst i kufferten. Fyld skoene med sokker, som er rullet sammen som bolde, så mister skoene ikke deres facon, og du sparer plads! Bh'er med stive skåle må ikke foldes sammen. Fyld skålene med strømper, trusser, tørklæder og andet blødt. Har du en stor solhat med stiv ‘top’ med, så læg den med toppen nedad og fyld den med bløde ting.

4. Rul dine t-shirts og nederdele sammen – fyld hulrummene mellem de store ting med dem, så du får et jævnt lag til at lægge det tøj der let krøller på. Det sparer plads, og du undgår, at tingene krøller.

5. Hvis du har tøj med, der let krøller – fancy bukser, skjorter, fine jakker – så læg dem øverst i kufferten. Lad være med at folde dem, og dæk dem gerne med et håndklæde eller andre bløde ting, så de ikke krøller.

6. Læg toiletsager og sko i en gennemsigtig plasticpose – det er dødærgerligt at komme frem og finde ud af, at din dyre parfume er smadret ud over alt dit tøj. Ikke alene er du uden parfumen, men du skal også hørme af en overdosis duftevand i en uge. Og det er ligeså nederen at opdage, at du har fået mudderpletter fra dine sko på dit nyvaskede ferietøj.

Hav en god ferie!

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.