Selvom mange af os forbinder rejser med glade dage og en masse sjove, nye oplevelser, så kan det også føles ekstremt anstrengende at skulle pakke kufferten og være væk hjemmefra i lang tid. Især hvis du i forvejen har tendens til at blive nervøs eller endda kæmper med angst.
Sommeren er højsæson for rejser, og derfor har vi samlet 15 små tips, der forhåbentlig kan hjælpe dig en lille smule, hvis du er typen, der begynder at stresse helt vildt, så snart afrejsedagen nærmer sig. På listen finder du både smarte tricks og konkrete produkter – læs med herunder.

1. Tag billeder af de ting, du altid stresser over
Vi er storforbrugere af dette tip! Hvis du er typen, der bare VED, at du kommer til at stresse over, om du nu har husket at slukke dit glattejern eller dit komfur, inden du tog hjemmefra, så tag billeder med din telefon som bevis på, at du har gjort det. Vi lover, at din tur til lufthavnen bliver langt mere afslappet, når din kamerarulle kan give dig ro i sindet.
2. Lav en grundig pakkeliste
Det kan være besværligt nok i sig selv at pakke kufferten. Hvor mange af os har ikke lige prøvet at glemme solcremen, underbukserne, badetøjet eller, åh nej, passet? Det kan ske for selv den bedste, men du kan heldigvis formindske risikoen for, at det sker, ved at have en god pakkeliste. Gem den til næste gang, du skal rejse, så du altid er sikret – og du kan endda lave flere forskellige pakkelister målrettet forskellige typer af rejser. Bonustip: Pak i god tid!
3. Gem dine vigtigste ting på bestemte steder
‘Årh, hvor var det nu, jeg pakkede min oplader?’ er et spørgsmål, mange af os gerne vil undgå at stille os selv, mens vi står og sveder i en propfyldt shuttlebus i lufthavnen. Et godt rejsetip for os uorganiserede mennesker er derfor at lægge alle vigtige på bestemte steder i vores bagage – og at huske hvor! Så ved du automatisk, at din oplader selvfølgelig ligger i den yderste lomme i din rygsæk.
4. Vej din bagage hjemmefra
Anskaf dig en smart bagagevægt, som du kan bruge til at veje kufferter og tasker hjemmefra – genial opfindelse, siger vi bare! Med bagagevægten kan du, allerede inden du forlader dit hjem, tjekke, om du har overvægt, og på den måde kan du mindske risikoen for, at du skal have gang i den helt store ompakning på gulvet i lufthavnen.
Bagagevægten på billedet herunder koster 139 kroner, og den kan købes her.

5. Planlæg, hvordan du nemmest kommer igennem sikkerhedskontrollen
Intet kan give sved på panden som at stå i en overfyldt kø i sikkerhedskontrollen og vente på, at det bliver din tur til at hive computer og væsker op af tasken, mens du smider dit bælte og alt det, der potentielt kan få hele molevitten til at bippe, på båndet. Du kan dog forberede dig på så lidt stress som muligt ved for eksempel at droppe bæltet den dag, hvis du kan – og at tjekke i god tid forinden, at du ingen glemte mønter har liggende i dine lommer. Behageligt og medgørligt tøj gør i øvrigt altså bare hele rejsen nemmere !
6. Tag skærmbilleder af vigtige ting, hvis du pludselig mangler internetadgang
Mange af os er så heldige at have mobilabonnementer med en vis mængde fri dataroaming i adskillige lande, og det gør helt sikkert livet som turist en hel del lettere. Dog kan der visse steder være dårlig dækning, eller der kan gå andre ting galt, og i de tilfælde er det virkelig smart, hvis du inden afrejse har taget skærmbilleder af de vigtigste ting, du skal bruge, indtil du er på plads – for eksempel kan det være en god idé at tage skærmbilleder af din rute til hotellet på Google Maps.
7. Tag en rejselås med dig
Vi håber aldrig, du kommer til at føle dig virkelig utryg på en rejse, men skulle det ske, eller vil du bare gerne tage alle nødvendige foranstaltninger, så er en rejselås en lille ekstra ting, du kan tage med i kufferten for en sikkerheds skyld. En rejselås som den på billedet her erstatter ikke en normal lås, men den er en slags supplement, der kan give dig ekstra tryghed på turen. Den passer til de fleste døre og gør, at andre udefra ikke har adgang til for eksempel dit AirBnB-værelse.
Rejselåsen på billedet herunder koster 79 kroner, og den kan købes her.

8. Acceptér, at der måske vil ske forsinkelser
Et fly, der bliver forsinket flere timer. Et tog, der ikke kører alligevel. Meget kan ske og gå galt, når du skal transporteres fra et sted til et andet. Hvis du er opmærksom på dette og på forhånd accepterer, at der er mange dele af rejsen, der er uden for din kontrol, så er du mere klar på, at tingene måske ikke bliver, helt som du planlagde dem – selvom enhver ændring selvfølgelig stadig er irriterende!
9. Forsøg at undgå at tænke, at din nervøsitet vil ødelægge din rejse
Det er helt okay og meget normalt at være nervøs og ængstelig på en rejse. Der kan være mange ting, der påvirker, hvordan du har det, men det kan ødelægge din oplevelse, hvis du automatisk går ud fra, at din nervøsitet vil være en forhindring for at have det sjovt. For det er langt fra sikkert, at de ting, du frygter vil ske, kommer til at ske. Husk at være god mod dig selv!
10. Undersøg din destination hjemmefra
Med en smule research kommer du langt. Inden du rejser afsted hjemmefra, kan du med fordel undersøge sin destination, så du på forhånd ved, hvor langt der er fra dit hotel til det nærmeste apotek, hvor mange metroskift du skal foretage, når du lander, og om der er områder, du helst skal undgå at færdes i. Det kan også være smart at lære nogle gloser på forhånd. På den måde kan det være, at du føler, at du har større kontrol over tingene.
11. Sæt AirTags på dine mest værdifulde ting
Med et AirTag fra for eksempel Apple kan du nemt spore dine ting, så du undgår at miste dem. Du kan holde styr på dine nøgler, punge, tasker eller andet bagage og se deres lokation på din telefon. Det er altså smart! Det er dog svært at sige helt præcist, hvor langt et AirTag rækker, og du kan altså ikke forvente at se, hvor din rygsæk befinder sig, hvis du efterlader den i den anden ende af byen. Men hvis du ikke kan finde nøglerne til ferielejligheden, fordi de er faldet om bag sofaen, så er AirTags altså en hjælp.
AirTags kan købes her, og de kan fås enkeltvis for 299 kroner eller som en pakke med fire stykker for 999 kroner.

12. Lav ikke for meget på turen, hvis du nemt bliver overstimuleret
Husk at passe på dig selv, når du rejser, og hvis det kræver, at du for eksempel kun planlægger én aktivitet per dag, så er det også helt okay. Det er en god idé at tale åbent om dine ønsker til rejsen med dem, du skal afsted med, så ingen af jer bliver skuffede over hinanden. Med god kommunikation kommer I langt!
13. Lyt til afslappende playlister – eller hvad der end hjælper dig
Hvis du ved, at du afstresser til behagelig klavermusik, så er det helt sikkert dét, du skal lytte til undervejs på rejsen. Hvis du glemmer tid og sted ved at læse en god bog, nørde en spændende podcast eller løse en omgang Sudoku, så er det dét, du bare skal bruge din tid på.
14. Overvej at medbringe et bærbart “pengeskab”
Hvis der ikke er noget oplagt sted, hvor du trygt kan opbevare dine egendele, der hvor du skal bo, kan du medbringe dit eget bærbare “pengeskab” med på turen. Det lyder besværligt, tænker du måske, men pengeskabet herunder vejer kun 1,3 kilo og måler 24 centimeter på den længste side.
Pengeskabet herunder koster cirka 178 kroner og kan købes her.

15. Rejs, når det ikke er højsæson
Hvis du bliver presset af at være blandt alt for mange mennesker, kan det være et rigtig godt valg at rejse uden for højsæsonen, hvis du altså har mulighed for det. Juni til august er højsæson for rejser til Spanien, mens højsæsonen for rejser til Hawaii går fra december til marts – så det kan være en fordel at tjekke, hvor travlt der typisk er på din destination på rejsetidspunktet.
God rejse!