Kvinde lægger mascara med mascarabørste
Siger du aldrig nej tak til mascara-tips? © iStock

20 lette mascara-tricks, du bliver nødt til at prøve, hvis du vil have smukke vipper

Kender du Kardashian-tricket med at putte concealer på vipperne?

13. november 2021 af Amalie Kjær Boel

Mange af os har haft mindst 293 dårlige mascaradage – hvis det overhovedet kan gøre det. Ja, vi har prøvet alt fra, at vores mascara klumper, og vi får mascara i øjet, til at vores mascara ender under og over øjet, når vi lægger den... Men nu har vi fået nok! Vi har derfor samlet en liste med 20 supernemme tricks, så du kan få lækre vipper – og forhåbentlig uden problemer. 

1. Brug øjenvippebukkeren, før du lægger mascara

Det er nemlig den bedst mulige måde, at du får lækre, bukkede vipper på. Derudover er det en god idé at bruge den før, og ikke efter, da du undgår at knække dine vipper – hvilket jo er vores værste frygt!

2. Hold din børste lodret, hvis du vil have naturlige vipper

Måden du holder din mascarabørste kan have en stor indflydelse på, hvordan dine vipper ender med at se ud. Hvis du holder den lodret, tilføjer mascara fra tippen af din børste og børster dine vipper opad, vil du få et mere naturligt look, og dine vipper vil se ud, som om de er længere. 

3. Kig ned, når du lægger mascara på de øverste vipper

Et af de mest simple tricks er, at du skal lære at kigge nedad, hvis du ikke allerede gør det. Du kan derfor snildt lave den regel, at du lige skal tælle til 10, og så kan du kigge op derefter. 

Kvinde lægger mascara
Det er en god idé at kigge ned, når du tager mascara på. © iStock

4. Brug en mascaraprimer

Du kan også undgå at få mascara på din globelinje eller under øjet, hvis du anskaffer dig en mascaraprimer. Det kræver blot, at du bruger den inden din mascara, og vupti så er du good to go. Derudover får den også tit mascara til at holde længere, så du ser frisk ud hele arbejdsdagen.

5. Rotér din øjenvippebukker for et mere intenst buk 

For at få et superintenst buk, kan du lægge din øjenvippebukker helt ind til øjenlåget og presse den stille sammen. Hold presset der i et par sekunder. Derefter kan du slippe bukkeren, rykke den lidt opad og derefter vende den igen. Nu kan du lukke øjenvippebukkeren sammen om vipperne igen, og til sidst kan du gøre dette en gang til bare på spidserne af dine vipper. 

6. Fjern overskydende mascara fra børsten

Hvis du næsten lige har anskaffet dig en ny mascara, så ved du nok også godt, at der ofte er meget mere produkt på børsten, end hvis det var en gammel mascara. Hvis du gerne vil undgå at få klumpede vipper, kan du fjerne det overskydende mascara fra børsten, inden du lægger mascaraen. 

7. Brug mere end én mascara

Hvis du både vil have længde og fylde, er det en god idé at bruge mere end én mascara. Det er nemlig sjældent, at kun én mascara kan gøre tricket. 

8. Brug en tør mascarabørste

Det er en god idé at købe tørre børster i din lokale skønhedsbutik. Du kan nemlig bruge dem til at børste dine vipper før og efter, du har lagt mascara, og på den måde undgår du klumper. 

9. Tilføj et par dråber saltvand i din mascara for at gøre produktet vådt igen

Hvis din mascara er begyndt at smuldre, selvom den ikke er blevet for gammel, så kan du lige give den en omgang førstehjælp. Det gør du ved at tilføje et par dråber saltvand (eller øjendråber, hvis du ejer sådan noget) – så er den (ofte) så god som ny.  

10. Læg din næsten tomme mascara i varmt vand

Et andet smart trick er, at du fylder en kop med varmt vand, og derefter lægger du mascaraen derned. Det er vigtigt, at vandet ikke kommer ind i beholderen, hvilket egentlig også giver sig selv. Efter fem minutters tid bør din udtørrede mascara være flydende igen. 

11. Køb en ny mascara efter tre til seks måneder

En mascara plejer at kunne holde sig op til maksimum seks måneder! Hvis du har haft en mascara i længere tid end det, så bør du bare smide den ud. Det kan muligvis også være derfor, at du oplever, at den smuldrer eller ikke holder så længe. 

12. Læg mascara på inder- og ydersiden af dine vipper

Hvis dine vipper er lyse af natur, er det smart, hvis du lægger mascara på begge sider af dine vipper. Dine vipper vil nemlig se endnu tykkere og mørkere ud, når du gør det. 

Drømmer du om lange, smukke øjenvipper? Her er alt, du skal vide om eyelash extensions.

Kvinde med brune øjne lægger mascara
Få endnu smukkere vipper ved at lægge mascara på både inder- og ydersiden af vipperne. © iStock

13. Brug en concealer som vippeprimer

Kim Kardashian har det smarte trick, at hun bruger concealer som vippeprimer. Hun fortæller gennem sin app, at hun bruger en børste, som hun putter concealer på, og derefter fører hun det over sine vipper. Når de er tørre, lægger hun sin mascara. 

14. Bøj mascarabørsten, så den er nemmere at håndtere

Når du tager børsten ud af mascara-tuben, kan du stille og forsigtigt bøje tippen af børsten. På den måde vil det være nemmere for dig at håndtere børsten. Det vil også være nemmere for dig at trænge ind i krogene, der ellers er svært – og du vil kunne få fat i de helt små hår. 

15. Wiggle wiggle

Med andre ord kan du lave en zigzagbevægelse med din mascara, når du påfører den på dine vipper. Når du gør det, vil dine vipper virke tykkere, og du vil undgå klumper. 

16. Læg vandfast mascara ovenpå din normale mascara

Hvis du tager vandfast mascara på efter, at du har lagt din normale mascara, vil den faktisk holde længere. Derudover vil den også holde bukket på dine vipper bedre. Der er selvfølgelig også den fordel, at din mascara ikke vil begynde at løbe løbsk, hvis du endelig er til træning eller har en emotionel dag. 

17. Start med at lægge mascara på de nederste vipper

For at du ikke ødelægger din nylagte mascara, er det smart, hvis du først lægger mascaraen på dine nederste vipper. På den måde undgår du, at du har mascara over det hele, og at dine vipper bare er labre og flotte resten af dagen. 

18. Hold din børste vandret, hvis du vil have tykke vipper

Som sagt siger måden, som du holder din mascarabørste på, meget om det endelige resultat af dine vipper, end du måske tror. Du vil opnå et voluminøst øjenvipperesultat, hvis du børster dine vipper vandret og laver zigzag-bevægelser imens. 

19. Hold en ske under dit øje for at undgå mascara på huden

Hvis du placerer en ske (en vatrondel eller et stykke toiletpapir) med bagsiden opad under øjet og derefter påfører mascara på dine nederste vipper, vil du undgå at få mascara på huden. Du kan også gøre dette, når du lægger mascara på de øverste vipper.  

20. Put pudder på dine vipper mellem første og andet lag mascara

Hvis du har en løs pudder i makeup-skuffen, bør du lægge et lille lag (eventuelt med en vatpind) på dine vipper mellem første og andet lag af din mascara. Så vil dine vipper nemlig virke endnu tykkere. 

Er du helt vild med øjenmake-up? Så ved du måske, at bestemte farver er gode til forskellige øjenfarver? Du kan læse om makeup til din øjenfarve her