Veninder i pool
Egypten byder blandt andet på varmt vejr og gode bademuligheder.© Getty Images

11 uundværlige tips til venindeferien i Egypten

Husk at købe en solcreme, som ikke skader det fantastiske koralrev

13. juni 2019 af Rie Louise Kirkebjerg

Denne artikel er skrevet efter, at Woman-redaktionen var inviteret til Sharm el-Sheikh i Egypten af Atlantis Rejser.

Planlægger du og veninden en veninderejse? Hvis I drømmer jer væk til høje temperaturer, iskolde mojitos, turkisblå pools og et hav fyldt med farverige fisk, så er det Egypten, I skal besøge!

Gode råd til Egypten

Vi har tidligere skrevet om, hvad I SKAL se, hvis jeres tur går til Sharm el-Sheikh, og hvis I er overbevist om, at Egypten er jeres næste rejsedestination, har vi her samlet vores allerbedste råd til jer, så I kan få en fantastisk ferie.

1. Overvej, om du virkelig vil have neglelak på

Da Woman-redaktionen var i Egypten, nåede vi nogle af dagene op på hele 42 (!) grader, og det resulterede altså i, at vores neglelak havde tendens til at smelte af. Et godt råd herfra er derfor at vente med at lakere neglene, til du kommer hjem. 

2. Husk sneakers, tørklæde, rygsæk og billige solbriller, hvis I skal køre på quad bikes

I Egypten er det muligt at deltage i ture, hvor I kan race afsted på quad bikes i ørkenen. Det kan godt anbefales, hvis I vil have, at der sker noget – det er nemlig vanvittigt sjovt. Vi følte os desuden lidt som nogle bad asses, da vi kørte rundt.

Hvis I vil på quad bike-tur, skal I huske et tørklæde (de hjælper jer med at vikle dem ordentligt omkring jeres ansigter), sneakers (selvom det er røvvarmt!), rygsæk (vi havde kun en pose til vores ting, og det var ikke optimalt) og billige solbriller (I skal i hvert fald ikke tage de nye dyre Gucci-solbriller på, for sandkornene kan godt lave lidt ridser i dem).

Tørklæde til quad bikes
Så sprøde så vi ud, da vi skulle køre quad bikes i ørkenen. © Woman

3. Husk at pakke en hat eller kasket

‘Ja, ja’ tænker du nok. Dog erfarede vi, hvor vigtigt det er, da vi vendte hjem med hovedbunde, der skallede, så det lignede skæl. Ikke sjovt! 

4. Tag et dykkercertifikat

Et dykkercertifikat er næsten uundværligt, hvis du skal til Egypten, for Det Røde Hav byder på gudesmukt koralrev og tusindvis af farverige og forunderlige fisk. Da Woman-redaktionen var i Sharm el-Sheikh, så vi både ørnerokker, en havskildpadde – og så fandt vi også Nemo!

Du kan enten tage et dykkercertifikat hjemmefra eller på rejsen. Hvis du rejser med Atlantis Rejser, kan du læse mere om det dykkercertifikat, de tilbyder, her. (Og helt ærligt – findes der et mere fantastisk sted at lære at dykke end blandt Picasso- og Klovnefisk?)

5. Køb end snorkel, hvis du vil snorkle mere end 3 gange

Hvis du ikke er til at dykke med flaske, kan du også nyde Egyptens ubeskrivelige koralrev med snorkel. På mange hoteller – og nær strandene – er det muligt at leje en snorkel og maske, men hvis du er helt hooked på snorklingen og vil snorkle mere end tre gange, kan det godt betale sig at købe din egen. 

Et godt råd er at spytte i masken (ja, det lyder klamt, men det virker!), tørre spyttet rundt på glasset og afslutningsvis skylle masken. Så dugger den ikke så meget!

6. En solcreme med høj faktor er vigtigt

Måske du tænker, at du sagtens kan nøjes med en faktor 20 de sidste på dage af din solrige ferie, men nej! Da Woman-redaktionen var afsted på tur, var der en af dagene et UV-indeks på 11. Så husk lige en solcreme med faktor 50!

7. Køb en solcreme, som ikke skader koralrevet

Egypten er kendt for det smukke koralrev, og en ting, du måske har hørt før, er, at du ikke må røre koralrevet, da det kan skade og dræbe det. 

En anden vigtig ting, du skal huske, er at købe dig en solcreme, som ikke skader koralrevet. Vi brugte Dermas solcremer.

8. Aftal en pris med taxachaufføren, inden I stiger ind

Hvis I ikke aner, hvad en taxatur nogenlunde skal koste, kan I også bede ham om at køre med taxameter.

9. Prut om prisen

Egypten er et af de lande, hvor det er helt okay at prutte om prisen. Du kan starte med at få sælgeren til at sige en pris, hvorefter du foreslår halvdelen. Så kan I finde en pris mellem de to bud. 

Husk, at du ikke må købe noget fra koralrevet (eksempelvis et smykke). Det bliver konfiskeret i lufthavnen. Desuden kan du risikere at få en bøde, hvis du forsøger at medbringe noget fra koralrevet.

10. Husk håndsprit!

“Faraos Forbandelse” er et maveproblem, du måske støder på, når du er i Egypten. Egypterne har en ret dårlig statisk i forhold til hygiejne – faktisk er Egypten det land i verden, som har de mest beskidte penge. 

Husk derfor at vaske hænder ofte, og hav håndspritten med dig overalt!

11. Børst tænder i flaskevand

Du må ikke drikke vandet fra hanerne, og det er også en fordel at købe flaskevand, som du kan skylle din tandbørste i. 

12. Drik op til 4 liter vand dagligt

Det er så fristende kun at bælle de iskolde Pina Coladas ved poolen, men det er virkelig vigtigt at få almindeligt vand indenbors. Når det er så varmt, sveder du meget, og hvis du glemmer at drikke vand, kan du nemt få hovedpine. En god tommerfingerregel siger en liter per 10 grader, der er. Drik derfor meget gerne fire liter flaskevand dagligt.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.