Kvinde vasker sit hår rigtigt
Tænker du over, hvordan du vasker dit hår? © Getty Images

3 simple tips til at vaske dit hår rigtigt

Har du lidt for mange dårlige hårdage? Læs, hvordan du vasker håret i form igen

13. juli 2021 af Marianne Fischer og Simone Overgaard Aaberg

Du har gjort det en million gange før, men har du overvejet, om du gør det rigtigt? Det er ikke så ligetil, hvis dit hår skal have den rigtige behandling under bruseren. Derfor har vi samlet tre simple steps til, hvordan du vasker dit hår rigtigt, så din manke kan holde sig sund og smuk. 

1. Vælg den rigtige shampoo

Der er stor forskel på shampoo. Det behøver ikke altid være den dyreste, der er den bedste, men det er vigtigt, at det er en shampoo, der passer præcis til din hårtype.

  • Shampoo til tyndt hår: Har du fint og tyndt hår, skal du gå efter en shampoo, der giver håret fylde og volume. Vi har samlet 10 gode shampooer til mere fylde her.
  • Shampoo til tykt hår: Er håret tungt og tykt, kan du have behov for en shampoo med masser af fugt.
  • Shampoo mod skæl: Lider du af skæl i hovedbunden, bør du ikke bruge shampoo med olier, da det ofte kan forværre det.
  • Shampoo til fedtet hår: Er dit hår fedtet, skal du også undgå at bruge shampoo med for meget olie, da det gør håret endnu mere fedtet.
  • Shampoo til tørt hår: Hvis dit hår føles tørt og trist, så skal du gå efter en shampoo, der tilføjer ekstra fugt. Her kan du se seks shampooer, der kan hjælpe mod tørt hår

2. Undgå at vaske håret for ofte

Selvom det er lækkert med nyvasket og velduftende hår hver dag, er det en dårlig ide at vaske dit hår dagligt. Jo oftere du vasker det, jo mere fedtet kan det blive. Håret tørrer ud og knækker, hvis du bruger shampoo hver dag, og derfor er det altså en god idé at holde lidt igen med hårvasken.  

Især efter en god, svedig træning kan det være særligt fristende at vaske håret – men hvis du træner ofte, så er der altså god grund til, at du ikke skal vaske håret hver gang. Heldigvis er der andre alternativer, og dem kan du se her

3. Vask håret korrekt

Når du så giver håret en tur under bruseren, så sørg for at vaske det rigtigt. Gør håret vådt med varmt vand. Det varme vand er godt, fordi det åbner hårstråene og fjerner skidt, og så kan håret også nemmere absorbere shampooen.

Har du langt hår, skal du bruge balsam i spidserne, inden du bruger shampoo. Det gør håret endnu glattere og giver samtidig et boost.

Når du bruger shampoo, kan du sagtens nøjes med at bruge det i hårbunden. Dine spidser er sikkert ikke beskidte, og desuden er de meget mere skrøbelige. Brug balsam, hvis du har langt hår. Men brug det kun i det yderste af håret – for meget balsam kan gøre håret tungt.

Tør dit hår blidt. Varme og styling er hårdt for dit hår, men det kan et håndklæde også være, hvis ikke du er varsom. Hvis du har tid til at lade dit hår lufttørre, så er det den bedste løsning.

Vidste du i øvrigt at nogle æteriske olier er gode for håret? Du kan også prøve at dryppe en af olierne i din balsam for en dejlig duft.

Vil du ikke risikere at gå glip af skønhedstips? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide