Veninder
Veninder© depositphotos

Trænger du til lidt selvforkælelse? 5 måder du kan sørge for god selvpleje

Treat yourself. Du har måske hørt denne mantra mange gange før. Ikke desto mindre er de ganske relevant, og nogle gange har du bare brug for at forkæle dig selv lidt ekstra efter en lang og hård uge. Er du i tvivl om, hvad du bør give dig til? Så kan du her få fem gode idéer til en dag eller weekend i selvforkælelsens tegn.

2. februar 2023 af Annoncør

1. Forvandl dit hjem til hjemmewellness

En nem og god måde at få lidt selvforkælelse ind i hverdagen er at tage et dejligt varmt bad. Måske er du så heldig at have et karbad? Sæt eventuelt noget skønt musik på, og find dine foretrukne plejeprodukter til badet frem. Efterfølgende kan du eksempelvis vælge at lægge en ansigtsmaske eller hive fat i dine andre lækre hudplejeprodukter. Alternativt kan du sætte dig foran foran fjernsynet og nyde et dejligt fodbad, mens du ser en af dine yndlingsserier. Uanset hvad du foretager dig, er det en god og nem måde at stresse af.

2. Tag væk på spa- og wellnessophold

Er du vild med luksus og wellness, er der dog ikke meget, der slår den ægte vare. En overnatning eller et weekendophold på en af de mange spahoteller rundt om i Danmark giver dig mulighed for at komme helt ned i gear og nyde fuld forplejning med dejlig massage, skønne welnessbehandlinger og lækker mad.

3. Besøg en skønhedsklinik

Der findes mange former for skønhedsklinikker, hvor du har mulighed for at blive forkælet af en professionel. Du kan for eksempel vælge at få en ansigtsbehandling eller få lavet en pedi- eller manicure. I alle tilfælde vil du helt sikkert opleve, at processen er mindst lige så skønt som resultatet. 

4. En hyggelig shoppingtur

Selvforkælelse kan også komme til udtryk i materialistisk form. Måske har du længe ønsket et bestemt par sko eller andet, som du end måtte mangle? En shoppingtur alene eller sammen med en af dine veninder kan være en måde at belønne dig selv lidt ekstra på. Ønsker du dog, at det ikke er ligesom så mange andre shoppingture, kan du for eksempel tage et lille getaway fra København til Aarhus eller tage fra Aalborg til København og tilbringe en skøn dag i andre omgivelser og butikker.

5. Se en god film

Nogle gange er den simple løsning bare den bedste. En god film og en skål fyldt med dine favoritsnacks kan sagtens gøre tricket. Læn dig blot godt tilbage i sofaen og eventuelt pak dig ind i et dejligt blødt tæppe. Så er underholdningen sikret. Er du ikke i humør til en film, kan du selvfølge også vælge at binge watche dine yndlingsserier eller eventuelt læse en god bog.