© Bulls

10 fikse frisurer i en fart

Mangler du ideer til håret? Så læs med her og få inspiration og opskrifter

12. august 2008 af Mette Andrea Boesgaard

Lange, bølgende lokker


LANGE, BØLGENDE LOKKER
som Gisele Bundchen

Kom hårmousse i dit våde hår og føntør håret. Hvis du har glat hår, så tør håret med hovedet nedad, indtil det er halvtørt og afslut ved at tørre håret med en stor rundbørste. Har du bølget eller krøllet hår, så hold hovedet opad og brug en stor rundbørste. Sno små sektioner af dit hår om et krøllejern og hold i ti sekunder - husk, at hvis du krøller små totter hår, får du mere definerede krøller, og vælger du store totter, bliver resultatet i stedet blødere bølger. Afslut med at spraye håret med en let hårspray, så det holder.

 

Langt, glat hår


LANGT, GLAT HÅR
som Jennifer Aniston

Føntør håret med en rundbørste for at give fylde ved hårrødderne. Brug et fladjern til at glatte etagerne - sæt først den øverste del af håret fast oppe på hovedet, mens du glatter det nederste hår, og glat så det øverste hår bagefter. Afslut med at komme lidt glansserum i håret.

 

Høj knold


HØJ KNOLD
som Sarah Jessica Parker

Spray håret med en spray, der giver fylde og føntør det. Træk håret tilbage i en høj hestehale og fæstn den med en elastik i en farve, der er så tæt som muligt på din egen hårfarve. Saml håret, sno det rundt om roden på hestehalen og sæt det fast med hårnåle. Hvis du vil have ekstra fylde i håret, så klip en bane kunstigt hår i hestehalen - vælg en, der er så tæt som muligt på din egen hårfarve.

Retro-krøller


RETRO-KRØLLER
som Kate Bosworth

Kom glans-serum i dit hår og føntør det, indtil det er næsten tørt, mens du børster det med en mellemstor rundbørste. Lav en skilning, der flugter med dit øje. Tag en tot hår fra skilningen og føntør det med kold luft (det giver nemlig masser af glans til håret). Krøl totten med et stort krøllejern (ca. 5 cm i diameter) - fjern krøllejernet helt forsigtigt, så du holder krøllen intakt. Fæstn krøllen på siden af dit hoved med en hårnål. Nakkehåret skal også krølles - hold krøllejernet horisontalt, og krøl kun de løse længder, der hænger ned i nakken. Fæstn krøllerne til hovedet med en hårnål, og afslut med godt med shine spray. Du kan eventuelt lave en ekstra bølge over øjet ved at fæstne dit forreste hår med en hårklips, så det danner en smuk bue.

 

Kort, tottet hår


KORT, TOTTET HÅR
som Halle Berry

Kom en stor klat glansgivende voks i dine hænder, varm det op og arbejd det godt ind i håret. Børst så håret igennem med en rundbørste (den skal være cirka 2,5 cm i diameter), mens du trækker håret fremad mod dit ansigt. Lad håret lufttørre.

 

Løst opsat hår med hårbånd


LØST OPSAT HÅR MED HÅRBÅND
som Diane Kruger

Føntør håret med en flad børste, indtil det er helt tørt. Tag små totter hår og krøl dem med et stort krøllejern. Sno håret løst væk fra dit ansigt og træk det om til baghovedet, hvor du fæstner det med hårnåle. Sæt dit hårbånd om håret. Vil du have et blødere look, så træk et par totter hår løs, så de kan falde omkring dit ansigt.

Vilde krøller


VILDE KRØLLER
som Beyonce Knowles

Kom volumen-hårmousse i hele håret, mens det er vådt, og lad det så lufttørre. Når det er tørt, så spray det med en volumenspray. Sno små totter hår om et lille krøllejern - sno hele håret fra spids til hovedbund. Afslut med at rode krøllerne lidt fra hinanden med hænderne, det giver masser af fylde i håret, og spray med en let hårspray, så din krøller holder.

 

Glat hår med svaj


GLAT HÅR MED SVAJ
som Madonna

Kom hårmousse i det våde hår og føntør håret med en rundbørste - vrid børsten udad med håndleddet, når du børster håret, så du får de rigtige svaj i håret. Afslut med at glatte pandehåret udad med et lille fladjern. Fiksér med hårspray.

 

Halv-opsat hår med snoninger


HALV-OPSAT HÅR MED SNONINGER
som Heidi Klum

Kom lidt volumen-spray i håret og føntør det. Krøl håret med et stort krøllejern og føntør krøllerne blidt, så resultatet bliver et blødt, fyldigt fald. Del dit forreste hår i en midterskilning, tag en tot hår i og sno den. Fæstn den bagerst på hovedet og gentag med en hårtot i den anden side. Afslult med at holde snoningerne på plads med en gennemsigtig mini-elastik på baghovedet, og spray håret med en let hårspray, så det holder.

 

Kort 60'er-hår


KORT 60'ER-HÅR
som Sienna Miller

Føntør dit hår, mens du purrer op i det med din hånd. Når håret er tørt, så stryg en lille dråbe glansserum ud over håret med løs hånd - det gør dit hår smukt og blankt. Varm så en lille smule voks mellem dine hænder, og sno små dele af dit pandehår med dine voksede hænder, så dit pandehår kommer til at se en anelse tottet ud.