Pige spiser pizza
Hvor mange drikkepenge skal du give for den lækre pizza?© Getty Images

Så mange penge skal du give i drikkepenge på sommerferien

Hvad er det lige, du skal give i drikkepenge for ikke at virke uhøflig?

16. juli 2019 af Rie Louise Kirkebjerg

Når danskerne tager på sommerferie uden for Danmarks grænser, er 57 procent i tvivl om, hvordan reglerne er for at 'tippe' på deres feriedestination. Det viser en undersøgelse fra hotel- og rejsesøgemaskinen Momondo, som her giver gode råd til drikkepenge på de mest populære sommerdestinationer.

1. Drikkepenge i Spanien

Malaga, Barcelona, Mallorca og Alicante er alle på top ti over de mest populære destinationer for danskerne i sommeren 2019. 

I Spanien er det almindelig skik at give 5-10 procent i drikkepenge, når du spiser ude. Spiser du tapas eller snacks på en bar, så rund op til nærmeste Euro.

2. Drikkepenge i Thailand

I hovedstaden Bangkok, som er det andet mest populære feriemål blandt danskerne denne sommer, er der 10 procents service charge på de fleste hoteller og finere restauranter. Er de ikke inkluderet på regningen, er det normalt at runde op til de nærmeste 20 Baht eller tippe op til 10 procent.

3. Drikkepenge i England

Den fantastiske storby London er den tredjemest populære destination hos danskerne denne sommer. Her er det kutyme at give 10-15 procent i drikkepenge til tjeneren, hvis der ikke allerede er inkluderet service charge på 12,5 procent i regningsbeløbet.

4. Drikkepenge i USA

I USA er drikkepenge en selvfølge, og det forventes, at du giver drikkepenge på minimum 15-20 procent, når du spiser ude. Hvis turen går til 'The Big Apple', så læs her vores bedste rejsetips til New York

5. Drikkepenge i Italien

Rom er populær blandt danskerne, og når du skal ud at nyde en lækker pizza i den italienske hovedstad, er service charge på restauranter som udgangspunkt inkluderet. Det samme gælder for resten af Italien. Hvis service charge ikke er inkluderet, er det meget almindeligt at give drikkepenge på 10 procent.

6. Drikkepenge i Frankrig

I Frankrig er det ikke normen, at du giver drikkepenge. Her er en service charge på 15 procent inkluderet på regningen på restauranten. Har du været ekstra tilfreds med maden (måske en helt perfekt croissant?) og service, kan du lade et par småmønter ligge, når du forlader bordet.

7. Drikkepenge i Indonesien

Den indonesiske by Denpasar på paradisøen Bali ligger på niendepladsen over de mest populære sommerdestinationer blandt danskerne i sommeren 2019. For det meste er et service charge på 5-10 procent inkluderet i regningen. Er service charge ikke inkluderet, eller har det været en oplevelse ud over det sædvanlige, kan du give drikkepenge direkte til tjeneren på op til 15 procent.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.