Mand er frustreret i sengen
© iStock

Hjælp, han kan ikke komme, når vi har sex – hvad skal vi gøre?

Sexolog hjælper dig og kæresten (også hvis han ikke kan få den op at stå)

23. april 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

Du ligger i sengen med din kæreste. I hygger jer, det er rart, og den rigtig sjove del skal til at gå i gang. Eneste problem er, at din kæreste ikke kan få den op at stå.

Situationen er hverken særlig rar for dig eller ham, og selvom det kan være ganske naturligt, er det et ømt punkt at tale om. Hvad siger du, og hvordan hjælper du ham bedst?

Hvad er årsagen? 

Det har vi spurgt sexolog og parterapeut Dianna Alexandersen om, som først lige forklarer, hvad årsagerne til manglende rejsning kan være.

“Det kan enten bunde i præstationsangst, hvor han er usikker på, om det, han gør, er godt nok, eller om han er god nok til dig. Han er simpelthen usikker på, om han kan finde ud af at tilfredsstille dig, eller han frygter at miste dig,” siger Dianna Alexandersen og fortsætter:

“Den anden forklaring til manglende rejsning kan være, at han ikke mærker sig selv. Han er i gang med at gøre noget mod hans vilje, og han lytter ikke til sin pik.”

Hvis din kæreste ikke har problemer med at få den op at stå, men i stedet ikke kan komme, når I har sex, skyldes det ifølge sexologen en seksuel blokering.

“I ni ud af ti tilfælde handler det om, at han tager mere hensyn til dig end ham selv i sengen, og på den måde lytter han ikke til sig selv.”

Tal om problemerne 

Lige meget hvad din kærestes problem er, er det virkelig vigtigt, at I taler om det.

“Når der er problemer, skal I tale om det, ellers bliver de meget større. Mystikken bliver trukket ud af det, og situationen bliver afdramatiseret, når I taler om det,” siger Dianna Alexandersen og fortsætter:

“Men I skal også passe på med at tale det ihjel, for så dør al gnist. Du må heller ikke trøste ham eller sætte ham i en offerrolle, for så bliver du lidt mor-agtig, og det kan give ham endnu flere blokeringer. Det kan være en svær balancegang.”

For de fleste mænd er manglende rejsning og udløsning et virkelig ømt punkt, og det skyldes især, at de har svært ved at håndtere sårbarhed, mener Dianna Alexandersen. Sårbarhed er simpelthen ikke en følelse, der er ligeså velkendt hos mænd som hos kvinder.

Få ham til at slappe af

Men hvad skal du så sige og gøre for at hjælpe din kæreste bedst?

“Det er vigtigt, at du anerkender problemet, men også at du accepterer ham, selvom han ikke kan få den op at stå,” siger Dianna Alexandersen.

Helt konkret kan du sige til din kæreste, at du har tillid til, at det nok skal blive godt en dag. Det kan få ham til at slappe mere af.

Det er også vigtigt, at du anerkender ham fysisk og rører ved ham uden en agenda om, at hans pik skal blive stiv. Du kan holde om den og nusse den, så du viser ham, at du synes, at han er dejlig.

Lyt til hans frustrationer

Hvis du oplever, at din kæreste bliver meget frustreret over situationen, når I ligger i sengen, er det vigtigt, at I stopper det, I har gang i. I skal ikke gå hver til sit, men blive liggende sammen nøgne i sengen og nusse hinanden.

“Her må du også gerne røre hans pik, men det er vigtigt, at du holder mund. Lige der kan ord næsten kun såre, og hvis I tager en pause, vil hans rejsning næsten altid komme tilbage,” siger Dianna Alexandersen.

I skal altså vente med at snakke om det, indtil I ikke ligger i sengen længere. Når I taler om problemet, er det også vigtigt, at du lytter til hans frustrationer og giver ham mulighed for at komme ud med alle sine følelser.

“Det er meget vigtigt, at I ikke bliver uvenner over det, så du skal i virkeligheden bare tie stille og lytte,” siger Dianna Alexandersen og fortsætter:

“Det er hans problem, som er blevet dit problem og dermed jeres fælles problem. Dette kræver accept fra dig, men samtidig bliver han nødt til at arbejde med sig selv.”

“Det er aldrig din skyld” 

Det er i virkeligheden også en udbredt misforståelse, at kvinder tror, at de er årsagen til, at deres kæreste ikke kan få rejsning eller få udløsning. Måske tænker du, at du ikke er lækker nok, eller at du ikke er god nok i sengen, men det passer overhovedet ikke, siger sexologen.

“Det er aldrig din skyld. Det har intet med dig at gøre, men det handler om, at han har en psykisk blokering, og det er vigtigt at sige til dig selv.”

Det er naturligvis også en mulighed, at din kæreste har et fysiologisk problem, og at det er årsagen til, at han ikke kan komme. Hvis han heller ikke kan komme, når han onanerer, er det en indikator for, at der er noget galt med hans sæddannelse, og hvis det er tilfældet, skal han gå til lægen. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Hvad synes mændene?