Livmoderhalsorgasme | Meg Ryan i Da Harry mødte Sally
© Castle Rock Entertainment / Nelson Entertainment

Der findes åbenbart livmoderhalsorgasmer – og sådan får du én

Ja, den er altså også ny for os!

1. december 2017 af Sarah Lyster Nielsen

Du har hørt om skedeorgasmer, klitorisorgasmer og måske endda brystorgasmer – men har du hørt om livmoderhalsorgasmer? 

Det havde vi i hvert fald ikke, men det viser sig, at det åbenbart er muligt at få sådan én, så det skal du selvfølgelig ikke snydes for! Derfor har vi brygget en lille guide sammen til dig – og en forklaring af, hvad det egentlig er for noget.

Hvad er en livmoderhalsorgasme så?

En ren livmoderhalsorgasme findes ikke som sådan, men det er en form for skedeorgasme, hvor livmoderhalsen stimuleres. Det er en meget dyb form for orgasme, og livmoderhalsen er det dybeste, du kan komme op i skeden. 

Livmoderhalsen har i sig selv ikke nogen nerveender (hvor en klitoris har cirka 8.000 og pikhovedet 4.000), men under sex kan du opleve, at livmoderhalsen kramper lidt sammen, og du oplever at føle dig meget ‘fyldt ud’, når den stimuleres.

Det lyder måske ikke specielt rart med kramper i skeden, men det kan faktisk føles rigtigt godt for nogle kvinder. Livmoderhalsorgasmen er en slags helkropsorgasme, der kommer i intense bølger, men det kan selvfølgelig variere i intensitet. 

Hvordan får jeg en livmoderhalsorgasme?

Som det ofte er tilfældet, er klitoris faktisk nøglen. Klitoris er nemlig ikke bare den lille ‘ært’, du kan se udvendigt; det er den ydre del af klitoris, hvor den indre del er flere gange større og kan stimuleres indefra.

Ved en livmoderhalsorgasme er det den indre del, der kommer i spil, og derfor adskiller den sig fra en klitorisorgasme. Det kan dog være en god hjælp at bygge op til livmoderhalsorgasmen ved at stimulere den ydre klitoris.

Du kan opnå orgasmen med dyb penetration med en pik eller sexlegetøj, og hvis du bruger legetøj med vibrator, hjælper vibrationerne med at stimulere klitoris indefra.

Doggy style er den bedste stilling til at opnå livmoderhalsorgasmen, da du oplever meget dyb penetration, og det er vigtigt, at du slapper af og giver slip.

Det er ikke alle, der kan lide at blive stimuleret så dybt oppe i skeden, men det kan også være helt fantastisk, så det handler selvfølgelig bare om, hvad du kan lide.

Hvis du gerne vil have endnu flere tips til at få en livmoderhalsorgasme, kan du se videoen herunder, der forklarer det endnu mere... ja, dybdegående. 

Kilder: Marie Claire, Cosmopolitan, Illustreret Videnskab

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori