“Jeg har bare lyst til SÅ meget mere end ham, at jeg føler mig vildt begrænset”

Sexbrevkasse
© iStock

Hej Theresa Johanne, 

Jeg har været sammen med min kæreste i lidt mere end et år, men jeg er oftere og oftere begyndt for alvor at tvivle på, om det er det rigtige, at vi er sammen.

Vi har det for det meste godt sammen, men vi har også nogle fundamentale problemer, som jeg i længden ikke vil kunne leve med. Vi er blandt andet vidt forskellige, når det kommer til sex. Inden vi begyndte at være kærester, var jeg meget fri, havde selvtillid, og jeg havde det godt med min krop og min måde at være på. Jeg har mistet min sexuelle selvtilid. Jeg synes, jeg åbner op overfor ham, fortæller om fantasier, hvad jeg godt kan lide, men det bliver bare lukket ned. Så føler jeg mig forkert, klam og dum.

Ting, jeg tænker er helt normale, som at røre ved hinanden intimt, uden at det nødvendigvis skal resultere i at bolle, forspil, oral sex, hand jobs og at kunne se på hinanden nøgen, kan vi ikke. Jeg har ikke noget problem med at være nøgen, men han kigger ikke rigtig på mig, når jeg er det. Jeg har tidligere i vores forhold brugt meget tid på at tænke på, om det er fordi, at der er noget ved mig, han ikke kan lide. Det er jeg nu ret sikker på, at det ikke er det, der er problemet.

Han kan, modsat mig, ikke så godt lide at være nøgen. Hvis det er fordi, at han ikke er glad for sin egen krop, vil jeg passe på ikke at presse ham til noget, han ikke vil. Jeg synes selv, at jeg har et naturligt og afslappet forhold til kroppen. Vi er gode til at snakke sammen om tingene, og vi har snakket om det, men han siger, at han godt kan lide, at være som han er og ikke har lyst til at være så fri og åben. Jeg vil selvfølgelig ikke ændre på ham, men det er et virkelig stort problem for mig, at han har det sådan, for jeg synes, at vi kommer til at mangle noget intimitet, tæthed, tillid, fortrolighed og noget, der kun er for os.

Jeg tænker, at grænser handler om, hvad man har lyst til, og hvad man ikke har lyst til. Jeg har bare lyst til SÅ meget mere end ham, at jeg føler mig vildt begrænset. Jeg har tidligere haft kærester, der gerne ville prøve sig lidt frem med både bondage, kama sutra og også gerne ville tage sex ud af soveværelset. Jeg savner, at han er nysgerrig på mig og vil lære min krop at kende.

Jeg tror ikke, vi nogensinde får det samme forhold til sex. Han får aldrig et afslappet forhold til hverken sin egen krop eller min krop. Mine kvindelige sider får slet ikke plads til at folde sig ud og være skønne. Der er sider af mig selv, jeg må pakke væk, fordi de vil være for meget for ham. Jeg tror ikke, han synes, at jeg er smukkere uden tøj, end når jeg har tøj på. Det er en generel holdning, han har om alle mennesker. Vores forhold er ikke særlig flexibelt. Jeg er bange for at dumme mig for ham og bange for, at han skal se mig lave fejl.

Dog skal det siges, at vi for det meste er glade, når vi er sammen til dagligt. Vi er gode til at kysse, nusse og putte – så længe, det ikke er for seksuelt.

Hilsen en, der ikke ved, hvad hun skal gøre.

 

Kære dig, som ikke ved, hvad du skal gøre, 

Puha. Jeg forstår din situation bedre, end du kan forestille dig og kender til følelsen af, at føle sig for meget forkert og endda klam. Men søde kvinde. Du er ingen af disse ting. Du er helt perfekt og må aldrig lade nogen som helst begrænse dig i alt, hvad du er. Det lyder til, at du er en åben og frisindet ung kvinde med nysgerrighed på livet og din seksualitet. Det er da herligt!

Da jeg læste dit brev første gang, smilte jeg for mig selv, fordi jeg kan se meget af mig selv i dine ord. Jeg kan genkende din situation og nærmest mærke dine følelser. Og derfor ved jeg også, at du inderst inde ved, hvad svaret er. Du ved allerede nu, hvad du skal gøre ved din situation, og det er ikke op til mig at fortælle dig, om du skal vælge din kæreste til eller fra.

Men, det er ikke din opgave at få din kæreste til at have mere lyst eller være mere åben - og det kan jeg også forstå, at han har givet udtryk for, at han IKKE ønsker at være. Du ved, hvor han står, og hvem han er. Jeg tror på, at han vil udvikle sig en dag - for vi udvikler os alle hele tiden. Men det lyder også til, at han ikke har lyst til at udvikle sin seksualitet med dig. Ja. Det virker nærmest som om, at han nægter at ville åbne op for sin seksualitet. Måske skyldes det, at hans seksuelle usikkerheder bliver forstærket i kontrasten til dit høje seksuelle selvværd. Måske skyldes det, at han føler mindreværd i forhold til dig. For når man føler mindreværd, har man også tendens til at gøre andre forkerte, da man derigennem får en smule "magt". 

Måske... måske... Jeg kan kun gætte. Men nu handler dette brev om dig, og ikke om ham, og derfor er det vigtigt, at du stiller dig selv disse spørgsmål.

1. Hvorfor er jeg sammen med min kæreste?

2. Hvor vigtig er sex, nærvær og intimitet for mig?

3. Kan jeg leve med at være sammen med en, som begrænser mig i min seksualitet?

4. Hvad hungrer mit hjerte efter? Og hvad skal jeg gøre for at få det?

Inderst inde kender vi svarene til vores spørgsmål, men nogle gange har vi bare ikke lyst til at lytte til dem.

Jeg vil i hvert fald hellere spire højt mod solen, end jeg vil hungre efter næring på skovbunden.

Held og lykke.

Kærligste kram Theresa.

Husk, at du også kan få svar på dine egne spørgmål om sex, parforhold og meget mere i Sexbrevkassen. Send dit spørgsmål til [email protected]

 

sss
Sexbrevkasse

Jeg hedder Theresa Johanne Kirkby og er en ung og frisindet sexolog, hvis passion for åbenhed gør mig i stand til at nedbryde sociale og seksuelle tabuer. Til daglig læser jeg til kropsterapeut ved siden af mit arbejde som sexolog/terapeut.

Her i sexbrevkassen deler jeg gode råd og tips i form af ekspertviden såvel som personlige erfaringer og besvarer bedst muligt dine spørgsmål vedrørende sex, kærlighed og intimitet. Jeg er ikke bange for at snakke højt og dele af egne seksuelle erfaringer og følelser, så forvent et ærligt og jordnært svar – et svar, som vi alle kan forstå.

Det er ikke længere muligt at indsende spørgsmål til Sexbrevkassen, men har du lyst til at vide mere om mig eller mit arbejde, er du velkommen til at kontakte mig på min hjemmeside www.Theresajohanne.com eller på min Facebook.

 

Læs mere fra samme kategori