Flotte fest frisurer | håropsætning
Få inspiration til din næste, festlige frisure. © Wenn

21 flotte festfrisurer

Vi lover dig, at det er festlige frisurer!

17. oktober 2018 af Kristine Bjørkman, Helene Hyldgaard-Jensen, Cordelia Weber og Mette Andrea Boesgaard

Er du klar til festen, som måske er lige om hjørnet? Hvis garderoben og tøjet sidder lige i skabet, men du er i tvivl om, hvordan lokkerne skal se ud – så se her, hvordan du fuldender fest-looket med smukke festfrisurer inspireret af stjernerne.

1. Høj, stram knold

Kylie Jenner viser os, hvordan en simpel, høj knold kan få os til at ligne en million til festen. I videoen nedenunder kan du både få inspiration til en lidt løsere udgave, men også en helt stram knold. 

Festfrisure inspireret af Kylie Jenner høj knold
Smukke Kylie Jenner med en lækker knold.


© Wenn

2. Naturlige bølger

Hvis du gerne vil have en fin frisure, men heller ikke vil lave den for overdrevet, så er denne frisure supergod! Bølger i håret kan lidt være svære at lave, hvis du stadig vil bevare det naturlige look – videoen nedenunder guider dig til de perfekte, naturlige bølger.

Festfrisure inspireret af Jessica Albas smukke bølger i håret
Pift dit hår op med naturlige bølger. © Wenn

3. Vilde krøller

Skal der være lidt mere gang i håret, så skal du ty til Blake Livelys vildt flotte frisure. Hun har nemlig fået krøllet hele håret, og det klæder hende i den grad! Videoen nedenunder viser dig, hvordan du gør.

Festfrisure med inspiration fra Blake Lively, som har flotte krøller
Der er ingen grund til at gemme krøllerne væk. De er SÅ lækre! © Wenn

4. Stram, lang og glat hestehale

Demi Lovato kan jo bære stort set alle frisurer, hvilket vi finder meget inspirerende, når det kommer til fest og farver. Hendes kilometerlange, smukke hestehale, kunne vi faktisk også godt selv tænke os. Videoen nedenunder viser, hvordan du kan få lige så lange lokker som hende. 

Demi Lovato inspirerer os til at få en lang, stram og glat hestehale
Den lange og glatte hestehale er virkelig på smuk. © Wenn

5. Mini cornrows 

Denne frisure er til dig, som godt kan lide at prøve noget nyt og er frisk på at skille dig ud fra mængden til festen. Gør som Kim Kardashian og få lavet en masse små fletninger – også kaldt mini cornrows. Du kan få hjælp til, hvordan du kan gøre i videoen nedenunder. 

Det skal lige siges, at denne frisure (formentlig) kræver hjælp fra en anden eller en professionel.  

Få den samme festfrisure som Kim Kardashians cornrows
Få cornrows ligesom Kim Kardashian. © Wenn

6. Høj, bølget hestehale

Well, der er vel mange af os kvinder, som gerne ville efterligne den smækre, lækre Beyoncé. Det kan du, hvis du prøver dig frem med samme frisure! I videoen nedenunder, kan du se, hvordan du gør – det skal dog siges, at det ikke er nødvendigt at bruge extensions til denne frisure, det er kun et plus for at få mere fylde. 

Få samme festlige frisure som Beyoncé, stram hestehale med bølger
Beyoncé skuffer aldrig med sine flotte frisurer. © Wenn

 7. Side hestehale

Der er masser af grunde til, at vi elsker Amy Schumer – blandt andet fordi hun har frisurer, som vi selv kender. For eksempel denne sidelæns hestehale, som du nemt kan lave selv, hvis du følger videoen nedenunder.

Festfrisure inspireret af Amy Schumer som har en hestehale i siden
Amy Schumer er så kropspositiv og altid frisk på en ny frisure. © Wenn

8. Kort hår med sideskilning og bølger

Til dig med kort hår, som gerne vil pifte looket op med en sideskilning og nogle lækre bølger. Khloe Kardashian har altid styr på garnet, så vi kan jo lige så godt prøve at efterligne hende! Se med i videoen nedenunder – det er ret nemt at lave denne frisure. 

Khloe Kardashian korthår festfrisure
Khloe Kardashian har altid styr på lokkerne. © Wenn

 9. Saltvandslooket

Kim Kardashian vælger ofte at komme til events og fester med saltvandslooket. Det er meget simpelt, men gør utrolig meget for udstrålingen. Denne nemme frisure kan du lære at lave i videoen nedenunder. 

Kim Kardashian ser smuk ud som altid med sit flotte hår
Sådan får du saltvandshår-looket ligesom Kim Kardashian. © Wenn

 10. Slikhåret

Det er måske ikke noget, som du har overvejet før? Det kan virkelig være pænt med håret sat tilbage med enten gelé eller hårspray! Prøv dig frem, og få inspiration fra Miley Cyrus. Videoen nedenunder hjælper dig til at få den sleeky sideskilning. 

Få inspiration til festfrisuren af Miley Cyrus' slikhår
Det ser så fint ud! © Wenn

11. Halvt oppe, halvt nede

Hvis du ikke helt kan bestemme dig, om du skal håret nede eller sat op – så gør begge dele! Ligesom smukke Rihanna og så mange andre. Se, hvordan du kan gøre i videoen nedenfor.

Rihanna med flot frisure, som inspirerer os
God til både hverdag og fest. © Wenn

12. Fletning i knolden

En knold kan faktisk virkelig være festlig. Det har Sarah Jessica Parker i hvert fald forsikret os om! Det ser ret svært ud, men det er det faktisk ikke, hvis du bare følger guiden i videoen nedenunder. 

Sarah Jessica Parker har en flot knold med en fletning i
Sådan her kan du pifte din knold op. © Wenn

13. Pixie hår

Hvis du er korthåret, er der nok ingen tvivl om, at du vil rocke dette look ligesom seje Ruby Rose! Det er i hvert værd at prøve, for hold da op, hun ser godt ud med den frisure. Videoen nedenfor guider dig til, hvordan du skal gøre. 

Festfrisure med kort hår ligesom Ruby Rose
Du kan også lave en masse flotte frisurer med kort hår. © Wenn

14. Fletninger i siden

Halv diva og halv rockbabe, det er da en alt for festlig og vild frisure. Hvis du har mod på at prøve ligesom Carmen Electra, så slå dig løs – videoen nedenunder hjælper dig på vej, selvom du nok får brug for en venindes hjælp til at kunne lave det. 

Lav dine egne side fletninger ligesom Carmen Electra
Side cornrows som vil peppe dit hår op til festen.


© Wenn

15. Knolden med krøllet pandehår

Måske er du ikke så glad for at have dit hår løst, eller vil du bare prøve noget nyt? Så gør som Gigi Hadid, og lav en løs knold, hvor alt dit pandehår er krøllet foran. Det er altså lækkert! 

Gigi Hadid har en meget festlig knold
Pep din knold op til festen med pandehår. © Wenn

Festlige frisurer, du nemt og hurtigt selv kan sætte

Hvis du ved, at du eksempelvis kun har fem minutter til at sætte en hurtig festfrisure, kan det være svært at overskue, hvilken du skal vælge. Herunder har vi samlet en guide til, hvor du kan se, hvor lang tid de forskellige flotte frisurer tager at sætte. 

16. Festfrisure på 5 minutter: Naturligt fald

Det skal du bruge til at lave naturligt fald:
 • Hårspray
 • Hårnåle

Sådan laver du naturligt fald i håret

Efter du har været i bad, skal du lave en skilning og så sno totter af hår og rulle det op til små knolde. Sæt knoldene fast med hårnåle. Rul hele den nederste del af dit hår op, men lad det være glat fra skilningen og ned til kæbelinjen, så du kun får bølger i det nederste hår. Når du har rullet alt håret op, giver du det en ordentlig omgang hårspray, og så lader du det tørre helt.

Gør det om morgenen, når du lige er stået ud af badet – når du så senere skal fra job til julefrokost, tager du simpelthen bare hårnålene ud og kører fingrene gennem håret. Giv det en omgang lak mere, og du er klar til fest.

Monica friends
Monica fra Venner har her et naturligt fald i håret. © Warner Bros. Television, Bright/Kauffman/Crane Productions

17. Festfrisurer på 10 minutter: Løst hår

Det skal du bruge:

 • Hårtørrer 
 • Et volumenprodukt. For eksempel Lee Stafford My Big Fat Root Boost Mousse Spray, 80 kroner hos Matas.dk – køb den her.
 • Hårnåle

Sådan laver du frisuren

Skab en masse fylde ved at tørre dit hår med hovedet nedad – brug gerne en volumen-mousse, mousse holder nemlig godt på håret.

Når dit hår er stort og fyldigt, så tag to sektioner af dit hår, en på hver side af din skilning. Sno hårtotterne, før dem rundt og hovedet og fæstn dem med hårnåle, så du får en krans af hår om hovedet. Du kan også flette hårtotterne. Lad gerne et par totter hænge tilfældigt ned fortil.

Rachel friends
Rachel er så smuk med løst hår. © Warner Bros. Television, Bright/Kauffman/Crane Productions

18. Festfrisure på 15 minutter: Festlige fletninger

Det skal du bruge:
 • Hårtørrer
 • Et godt volumen-produkt, for eksempel Studio Line TXT Volume Texturising Spray. Det er en blanding mellem en volumenspray og en hårpudder, der giver både fyldt og mat tekstur. 35 kroner hos Matas.dk, køb den her.
 • Hårelastikker

Sådan laver du flotte, festlige fletninger

Skab fylde i håret ved at tørre det med hovedet nedaf, eller puf det op med en god volumen-spray. Lav en masse forskellige fletninger i håret i forskellige tykkelse og størrelse. Du kan også flette forskelligt, så du både laver almindelige fletninger og sildebensfletninger. Arrangér håret lidt rodet, og voila - du er klar til fest!

19. Festfrisure på 20 minutter: Skødesløs hestehale med fletninger

Det skal du bruge:

 • Hårtørrer
 • Et volumenprodukt
 • Hårelastikker
 • Et flot hårspænde

Sådan sætter du frisuren

Dette er en overbygning til frisuren fra før. Start med at føntørre håret op med hovedet nedaf og et volumenprodukt i håret, så du skaber en masse fylde. Flet så tre til fire fletninger i forskellige størrelse i den ene side af håret. Lad en af de større fletninger være med sildebensflet. Saml al resten af dit hår og fletningerne i den ene side med et smukt spænde. Sørg for, at der hænger masser af løse totter udenfor fletningen, så udtrykket bliver rodet og skødeløst.

20. Festfrisure på 25 minutter: Volumniøs hestehale

Det skal du bruge:

 • Et volumenprodukt
 • Hårelastikker
 • En touperingsbørste - for eksempel HH Simonsen stylingbørste til 99 kr, køb den her
 • En bred børste
 • Hårlak

Sådan gør du

Spray håret med en god volumenspray og føntør håret med hovedet nedaf, indtil håret er HELT tørt.

Nu skal du toupere håret øverst på hovedet. Tag totter, der er 2 til fire centimeter i bredden og børst dem hurtigt nedad med en touperingsbørste, så håret bliver helt filtret. Spray derefter lidt hårspray på rødderne, så din toupering holder. Start arbejdet bagerst på hovedet og arbejd dig fremad, indtil alt håret øverst på hovedet er løftet. Red så let henover håret med en bred børste, så du har en pæn, glat overflade på håret.

Nu skal du forme hestehalen. Fæstn den, og juster højden på håret, så den er, som du kan lide den. Spray håret med hårspray og glat det med hånden, så du ikke har nogle løse fimrehår. Tag så en lille tot hår og vikl den om elastikken, så man ikke kan se den.

Bonustip: Du kan krølle håret i hestehalen, hvis du vil have flot facon på håret.

khaleesi game of thrones
Lav flotte fletninger a la Khaleesis! © Home Box Office, Television 360

21. Festfrisure på 30 minutter: En rodet knold

Det skal du bruge til den festlige frisure:
 • Hårmousse
 • Rundbørste
 • Shine serum, for eksempel Matas Shine Serum til 65 kroner – køb den her.
 • Hårnåle
 • Hårelastikker
 • Hårspray

Sådan laver du håropsætningen:

Start med at føntørre håret med en hårmousse, så det holder faconen - brug gerne en rundbørste, når du føntørrer, det gør nemlig håret glat og giver masser af shine. Når håret er tørt, stryger du en smule shine-serum over lokkerne.

Tag så tilfældige lokker fra begge sider, sno dem og fæstn dem bagerst på hovedet med hårnåle. Til sidst skal du samle resten af håret i en løs knude. Spray det hele med hårspray, så det holder natten lang.

Blair gossip girl
Blair har her en fin, rodet knold. © 17th Street Productions, Alloy Entertainment, CBS Paramount Network Television

Flot håropsætning og frisurer til fest

De flotte festfrisurer, vi har guidet til her i artiklen, kan både sættes, hvis du skal være gæst til et bryllup, har brug for inspiration til festfrisuren til julefrokosten eller bare skal i byen!

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori