© Getty Images

3 råd til effektivt at forebygge (og mindske) rynker

Har du allerede spottet de første linjer? Se, hvordan du nemt og naturligt kan komme rynkerne i forkøbet – og endda helt uden cremer!

2. august 2021 af Benjamin Creative for Oslo Skin Lab

Det er en helt naturlig del af livet, at vi får rynker, når vi bliver ældre. Hvor tidligt og hvor mange rynker du får, afhænger dog af din livsstil, og hvor godt du passer på din skønne hud.

Så hvorfor ikke komme i gang allerede nu med at behandle din hud godt og undgå de klassiske fejl, så du kan forebygge og mindske de tydelige linjer? Her får du tre simple, men effektive tips til, hvordan du nemt kan reducere rynker.

Hvorfor får vi egentlig rynker?

But first ... Hvad skal de rynker overhovedet til for? Hvorfor er de uundgåelige, jo ældre vi bliver? Well, ligesom alle andre af dine organer langsomt begynder at ældes, sker præcis det samme med din hud.

En af årsagerne til, at du får rynker, skyldes, at mængden af kollagen i din krop falder med årene. Kollagen er nemlig det protein, din krop producerer for at opretholde bindevævet i huden, der giver spændstig og glat hud.

(Og hvornår sker det her så lige?)

Det er individuelt, hvor tidligt vi får rynker, men det kan faktisk ske allerede fra midt-slut 20'erne. Her kan din huds bindevæv så småt begynde at miste sin styrke og elasticitet – og allerede fra du er omkring 30 år falder dannelsen af kollagen med 1-2 % om året! What.

Det betyder dog også, at hvis du allerede i 20'erne begynder forebyggelsen af rynkerne, kan din hud komme til at holde sig flot og glat i mange år. Og det kan heldigvis gøres helt naturligt med tre simple tricks.

1. Brug kollagen-tilskud, der har effekt overalt

En simpel måde at forebygge og mindske rynker på er naturligt nok ved at indtage det vigtige stof, du begynder at miste, nemlig kollagen. Ved at indtage kollagen har det i modsætning til cremer ikke kun effekt på et mindre område, men gavner hele din krop. Du får glattere og mere jævn hud overalt, hvilket gør, at også appelsinhud behandles og forebygges.

Et populært kollagenprodukt er The Solution™ fra Oslo Skin Lab, som har dokumenteret effekt. Her indtager du hver morgen en dosis af smagsneutralt kollagenpulver, som kan blandes i et glas vand, en smoothie eller andet.

Good news ... Som Woman-læser finder du en vild rabatkode ved at klikke her.

Selvom The Solution™ kun tager et minut af din dag, indeholder kollagenpulveret et hav af fordele.


Bonustip: Gå efter produkter med dokumenteret effekt

Generelt er det en god idé at gå efter produkter, som har dokumenteret effekt, når det kommer til anti-age. Der er fx cremer, der fremstår som rynkereducerende, men som ikke har en effekt, fordi de ikke kan trænge ind til de inderste hudlag.

2. Sov rigeligt – og helst på ryggen

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men for at forebygge rynker bør du SOVE. En masse. Hver nat. Nemt, ik'? For lidt søvn kan nemlig give rynker. Et studie fra University Hospitals i Ohio har vist, at kvinder med søvnmangel fik flere fine linjer, flere pigmenteringsforskelle og slap og mindre elastisk hud end dem, som fik nok søvn. Så hop ind under dynen!

Det er dog ikke uden betydning, hvordan du sover. Vil du undgå rynker, bør du nemlig forsøge at sove på ryggen. Sover du på maven eller siden og ligger med hovedet mast ned i din hovedpude hver nat, øger du nemlig risikoen for at danne "søvnrynker", som med tiden bliver siddende.

3. Beskyt dig mod solen – hele året

Det er skønt at ligge og stege i varmen, når vejret endelig tillader det. Desværre er der bad news, som du måske har hørt før; solens stråler belaster din hud enormt voldsomt og er en af de største årsager til rynker. UV-strålerne er nemlig med til at nedbryde hudens bindevæv og elastiske fibre.

Det er dog ikke kun om sommeren, at UV-strålerne er skadelige. Det er faktisk HELE året. Det er derfor vigtigt, at du bruger solcreme med høj faktor i ansigtet og på kroppen alle årstider. Din hud vil takke dig om 15 år.

Prøv kollagen nu med 50 % rabat

Kunne du tænke dig at prøve kollagenpulveret fra Oslo Skin Lab med hele 50 % rabat på første bestilling, kan du følge linket her, hvor rabatten er indsat – eller du kan bruge koden WOMANDK. En pakke af The Solution™ består af 28 dagsdoser af kollagenpulveret, som gælder til fire ugers brug.

Hvis du er nysgerrig, kan du læse mere på Facebook og Instagram.

Få 50 % rabat på første pakke af The Solution™, som dermed koster 249 kroner inkl. fragt. Den gælder kun, hvis du bestiller på medlemskab, hvor du modtager en ny pakke hver fjerde uge til en reduceret pris på 349 kroner inkl. fragt. Medlemskabet er gratis og uden binding.

Du vil (garanteret) også kunne lide