Mand og kvinde plukker jordbær
Jordbærplukning er den hyggeligste sommeraktivitet.© Getty Images

Leder du efter den perfekte date? Her er 5 steder, du kan plukke jordbær denne sommer

Hvem skal du plukke jordbær sammen med?

26. maj 2021 af Sarah Østbjerg

Sommeren lader vente på sig, men det skal ikke afholde os fra at planlægge nogle af alle de hyggelige sommeraktiviteter, vi gerne vil lave denne sommer. Vi har her fundet fem steder, du kan tage din flirt, veninde, mor eller søskende med ud at plukke jordbær, så snart vejret tillader det. Psst... Tjek også det sjette punkt – det kræver ikke andet, end at du finder dit eventyrlystne humør frem!

1. Rokkedyssegård

Rokkedyssegård ligger i Nordsjælland, nærmere bestemt Værløse. Den familiedrevne gård rummer hyggelige omgivelser – perfekte til at tage din flirt med på jordbærplukning i sommersolen. Og når I bliver trætte af det hårde arbejde, kan I nyde en forfriskende is eller drik i Jordbærcaféen. 

2. Ventegodtgård

Ventegodtgård ligger i Lille Skensved på Østsjælland. Deres frugter er økologiske, og hvis I er heldige, kan I også klappe en ged eller to! For at det ikke skal være løgn, kan I endda også stille den lille sult eller store tørst i Cafe Dejlig! Hvad venter I på?!

3. Ringstedgård

Ringstedgård ligger på Midtfyn. Her finder I flere forskellige jordbærsorter, men har I lyst til at prøve noget anderledes, kan I give jer i kast med at plukke rabarber. Så kan I altid aftale en ny date, hvor I omdanner jeres selvplukkede rabarber til en lækker lemonade, tærte eller rabarberkompot – lækkert!

4. Ømosebær

Ømosebær ligger i Midtjylland og favner stort set alle de bær, vi kan komme i tanke om. Hvad enten jeres hjerter begærer jordbær, hindbær eller blåbær, så er det bare at komme afsted. Psst – snyd ikke jer selv for at aflægge den fine gårdbutik et besøg, nu I er der. 

5. Stensgård

Stensgård ved Hjørring er endnu et hyggeligt sted at tage på jordbær-pluknings-udflugt! Pak en lille kurv med forfriskelser og tag din ven, søster, eller flirt med under armen, når du går ud i det danske sommerland og mod Stensgård.

6. Vilde skovjordbær

Hvis du synes, det kræver lidt for meget planlægning, eller bor du bare lidt for langt væk, så frygt ej! Vi er jo netop så heldige i Danmark, at der gror vilde skovjordbær rundt omkring. Måske du er så heldig, at du kan finde dem i din have, den lokale park eller en nærliggende skov? Der er i hvert fald ikke andet for end at tage en kurv under armen og gå på opdagelse efter friske, vilde skovjordbær. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide