Kvinde ansigtscreme
Creme med pumpe er mere hygiejnisk end creme i krukke.© Getty Images

5 myter om din ansigtscreme – holder de?

Du får blandt andet sandheden om parabener...

2. september 2019 af Maria Rothmar

1. Ansigtscreme kan fjerne mine rynker

Falsk! Ansigtscreme kan udrette mindre mirakler for din hud, men komplet rynkeudrydning er ikke et af dem. Selvom du ikke kan blive fuldstændigt babyglat i ansigtet, kan du dog sagtens opnå synlige resultater med effektiv, daglig pleje. Og er det ikke også værd at tage med? 

LÆS OGSÅ Det afslører dit ansigt i virkeligheden om dig

2. Creme med pumpe er mere hygiejnisk end creme i krukke

Sandt! Hvis det er vigtigt for dig at bruge et minimum af konserveringsmidler, kan det være en god idé at vælge en creme med pumpe. Der kommer færre bakterier i indholdet, når det ikke kommer i kontakt med dine fingre, og producenterne kan derfor spare på konserveringsmidlerne.

LÆS OGSÅ 7 tips til ‘gør det selv’ dullegrej

3. Naturlige ingredienser er blidere ved huden end syntetiske

Falsk! En naturlig eller økologisk creme kan være både lækker og effektiv, men der er ingen garanti for, at du kan tåle den. Hvis du har allergi, kan det faktisk være en fordel at gå efter ingredienser, der er fremstillet under kontrollerede forhold i et laboratorium frem for dyrket på en mark. 

LÆS OGSÅ 10 skønhedsfaser – sådan fikser du dem

4. Det er bedst at undgå parabener

Falsk! Parabener har været brugt i kosmetik i over 60 år og er blandt de mindst allergi- fremkaldende konserveringsmidler. Methyl- og ethylparaben er bevist ufarlige, så cremer indeholdende dem kan du roligt bruge. Parabener findes også i naturen, eksempelvis i blåbær. Husk også, at når parabener fjernes, erstattes de af noget, der kan skade mere.

LÆS OGSÅ 8 sundhedsmyter – sandt eller falskt?

5. En billig creme er lige så god som en dyr

Delvist sandt! Det kommer an på dine forventninger. Er du blot ude efter fugt og pleje, kan du snildt bruge en budgetvenlig udgave. Ønsker du en målrettet indsats mod for eksempel rynker eller pigmentering, kan det betale sig at købe en creme med dyrere ingredienser. 

Artiklen er tidligere bragt i magasinet Woman. 

Vil du ikke risikere at gå glip af skønhedstips? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.