© Pexels.com

5 myter om øjenoperationer, der ikke passer

Vi afliver dem her!

22. december 2022 af Annoncør

Du kender måske det at have glemt dine briller hjemme på køkkenbordet, og nu står du og venter på bussen og må knibe øjnene helt sammen for at fremmane nummeret på bussen. Det er ikke bare krævende for øjnene, men også irriterende. Mange tør ikke løse problematikken med en øjenoperation på grund af de myter, der findes omkring operationen. Vi ser på nogle af dem lige her.

1. Det er ekstremt smertefuldt

Dette er nok den største grund til, at mange lader sig stoppe i jagten på at blive brillefri. De fleste forbinder muligvis laser med at være varmt, men i virkeligheden er den laser, som der bruges kold. Derudover vil du inden operationen blive bedøvet med øjendråber, der gør, at du ikke vil komme til at mærke noget, når den korrigerende operation udføres. 

2. Det koster mange penge

Mange tror, at det er en meget dyr affære at blive brillefri, men en brillefri operation er faktisk ikke en stor post i forhold til hvor mange penge, vi bruger på vores syn. I løbet af livet vil vi opleve, at det bliver tid til at skifte briller enten på grund af, at vores syn ændrer sig, brillerne går i stykker eller vi simpelthen har brug for et andet look. Briller er ikke billige, så i det lange løb kan det være en dyr affære. Derudover ved mange ikke, at det faktisk er muligt at få tilskud hos diverse sundhedsforsikringer og Sygeforsikring Danmark. Så inden du afskriver muligheden, kan det være en god idé at undersøge, hvilke tilskud du er berettiget til. 

3. En øjenoperation virker kun for nærsynede

Dette er endnu en myte, der er komplet misforstået. Langt de fleste kan have glæde af en øjenoperation lige meget om de nærsynede, langsynede eller har en bygningsfejl. Der kan dog være grunde til, at du ikke skal få dine øjne opereret, hvis du f.eks. har en tynd hornhinde eller en synsfejl, der er under forandring. Hvis du ikke oplever en af ovenstående, har du alle muligheder for at få en brillefri øjenoperation.

4. Jeg kan blive blind

En del har den opfattelse, at der er en stor risiko forbundet med en øjenoperation. Der kan selvfølgelig opstå mindre komplikationer, men disse er meget sjældent og kan næsten altid rettes op på. I forhold til at blive blind i forbindelse med at blive brillefri, så er der endnu ikke registreret et eneste tilfælde, hvor det har været tilfældet. Du kan derfor roligt lægge dig på briksen, når du stiler mod at blive brillefri. 

5. Alle klinikker er ens

Det er let at få den opfattelse, at alle klinikker må være ens, da de jo har det samme mål at gøre patienter brillefri. Det er dog ikke helt rigtigt. Nogle klinikker udbyder langt flere forskellige typer af operationer, der stort set kan afhjælpe alle typer af synsproblemer. Hvis klinikken udbyder en lang række af operationsmetoder på forskellige typer øjne, så er det ofte en god indikator for, at de har stor erfaring og du er i trygge og rolige omgivelser, når du får foretaget en brillefri øjenoperation.

Nu da vi har fået aflivet disse myter, så er der ikke en eneste grund til, at du ikke kan smide brillerne og gøre dig klar til et liv uden. Hvis du skulle have yderligere spørgsmål, så vil en god klinik være i stand til at svare på dine spørgsmål.