Kvinde i tog ser ud ad vinduet
Har du lyst til at rejse med tog til europæiske byer? © Getty Images

10 populære byer i Europa, som nemt kan nås med tog fra Danmark

Det er rart at læne sig godt tilbage i toget, mens smukke landskaber suser forbi udenfor!

10. juli 2023 af Henny Müller Dahl

Vi er mange, der ikke kan få nok af at rejse til fjerne kyster og sprudlende storbyer. Og selvom der findes flere forskellige måder at rejse på, har vi garanteret allerede en foretrukken måde at rejse på. Nogle elsker at tage bilen, nogle vælger flyet, og andre kan lide at læne sig godt tilbage i toget, mens smukke landskaber suser forbi udenfor. At tage toget er ikke kun en bekvem og ofte behagelig måde at rejse på – det anses nemlig også for at være et af de mere bæredygtige transportmidler. Måske har du allerede prøvet at være rejse rundt mellem flere lande på Interrail

For at inspirere flere danske rejsende til at tage toget har Booking.com samlet en liste over 10 destinationer i Europa, som nemt kan nås med tog fra Danmark. For at nå nogle af destinationerne kræves der dog togskift undervejs. Læs med herunder.  

Kvinde ombord på tog
Drømmer du om at rejse ud i Europa med tog? © Getty Images

1. Hamborg, Tyskland

Først på listen er Hamborg, der ikke ligger så langt fra Danmark, og som er et centralt knudepunkt for togskifte. Fra byen kan du nå mange destinationer rundt om i Europa – men du kan også vælge at blive i den smukke by! 

Tysklands næststørste by er nemlig ikke kun let at nå med tog – det er også nemt at komme rundt både til fods og med byens omfattende offentlige transportsystem. Her kan du nyde et bredt kulturelt udbud og opleve kunstscenen, museer og teatre, mens du forsøger dig med dine tyske gloser fra gymnasiet. 

2. Prag, Tjekkiet

Den tjekkiske hovedstad Prag, beliggende midt i Europa, er en populær destination på grund af sin rige historie og kultur og smukke bygninger, herunder den gamle bydel. Ifølge andre Booking-rejsende er Prag desuden den næstmest anbefalede destination i Europa for sit fantastiske landskab, så her har du gode chancer for at nyde et unikt bymiljø.

3. Zürich, Schweiz

Den pulserende schweiziske by Zürich ligger tæt på grønne landskaber, ved bredden af Zürich-søen og tæt på Alperne. Du kan nyde de fantastiske omgivelser til fods, men også ved at tage på en eftermiddagstur med bus, færge og svævebane og dermed se de bedste udsigter i Zürich og de omkringliggende områder.

Tog i Schweiz
Schweiz er så smukt, og vejen til Zürich er hele oplevelse værd! © Getty Images

4. Stockholm, Sverige

Nyd Stockholm og dens skærgård om sommeren – et smukt syn også fra vandet. Udover det fantastiske sommerlandskab har Stockholm mange attraktioner såsom Djurgården, Vasamuseet og Skansen, hvor der afholdes koncerter og andre musikbegivenheder.

5. Venedig, Italien

Venedig er med sine kanaler, sin lange historie og sin enestående arkitektur en af ​​de mest populære byer i Italien og kaldes ofte den mest romantiske by. På grund af sit landskab er Venedig også den femte mest anbefalede destination af andre Booking.com-rejsende. Her kan du nemlig virkelig se enestående udsigter og seværdigheder. Du kan komme rundt i byen og opdage de smukke vartegn til fods samt prøve en tur i de berømte gondoler – den klassiske måde at komme rundt i Venedig på.

6. Paris, Frankrig

Lysets by, Paris, er hjemsted for en række berømte seværdigheder og museer, som tiltrækker turister fra hele verden året rundt. Den smukke arkitektur, shoppingmulighederne og byens rige historie gør Paris til en vidunderlig destination for par, venner og familier. I Paris kan du nyde det franske køkken på en af de mange udendørs caféer og besøge de forskellige arrondissementer.

Tog i Paris
Hvorfor ikke rejse til Paris med tog? © Getty Images

7. München, Tyskland

München i Bayern ligger i den sydøstlige del af Tyskland og er hjemsted for den verdensberømte ølfestival, Oktoberfest. Heldigvis kan besøgende i byen få gode lokale øl hele året rundt, samt opdage byens fantastiske seværdigheder og livlige atmosfære. Du kan også tage på en dagstur ud på landet og opleve det berømte eventyrlige Neuschwanstein Slot og Linderhof Palace.

8. Bruxelles, Belgien

Belgiens hovedstad har meget at byde på. Bruxelles er hjemsted for EU og nogle af verdens bedste øl, chokolade og vafler. Rejsende kan for eksempel deltage i en Bruxelles Walking and Tasting Tour og udforske byen samt smage på traditionel belgisk mad. 

9. Amsterdam, Holland

Når du ankommer med tog til Amsterdam, er du allerede midt i den livlige metropol, da Amsterdams hovedbanegård ligger i hjertet af byen. Her kan du nemt bevæge dig rundt til fods og nyde byens kanaler og hygge dig på de mange cafeer.

Amsterdam
Amsterdam er en af Europas hyggeligste hovestæder. © Getty Images

10. Berlin, Tyskland

Berlin har i lang tid været populær blandt danskerne, da byen har meget at byde på. Her kan du besøge mange spændende kvarterer og attraktioner som TV-tårnet, Brandenburger Tor, Sejrssøjlen og Rigsdagen. Hvis du vil lege ægte turist, kan du komme rundt til byens hovedattraktioner ved at prøve en Hop-on, Hop-off Bus, som er en fleksibel måde at komme rundt og se seværdighederne på.