Par der booker ferie
Gennemsøg nettet for en billig afbudsrejse, inden du booker.© Getty Images

Trænger du til (billig) ferie? 11 tips til at finde en billig afbudsrejse

Ugedagen kan faktisk spille en stor rolle for prisen

25. juni 2019 af Amalia Kristiansen

Åh, hvor kunne det være lækkert med en iskold daiquiri på en solstol helt ned til vandet. Men når du tjekker priserne på de skønne rejser, kommer de let over de 10.000 kroner, og det er altså meget at tage ud af budgettet (når der også skal være plads til sommerkjoler og Aperol Spritz).

Heldigvis er der nogle fif, du kan følge, hvis du gerne vil nuppe den billigste rejse, så du ikke behøver at nøjes med en storbyferie til London i et par dage, men derimod kan komme ned til sydens sol, iskolde øl og en lækker tan.

Vi har nemlig samlet 11 gode tips til at finde den billigste rejse.

1. Vær klar tirsdag eftermiddag

Det lyder som et underligt tidspunkt, og det er det måske også. Men ikke desto mindre er det altså tirsdag eftermiddag, at du finder de billigste flyrejser. Og hvis du får billige flybilletter til din ønskedestination, så kan du måske bruge lidt ekstra på et godt hotel. Win-win sitation! 

2. Vælg ‘overalt’ funktionen

Hvis du bare gerne vil afsted, men du ikke er fast besluttet på at det skal være smukke Benidorm i 14 dage med spanske Gonzalez som butler, så er ‘overalt’ funktionen en ganske god mulighed. 

Den scanner nemlig hele flymarkedet for de billigste destinationer på netop de dage, du har valgt. Derefter kan du selvfølgelig selv sortere i dem, hvis du gerne vil til en by, hvor du ved, der er varmt og vand. 

3. Rejs uden for skolernes sommerferie

Hvis ikke du har børn, er der mange penge at spare ved at smutte afsted på ferie uden for skolernes sommerferie. Det er nemlig der, de laveste priser på rejser er, fordi familierne ikke længere rejser afsted på ferie der, og dermed er rejsedatoerne ikke lige så populære. 

Par der hygger på ferie
Nyd gode stunder sammen på ferie over sommeren. © Getty Images

4. Find vovehalsen frem

Mange rejseselskaber sælger uspecificerede rejser, og der kan du komme afsted til meget, meget billige penge. Dog kan du faktisk specificere dem lidt, så du eksempelvis vælger, at du vil have et tre-stjernet hotel, men destination er ukendt. 

Det eneste, du ved, når du booker, er afrejsedato – resten kommer senere. Men hvis du ikke er så sart, så er det altså en oplagt mulighed for en billig rejse. 

5. Søg udenom de populære rejsemål

Festlige Ibiza er vanvittigt hyped, hvis du skal på venindeferie – og dermed er prisen også sat derefter. Det er dyrt at komme dertil, og det er dyrt at leve der. 

Hvis du derimod gerne vil billigt afsted, kan du vove at gå mod strømmen og lede efter de steder, som ikke er lige så kendte. Det kan give pote, så du får en billig rejse. 

6. Tjek de gode sider dagligt

Når du skal finde en billig rejse, kan du både kigge på rejseselskabernes oversigt over afbudsrejser, men du kan også overvåge Momondo, Travelmarket og Skyscanner, så du både tjekker billige charterferier og flyrejser. 

7. Find de billige destinationer

Måske er flybilletterne til Kreta ekstremt billige, men hvad hjælper det, når det er dyrt at leve der? Det er en god idé at tjekke, hvor det er billigt at leve, inden du booker. Du kan også sagtens tage afsted og leve af gyros, når du kommer frem, men det er en vurderingssag, der er op til dig og din rejsemakker (hvis ikke du skal rejse solo). 

8. Sammensæt din egen rejse

Selvom det er bekvemt, så er det ikke altid det billigste at købe en charterrejse. Hvis du har mod på at sammensætte selv, så kan det altså spare dig for rigtig mange penge, da det giver dig en større valgfrihed, at du selv kan vælge område og hotel. Du kan dog sagtens købe flybilletten igennem rejseselskabet.

9. Hav is i maven

Hvis du tør at vente til sidste sekund, så kan du spare mange penge. Der er rejserne nemlig virkelig billige, så du kan komme afsted for mindre penge end det, den oprindeligt kostede. Du skal bare have din trolley pakket, så du er klar til at få en masse is i maven i bogstaveligste forstand på ferien!

Par der er på ferie sammen
Tag på en billig afbudsrejse med din kæreste eller veninde og nyd solen. © Getty Images

10. Tilmeld dig prisovervågning

Hos nogle sider, kan du oprette en 'prisagent', hvilket vil sige, at den overvåger rejser for dig. Det er altså smart! Du får den billigste rejse uden selv at skulle overvåge priserne. Her kan du bede den overvåge rejser til Mallorca, Barcelona eller andre steder, hvor du så dagligt får en mail med de billigste billetter. 

11. Hold øje med vejret

Vejret herhjemme har faktisk noget at sige i forhold til priserne på rejser. Det lyder lidt mærkeligt, men priserne kan variere meget alt afhængig af, om der er høj sol eller styrtende regnvejr herhjemme. 

Der er selvfølglig flest, der hungrer efter solferie, når det regner, så tjek priserne, når solen skinner herhjemme.

Hvad er afbudsrejser egentlig?

Selvom navnet antyder, at det er rejser, som er blevet afbestilt af andre, så er det faktisk et helt forkert ord at bruge. Det er nemlig et fåtal af rejserne, som rent faktisk er afbestilte rejser. Resten er egentlig restpladser, som afbudsrejser også kaldes i Norge, og det betyder, at det er rejser, som rejseselskaberne ikke har fået solgt, og derfor bliver de billigere. 

Hvis du følger et par af disse tips til at snuppe en billig rejse, så er der gode udsigter for, at du kan tage en slapper på stranden med en iskold drink. 

Men husk at have in mente, at du oftest får, hvad du betaler for. Så du kan være heldig at få ekstrem luksus til billige penge – men det kan også gå den anden vej.

Kilder: Skyscanner, Travelmarket

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.