5 myter om rynker, du ikke må tro på

Nummer 4 vidste vi nok allerede godt lidt. Men alt med måde … Ik'?!

1. september 2022 af Benjamin Creative for Oslo Skin Lab

Det vrimler med myter om, hvordan vi passer bedst på vores hud. Men hvor meget er egentlig sandt, når det kommer til stykket – og hvilke skal du tage med et gran salt? 

Vi afliver fem af dem her, så du kan blive klogere på, hvordan du kan komme fine linjer i forkøbet, og hvilke steps der er værd at prioritere i din daglige skønhedsrutine.

1. Din hud holder sig spændstig, hvis du drikker (nok) vand

FALSK! Vand er godt for mange ting – blandt andet din fordøjelse og din energi. Men der er ikke en direkte kobling mellem at forebygge rynker og drikke meget vand. Modsat hvad man måske kunne tro, opstår rynker nemlig ikke, fordi din hud mangler væske, men fordi kroppens produktion af kollagen mindskes i takt med, at du bliver ældre.

Kollagen bidrager til, at huden holder sig elastisk. Derfor er kollagentilskud naturligt nok en mere effektiv løsning, når det kommer til at holde rynker på afstand – og med The Solution fra Oslo Skin Lab er det nemt at gøre til en fast del af din rutine. Pulveret kommer i små, handy dagsdoser og er smagsneutralt, så du kan blande det i din kaffe eller smoothie om morgenen. Lettere bliver det ikke!

2. Du skal kun bruge anti-age, hvis du har rynker

FALSK! “Anti-age? Mig?! Phhht, det er jeg da slet ikke gammel nok til,” tænker du måske, når du får øje på skønhedsprodukter, hvor det står skrevet på etiketten.

Men tag lige et nærmere kig næste gang, for anti-age-produkter kan ikke kun gavne moden hud. Faktisk begynder kollagenniveauet i din hud at falde allerede i 20’erne, og når du nærmer dig 30 år, producerer den 1-2 % mindre kollagen hvert år.

For mange er det derfor også omkring denne alder, at de første ældningstegn begynder at vise sig – og her, huden har brug for en hjælpende hånd i form fra plejende produkter, hvis den skal blive ved med at opretholde sit værn mod rynker og fine linjer.

Plej hele kroppen

Selvom The Solution kun tager under et minut af din morgenrutine, indeholder kollagenpulveret et hav af fordele. Det smarte er, at produktet, modsat for eksempel cremer, ikke kun har effekt på et enkelt område, men på hele kroppen. Du får glattere og mere jævn hud overalt, hvilket vil sige, at også appelsinhud på lår og baller behandles og forebygges. 

Kollagenpulveret fra Oslo Skin Lab er smagsneutralt, så du kan blande det i din kaffe, juice eller yoghurt om morgenen. Nemt!

© Foto: Oslo Skin Lab

3. Jo dyrere dine plejeprodukter er, jo større er effekten

FALSK! Når det kommer til hudpleje, er det ikke prisen, der er afgørende, men ingredienslisten på produkterne, du investerer i. Hvis din skønhedsrutine skal gøre en forskel, skal produkterne passe til din hud og dine behov.

Sørg også altid for at gå efter produkter med dokumenteret effekt. For eksempel kan du sagtens opleve, at en dyr creme, der ellers er beskrevet som rynkereducerende, ikke giver nogen effekt på din hud, fordi den ikke kan trænge ind i de inderste hudlag. 

4. Din kost har intet med din hud at gøre

FALSK! Desværre … Som om det ikke er nok, at lækre sager kan sætte sig som ekstra kilo, så kan nogle madvarer også være dårligt nyt for din hud.

Pasta, hvidt brødt og kartofler hører alle til kategorien af mad, der forårsager dannelsen af AGEP’er (Advanced Glycation End Product), som er forbundet med kollagen – og bidrager til, at elastinen i huden bliver mindre elastisk og mere modtagelig over for solskader. Ouch!

Den gode nyhed er, at der også findes madvarer med modsatte effekt. Eksempelvis indeholder mandler E-vitamin, som er effektivt til at beskytte cellemembranerne omkring hudcellerne mod beskadigelse fra frie radikaler og kan udsætte hudens ældningstegn.

5. Du kan sagtens skippe solcremen, når der er overskyet

FALSK! Det er skønt at ligge og stege på stranden eller altanen, når vejret endelig tillader det. Men husk også på, at solen kan være hård for din hud – og ikke kun på dage, hvor den skinner fra en skyfri himmel.

UV-stråler rammer både gennem skyerne og endda også gennem glas. Derfor er det en god idé at gøre det til en vane at smøre (som minimum) dit ansigt og dine hænder ind i solcreme eller en ansigtscreme med solfaktor hver dag, hele året rundt.

Prøv kollagenpulver – med 50 % rabat

Trænger din beautyrutine til en opgradering? Kollagenpulveret i The Solution er et unikt patenteret kollagen, som bidrager til øget spændstighed og elasticitet og giver glattere hud med færre dybe rynker og fine linjer.

Lige nu kan du prøve produktet med 50 % rabat på første bestilling. Alt du skal gøre er at følge linket her, hvor rabatten er indsat – eller du kan bruge koden: WOMANDK.

En pakke The Solution består af 28 dagsdoser af kollagenpulveret, som svarer til fire ugers brug.

© Foto: Oslo Skin Lab