Kvinde tager læbestift på læberne
© Pexels: Porapak Apichodilok

10 nemme makeuptricks, vi har luret af på Instagram

Hvordan lagde vi overhovedet makeup før?!

26. april 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

Der findes utallige gode råd om, hvordan du lægger den perfekte makeup – og mange af dem kan du finde på Instagram! Vi indrømmer gerne, at vi har luret en hel del skønhedstricks af på det sociale medie. 

Har du fundet nogle af disse tips på Instagram? Ellers er der ny inspiration at hente her!

1. Contouring

Du kan forme dit ansigt med lys og skygge med contouring, og et af de allerbedste steder at finde inspiration og guides til, hvordan du gør, er på Instagram. Vi har også selv lavet en guide til, hvordan du bruger contouring lige her.

2. Highlighter under øjenbrynet

Hvis du lægger en lys foundation eller highlighter under dit øjenbryn, kan du fremhæve dette punkt og på den måde løfte dit ansigt. Det ser superfint ud og er utrolig nemt. 

3. Kold ske mod poser under øjnene

Når du vågner om morgenen, kender du sikkert til scenariet, hvor du (igen) fortryder, at du ikke trykkede på Netflixs pauseknap tidligere og fik sovet noget mere. (Det her er de bedste serier på Netflix!) Du er nemlig vågnet op med poser under øjnene. Heldigvis har Instagram lært os det nemmeste trick til at sige farvel til soveøjne og goddag til friske øjne! 

4. Linjerne er vigtige

Instagram er fuld af geniale videoer af kvinder, som bruger deres fingre eller tape til at lave linjer på deres ansigt og lægger makeup ud fra dem. På denne måde kan du helt perfekt lægge eyeliner eller øjenskygge på et afgrænset område.

Nogle Instagrammere går all-in og bruger ligefrem linealer og gafler til at påføre deres makeup. Med en gaffel kan du lave snorelige øjenbryn, og linealer skal altså ikke kun bruges til matematik, for de kan nemlig hjælpe dig med at forme dit ansigt med contouring, så det er ens på begge sider. 

5. Perfekte (og holdbare) bryn

Spray hairspray på en ny tandbørste, og red dine øjenbryn med den. Så holder de bedre – smart! Efterfølgende kan du tegne dem op, som du plejer.

6. Tape er et nyttigt redskab

Begår du nogle af disse otte mascarafejl? Så ender du sikkert med at blive sort på næsen eller på den øverste del af øjenlåget... Heldigvis er det supernemt at fikse med et stykke tape!

7. Mascara på de nederste vipper

Det kan være noget af en kamp at få farvet dine nederste øjenvipper med din mascarabørste. Prøv i stedet at sætte en hårnål fast i en lille makeupbørste. Det vil brede de fine, tynde hår ud, hvilket gør det nemmere for dig at få farve på undervipperne.

8. En smallere næse

Selvom vi nu er meget godt tilfredse med vores næser, kan det være sjovt at se, hvordan den ville se ud, hvis den var en smule smallere.

9. Flydende makeup

Hvis du bruger lidt ansigtsolie sammen med din pudder, highligter eller solpudder, får du pludselig mulighed for at lege med farverne ved at blande dem mere sammen. Yes!

10. En lige hårgrænse

Hvis du har opsat hår, kan der være steder i din hårgrænse, der er ulige, og hvor du altså mangler hår. Dette kan nemt fikses ved at bruge øjenskygge til at udligne din hårgrænse.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.