Togbane, Interrail pas
Interrail er en sjov måde at opdage nye lande på!© Getty Images, Woman.dk

9 ting, du helt sikkert kender, hvis du elsker at rejse på Interrail

Pludselig føles togturen på tværs af Danmark ikke længere som verdens længste

14. juli 2021 af Henny Müller Dahl

1. Pludselig føles den evigt frygtede tur fra Aalborg til København ikke længere som verdens mest uoverskuelige tur. Du har lært, at det altså bare ikke helt kan sammenlignes med 14 timers togkørsel fra Slovakiet til Luxembourg. 

2. Du oplever, at din veninde, som havde fornøjelsen af at være din rejsemakker på turen, også pludselig har fået et helt nyt verdenssyn. Ligesom dig har hun altid hadet togturen på tværs af Danmark, men nu er hun ved at planlægge en spontan togtur til Berlin med kæresten – og med et lille smut til Prag på vejen. “Jamen det ligger kun syv timer i den anden retning. Det er da ingenting!”

3. Selvom du aldrig har været helt fan af toiletterne på din lokale togrute, har du indset, at der findes noget langt værre. Din europæiske rundrejse har lært dig, at der er stor variation, når det kommer til toghygiejne. Som i virkelig stor. 

4. Du har altid troet, at du havde brug for ALLE dine fem par sorte jeans og dine 17 t-shirts. Men din beskedne rygsæk har lært dig, at du sagtens kan leve uden. 

5. Du har også lært, at den tunge rygsæk ikke altid er lige sjov at bære rundt på. “Hvornår holder vi pause?” er blandt dine mest brugte sætninger, når du slæber rundt på den ryg-ødelæggende betonklods. 

6. Til gengæld har du lært, at rygsæksproblematikkerne forsvinder som dug for solen, når du løber for livet for at nå det sidste tog. Du har egentlig aldrig fattet, hvorfor folk løber efter metroen, der kører hvert tredje minut – men det kan altså bare ikke helt sammenlignes med et tog i Beograd, der kun kører hver 12. time. 

7. Du har fået en stor forkærlighed for at betragte landskaber, når du kører i tog. Og generelt nyder du al den ekstra tid, du får til fordybelse på turen. Når du altså ikke lige løber stresset rundt og leder efter oversigten over togtider på stationen... 

8. Du føler dig klar til at melde dig til TV2-programmet Først til verdens ende. Ej men altså, det er jo den ultimative drømmerejse! Dine veninder er efterhånden trætte af dine spørgsmål om, hvorvidt I ikke skal melde jer til næste sæson. 

9. Selvom du er hjemvendt fra en lang togrejse, er du allerede i gang med at planlægge den næste tur til den del af Europa, du ikke har været i endnu. Hallo, hele kontinentet skal jo besejres. Som i ALLE lande! 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.