Sommerhus i Danmark
© iStock

Sådan får du den bedste ferie i Danmark

“Der er et yndigt land”, og landet er uden tvivl Danmark!

30. april 2018 af Kathrine Priergaard Lund

Danmark er flere år kåret til det lykkeligste land i verden. Alligevel tyr mange danskere til at besøge det store udland, hvilket er dejligt, men også lidt fjollet, når det nu er om sommeren, der er allermest liv i vores lille, magiske kongerige. Ude er godt, men hjemme har vi det nu bedst.

Skal du holde ferie i Danmark? Så kan du se her, hvilke steder vi mener er værd at besøge denne sommer – foruden de fantastiske danske festivaler som blandt andet Roskilde Festival og Smuk Fest.

1. Smukke Rubjerg Knude

Tænk sig, at der i Danmark findes ørkenlignende tilstande. Den er god nok. Rubjerg Knude er kendt for sit forsandede fyrtårn placeret i gold ørkentilstande tæt på feriebyer som Løkken, Blokhus og Skagen.

Mens du er i området, bør du lægge vejen forbi smukke Skagen og køre med Sandormen ud til Grenen, der er Danmarks nordligste punkt.

2. Cold Hawaii – Klitmøller

Er du en vandhund med fart under fødderne, så er Klitmøller et fantastisk sted at holde ferie. Klitmøller er kendt for sine smukke strande med frisk vind fra vest, der sikrer bølgegang til de mange, der elsker at surfe.

Er du til lidt mindre adrelinsus, kan du lægge vejen forbi det lokale røgeri eller den smukke nationalpark ved Thy.

3. Fantastiske Aarhus

Vi bevæger os langsomt længere sydpå til den jyske hovedstad Aarhus. Aarhus er en rigtig studieby, der på sin egen charmerende facon emmer af liv og lyst. Tag forbi ARoS, eller nyd den summen, der er i midtbyen. 

4. Sæler i sydlige Jylland

Se, hvor sød den er. Der kommer heldigvis flere og flere sæler til Danmark, og de nuttede dyr findes ved for eksempel ved Langli Sand, Korresand og Lammelæger. Så ønsker du at se sæler denne sommer, er Sønderjylland et oplagt sted at holde ferie i Danmark. 

5. Fyn er fin

Som alle steder i Danmark er stranden nem at komme til. Billedet her er fra Fyns top, Fyns Hoved, hvor der er gode muligheder for at slå telt op og nyde aftensolen.

Læg vejen forbi Odense, hvor hele Danmarks H.C. Andersen er født. Her kan du slå vejen forbi hans barndomshjem. Mens du er på Fyn, bør du heller ikke snyde dig selv fra en kold Vestfyen. Skål! 

6. Adrenalinsus ved Vestsjælland

Hvorfor rejse langt væk for at holde ferie og klatre i træer, når der i Danmark er så mange steder, du kan lade adrenalinen suse blandt bøgetræer og fuglefløjt. Ved Kragerup Gods kan du prøve krafter med trætoppe, klatring og en 408 meter lang svævebane. Planlæg din dag, så du også prøver nogle af godsets andre sjove aktiviteter. Skal din ferie rumme aktiviteter i lange baner, så er Kragerup Gods stedet.

7. Fisk i Nordsjælland

Nordsjælland byder som Nordjylland på fantastiske strande med menneskemylder. Særligt skal fremhæves fiskerestauranten i Gilleleje Havn, der byder på nok Danmarks bedste fiskeplatte. Fisken er super velsmagende og friskfanget af havnens lokale fiskere. Befinder du dig i området, bør du også lægge vejen forbi Kronborg Slot, hvor der denne sommer bliver fortalt historier om Hamlet.

8. Kongerigets København

København viser sig fra sin allerbedste side, når solen rammer og roséen er kold. Parker fyldes med grill-glade mennesker, og smil bliver delt ud på stribe. Vil du opleve byen som en ægte Københavner, kan du nemt leje byens hvide bycykler.

9. Møns Klint

Møns Klint er i sandhed et besøg værd. Her er vandet klarere og sandet hvidere. Gå en tur langs klinten, og bliv forbløffet over, hvor højt den skyder op. Læg vejen forbi Stege, hvor du finder Lene Evers' Chokolade (chokolade, er der aldrig nogen, der har taget rigtig skade af). Det er godt til køreturen hjem. 

10. Bornholm, Bornholm, Bornholm

Vi kan ikke lave en Danmarksliste uden at have skønne Bornholm med. Vil du være sikker på sol, så er Bornholm et oplagt sted at holde ferie i Danmark. Bornholm er nemlig det sted i Danmark, hvor der er flest solskinstimer i løbet af året. Lej en cykel, og kør Bornholm tyndt. Besøg Hammerhus, og smag på de lokale røgede sild eller signaturretten ‘Sol over Gudhjem’. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.