Sex and the City: Carrie og "The Rabbit"
© HBO

Så skal der laves legeaftaler! Sexologen guider til sexlegetøj for begyndere

De bedste tips til at komme godt i gang – og en enkelt advarsel

26. oktober 2017 af Katrine Ellen Allentoft Haslund

Sexlegetøj. Bare ordet alene emmer af spænding. Hvis du ikke har prøvet det før – og gerne vil kaste dig ud i det – kan det dog være svært at vide, hvordan du lige kommer igang. 

Derfor har vi kontaktet sexolog Dianna Alexandersen, og spurgt hende om råd, til hvordan en nybegynder kommer igang med at bruge det frække legetøj.   

Hvad skal jeg vælge som nybegynder?

“Gå efter det, der virker lækrest på dig og giver dig lidt kildren i underlivet og maven. Og vælg så noget,  som kvinder har skabt. Hermed er der taget nogle andre hensyn, særligt hvis du er ny bruger”. 

Sådan lyder det fra sexologen, der også fortæller, at mere sexlegetøj end nogensinde er skabt af kvinder og med kvindens nydelse i tankerne. Tidligere blev legetøjet for det meste designet ud fra mænds fantasi.

At det er skabt af kvinder, er dog ikke en garanti for, at du også vil nyde det. Vores ekspert understreger, at ikke alle kvinder er ens, og derfor er det også vigtigt, at du prøver dig frem, og finder ud af, hvad der fungerer for dig. 

Hvor skal jeg skaffe det henne?

Måske er du ikke helt tryg ved at bevæge dig ned i en butik med sexlegetøj, men det er faktisk Dianna Alexandersens råd: “Hvis du ikke har prøvet det før, vil jeg helt klart anbefale den fysiske butik. Syns- og følesansen er vigtigt her. Det er noget din krop skal i kontakt med og ‘shoppingen’ er også en del af forspillet.” 

Du skal også passe på

Vores sexolog kommer dog med en enkelt advarsel, som du skal have i tankerne, inden du kaster dig ud i at eksperimentere med dit nye, spændende legetøj: 

“Du skal passe på ikke at bruge vibratoren for meget. Denne kan ‘lamme’ de fine nervetråde i klitoris og dermed gør det svære for dig at få en orgasme uden den kraftige dildo. Så spar på vibrationerne. Mit råd er, når du først har lært at få orgasme, skal du smide vibratoren ud.”

Sexlegetøj er også til dig, der er i et forhold

Til gengæld fortæller hun, at der er en masse andet legetøj, du kan kaste dig over – eventuelt sammen med din partner.

Brug også eksempelvis dildoen til forspil, råder hun. Det kunne være på bryster, mave, inderlår, baller eller op i numsen, hvis du føler dig tryg ved det. Det skaber nemlig en helt anden leg i sengen, fortæller hun.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Hvad synes mændene?