Smilende kvinder lægger mascara
© iStock

15 ultranemme makeuptricks, alle kvinder kan mestre

Det er de mindste tricks, der gør den største forskel

4. juli 2020 af Redaktionen

Fin kulør på kinderne, vipper med svaj, lækre læber eller en flot foundation? Det kan du hurtigt opnå, efter du har lært disse simple tricks at kende.  

Har du også styr på de ting, du ALDRIG skal gøre? Find guiden til de seks mest almindelige makeupforbrydelser her.

1. Cremefarve til kinderne

Giv kinderne kulør med en cremeblush. Det er så nemt, at alle kan finde ud af det: Tag lidt blush på pegefingeren, smil, og dup det på kindens runding. Ton ud, så kanten bliver usynlig.

2. Kombinér mascaraer

Ét lag vandfast mascara uden på din almindelige mascara gør den mere modstandsdygtig og forebygger drysseri. 

3. Vipper med svaj

Klem en vippebukker sammen ved roden af øjenvipperne i fem sekunder, før du lægger mascara. De buede vipper ser længere ud og får øjnene til at virke større. 

4. Afdæmpet læbefarve

Farve på læberne er flot, men kan også virke voldsomt, hvis du ikke er vant til det. Start i det små med en farvet læbepomade – det ændrer dit look, men er stadig diskret. 

Kvinde tager lipgloss på
En lipgloss med en afdæmpet farve kan virkelig ændre dit look. © Getty Images

5. Concealer kan mere

Din concealer kan sagtens udføre dobbeltarbejde som øjenskyggeprimer. Fordel en minidråbe på øjenlåget, før du lægger resten af makeuppen, så binder den farven til huden. 

6. Tegn bryn op

Et område, der godt kan være lidt overset, men som gør en kæmpe forskel, er dine bryn. Tegn dem op med en brynmascara eller blyant, og se, hvor meget karakter det giver dit ansigt. 

7. Markér ansigtet

Gør dine kindben høje og markerede ved at suge kinderne ind og lægge et mørkt solpudder lige præcis i hulningen.

8. Øjenskygge som liner

Synes du, at eyeliner er for meget og for svært at styre? Prøv i stedet med en mørkebrun eller sort øjenskygge langs vippekanten, og læg den på med en lille, fast pensel. 

En kvinde lægger øjenskygge
Du kan med fordel bruge en mørk øjenskygge som eyeliner. © Getty Images

9. Lys til læberne 

En smule highlighter på amorbuen, der sidder lige over midten af overlæben, får dine læber til at virke fyldigere – især hvis du kombinerer med en let skinnende lipgloss på læberne. 

10. Hold fast på farven

Brug en pudderbørste til at lægge et fint lag pudder på læberne, før du tager læbestift på. Det gør farven ekstra holdbar. 

11. Pænere glød

Solpudder er flot, men har ikke altid den mest naturtro kulør. Hvis du kombinerer det med lidt pudderblush på æblekinden, bliver din glød langt mere naturlig. 

12. Fejlfri foundation

Tricket til at få flydende foundation til at fordele sig fejlfrit er dette: Rens huden, smør dagcreme i ansigtet (måske endda med et serum først), og læg så din foundation på med fingrene, inden cremen er helt tør. Det vil få farven til at ‘smelte’ helt naturligt ind i huden. 

Kvinde smører creme i ansigtet
Smør ansigtet ind i dagcreme inden du smører foundation på. © Getty Images

13. Spar på pudderet

Modstå fristelsen til at pudre hele ansigtet – det kan hurtigt virke som en maske. Læg i stedet kun pudderet der, hvor det er nødvendigt. Det vil sige i T-zonen, der strækker sig fra hagen over næseryggen op til panden. 

14. Lad der blive lys

Stryg highlighter øverst på kindbenet og under brynene. Kom også en smule på hage og næseryg. Så får du fin glød og et diskret markeret ansigt i et snuptag.

15. Gør vipperne tætte

Din sorte eller brune eyelinerblyant kan få de øverste vipper til at virke endnu tættere: Løft forsigtigt øjenlåget, og tegn med blyanten på den øverste våde kant. Knib bagefter øjnene sammen, så farven fordeler sig perfekt.

Artiklen er tidligere bragt i magasinet Woman og er skrevet af Maria Rothmar.

Vil du ikke risikere at gå glip af skønhedstips? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.