Undgå slidt hår
© iStock

5 tips til at undgå trætte lokker og knækkede spidser

Slut med slidt hår!

31. marts 2020 af Redaktionen

1. Sæt det op (stort set) hver dag

Det behøver ikke at være avanceret – blot en knold, hestehale eller fletning. Hår, der hænger løst, bliver nemlig meget mere slidt end opsat hår. Det blæser rundt, bliver fanget i taskestropper, øreringe og lynlåse, og så er du mere tilbøjelig til at fingerere ved løse lokker end ved en knold. 

2. Bliv klippet hver anden måned 

Håret vokser cirka en centimeter om måneden, så hvis du får klippet de yderste spidser af hver ottende uge, har du altid velplejet, pænt hår, der stadig kan vokse sig længere. Det er nemlig aldrig en god idé at droppe klipningerne helt, hvis du vil undgå slidt hår. Vil du gerne beholde din nuværende længde, kan du få trimmet spidserne hver sjette uge. 

3. Brug mindre shampoo 

Prøv at bruge halvt så meget shampoo, som du plejer, ved næste hårvask. Håret bliver ikke mere rent, jo mere du bruger. Tværtimod kan for meget shampoo efterlade sæberester i hår og hovedbund, der gør lokkerne slidte og matte at se på – for ikke at nævne pengespildet. 

4. Tør det rigtigt 

Vikler du også håndklædet rundt om manken og gnider så voldsomt, at du bliver helt rundtosset? Når hårstråene gnubber mod hinanden på den måde, bliver de slidte og knækker. Klem i stedet alt overskydende vand ud af håret, før du forlader bruseren, og tryk det derefter tørt i håndklædet. 

5. Red det nedefra op

... Og her mener vi ikke bagvendt børstning (medmindre du elsker touperinger), men i stedet, at du aldrig bør starte helt oppe ved rødderne og trække nedefter. Red altid spidserne igennem først, dernæst fra midten og ned og først til allersidst fra rødderne. Så undgår du knækkede hårstrå og 'fuglereder'. 

Artiklen er tidligere bragt i magasinet Woman og skrevet af Maria Rothmar.

Vil du deltage i konkurrencer og læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.